24

от Варна

преди 2 години

Днес се наложи да отида за колата в другия край на града. В автобуса влезе един усмихнат ром на 100водка с работните дрехи и се опита да изкара от машината билет, но все не уцелваше комбинацията. Намесиха се куп баби да помагат и му купиха. Обаче влезе една жена с *** и му дава левче-пусни за мен мойту момче. Той вика..аа, аз едвам на мени купиха, ни могъ на таз машина и айде бабите пак помагаха. Смятайте какво ще е гласуването на машина-дипламна работа направо!

23

Анонимен

преди 2 години

Образованието трябва да е два метра под дъното, за да има човек който да не може да гласува с машина. Доста несериозно ми се струва, но ако е така, горко ни за бъдещето на новото поколение.

22

Аз

преди 2 години

Ако в 2021 година не можеш да се оправиш с такава проста машина, не трябва да имаш право да гласуваш. Да не говорим, че абсолютно трябва да има образователен ценз с минимално ниво "средно", за гласоподаватели и депутати! Как може хора, които най-малкото не могат да четат и да пишат на български, а да не говорим за формирането на каквато и да била обща или политическа култура, после да участват в определянето на бъдещето на всички останали!? Това е абсолютно неприемливо!

21

Анонимен

преди 2 години

Маймунните се справят с тъчскрийни много добре.Всеки има смартфон, навсякъде има машини с тъчскрийн в банки, автобуси, НАП, банкомати.Само герберите не харесват машините.

20

Митко 21 см

преди 2 години

Досегашните управляващи само ги е страх и реват против машините. Заедно с ВМРО. Това е достатъчно за мен, за да знам, че явно същите са правили схема с хартиените. Всичко за което са против същите се оказва добро и полезно.

19

Анонимен

преди 2 години

До Крум"Българските" гласоподаватели в турция дали могат да четат на български?Обаче за тях - хартиена бюлетина. Да не вземат да объркат нещо.

18

Недоразбрал

преди 2 години

Яснооо??!!Тук отдолу един чалгар си го казва,а то е с машини,без машини.с кирки и лопати,ама да изчегъртаме ГЕРБ,??!!зНАЧИ НЕ Е ВАЖНО,ЧЕ НА СЕГАШНИТЕ ИЗБОРИ С БЮЛЕТИНАТА,КЪДЕТО ГЕРБ ВИ ИЗЛЪГА ТА ЗАТУЙ ВЛЯЗОХТЕ И СЕ ДЪРЖАХТЕ КАТО СТАДО ПАВИ АНИ и си направихте кодекси и закончета каквито са ви угодни,с бюлетини можеше,а с машините вече 100 % трябва да съборите държавата!!??

17

Анонимен

преди 2 години

И значи ко?Моята баба, която цял живот е плащала данъци в България и сега е с перде почти сляпа ще я мъчат да гласува на машина.А баба Айшекадън живяла последните 32 години в Бурса ще гласува с бюлетина?

16

Крум

преди 2 години

Конституциячл.53(2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително.Ако не можеш да четеш значи си нарушил конституцията.Наречете ме както искате но ако някой не е достатъчно образован да прочете нещо защо се предполага, че е достатъчно образован да не го манипулират. Все пак колкото по-интелигентен е човек толкова по-трудно е да бъде заблуден.

15

моч

преди 2 години

До наблюдател:) Супер.....щом е така сложете мене бре бай моч от село барабар с булята и цялата г а д от двора :) ще запълня и парламент и министерски съвет , ако случайно изпадна в ДЕФИЦИТ ;) съседа бай чипик ще помага......царе сме , много разбираме от *** , фураж , оборска тор и люти попържни разбира се.....и не крадем много - чувал зърно , бала слама ,тук-там нещо чуждо ако се заблуди ;) нали се сещаш...голям късмет ще извадите :)))

14

баба мара

преди 2 години

30 години не ви стигнаха да разберете че които няма средно образование и не знаебълг език няма да гласува и да дърпа родината ми назад

13

наблюдател

преди 2 години

До мочМоже всички да купуват гласове, ама герб бяха на власт досега. Дано вече никога да не ни се случва да ни управляват. Така че с машини, на хартия, няма значение, въпросът е да се проведат извънредните избори и някой друг да застане начело.

12

моч

преди 2 години

До ФениксДа бе,само ГЕРБ купуват гласове,баш кому нягите,баш мутраците и псевдо десните зелено-розови либералчета са чисти като момина сълза,те такива неща не правят :)) ( с това се занимават спонсорите им ).И без да съм експерт мога да обясня как ще се манипулира и фалшифицира избора: 1.Всяка една машина е достъпна посредством безжична комуникация-загряваш ли.2.Принтер с термопечат - само с поглед :) мога да залича отпечатаното и да останат чисто бели или силно потъмнели нечетими хартики ;)

11

до 12

преди 2 години

Това не е машинно гласуване! Скапаните медии са против и плюят навсякъде.Въпросната машина не е НИЩО повече от един *** принтер. След като се изпринтира бележката тя се поставя в урна и всеки вот може да се преброи ръчно. Въпросните принтери на края на изборния ден изпечатват резултатите в секциите, но хартиените физически бюлетинки също се преброяват и се засича дали машината е отчела правилно, ако е отчела грешно важат хартиените бележки, на които пише с думи и цифри партията и преференция

10

Само питам?

преди 2 години

Защо си мислите, че само Необразованите няма да могат да гласуват! Та тези, които ги мислите за необразовани имат модерни и по -скъпи от вашите телефони и се справят с тях! Сега ми кажете, кое е по-сложно телефона или машината! Но въпросът е, че има възрастни хора и болни хора, които имат право да гласуват! Ще им отнемете ли това право! Това е Дискриминация!

9

Solar Power

преди 2 години

До Анонимен: Освен неграмотния трябва да се забрани и гласуването в чужбина защото това е явна дискриминация спрямо мен. Гласуването става по адрес на лична карта. Придвижваш се до секцията си и гласуваш. Това е. Разни отвън в Мароко които не са си идвали от 15 години да ми определят началника е меко казано неуместно. Да не говорим, че тежеста на гласа им спрямо моя е поне 1:3. Аз внасям осигурвки за БГ пенсионери ! Те не внасят такива ! Здравни също. 20% от всеки мой харч отива за държавата.

8

наблюдател

преди 2 години

До Да беСигурно могат да и намерят цаката, ама може и да не стигне времето. Иначе пък казват, и има логика, че нямало невалидни бюлетини, когато се гласува с машина.

7

Анонимен

преди 2 години

А трябва да има явен образователен ценз. Неграмотният не следва да може да избира бъдещето на държавата и народа.

6

пери

преди 2 години

Защо бе? Нали и необразованите, дето живеят от помощи, ги получават от банкомата? Ако е тъй, не виждам разликата. Щом могат да се оправят успешно с банкомата, значи ще могат да гласуват машинно. Същото е и отнема също толкова време.Стига са търсили под вола теле с тоя машинен вот.

5

Анонимен

преди 2 години

Някои ще гледат като индийци пишеще машина.