14

Анонимен

преди 2 години

Строителните предприемачи трябва да престанат да наемат "скандинавци" и да започнат да наемат българи. Тогава може да им потръгнат работите и няма да ги съдят за некачествено изпълнени обекти.

13

София 2021

преди 2 години

Проявявам интерес да си закупя жилище от инвеститор/строител на зелено (пред акт 15) защото:а) имам известен, макар и силно ограничен на този етап, избор на етаж и изложениеб) не се занимавам с брокери-пиявицив) мога вече да видя строежа и материалитеОтивам на полеви оглед:етаж 5-ти всъщност е на кота +6метра (денивелация), преглътвам го. Отсъпка - нулева - окСхема на плащане: 95% сега, 5% на акт 16 (риск,но съм на зор)Начин на плащане 50% в брой (в чантичка под масата) - е НЕ,мерси!

12

Анонимен

преди 2 години

Строителния бранш има хронична нужда от изчистване от мафиотите с които се напълни последните 12 (почти 13) години

11

Анонимен

преди 2 години

До12. Строителството е перачница на пари още от мойто ереме като соц. Тарикат та до днес. Но от това пране на пари се издържат децата на всякакви служби , общински, държавни и полицеиски.Решението е. Инвеститор и стройтел да са различни не само на прикаьки. Тоя закон от соца да отпадне. Стройтелния надзор фа се подвежда под отговорност.

10

циник

преди 2 години

Много глупости е написал тоя човек, но поне заглавието е вярно. Проблем има и то сериозен, но ще се реши, когато се оправят нещата в държавата. Дотогава строителството си е спекула и то от най-грозните. А доста често и перачница на мръсни пари. Всякакво харчене на пари без крайна нужда в сектора е загуба, но плоските мозъци не могат да го осъзнаят.

9

Анонимен

преди 2 години

Тия да не внасят пясък от Дубай. ПИЛЕТА ЗА ПЯСЪК ИНАЧЕ Е ИЗГОДНО ПОГЛЕДНАТО ПРЕЗ НАВЛАЖНЕНИ ОЧИ ОТ ОМИЛЕНИЕ.

8

до 6 ти

преди 2 години

ти добре ли си ? в софия на работник се дава 600 евро в барселона 2500

7

Анонимен

преди 2 години

Строителният сектор ще извика силите на НАТО и Русия да съборят построеното. Те са известни национални предатели и алчни крадци и измамници и ще го направят.

6

Анонимен

преди 2 години

Да съборят построените от тях мутробарокови сгради и да построят чалгаробарокови сгради.Трябва да се сменя стила на града.Сградите трбява да се сменят като смартфоните.През 2 години да събарят и пак да строят.

5

Анонимен

преди 2 години

...Основният проблем на строителния сектор е възможността за предвидимост и наличието на огромна цикличност в приходите...---------------Сигурно е така. Но в статията нещо не виждам и намек, камо ли закачка с другата характерна особеност на строителството у нас. Все понарастващата напоследък тенденция към преследване само и най-вече на финансовите параметри на проекта...

4

Анонимен

преди 2 години

,, разходите за строителство в София са по-високи от тези в Барселона, Прага и Варшава.,,Брей я защо баце си купува в барцелона къщички там били по ефтини а той с тая премиерска заплата клозет в софия не може да си позволи така си го плюете а човека в село банкия живее и той изнемогва.

3

От сектора

преди 2 години

Строителния сектор има нужда от демокрация а не шуробаджанащина и само '' нашите '' фирми да печелят и понеже няма работници в ''нашите'' фирми , то да наемат подизпълнители . Корупция ВРИ !

2

Анонимен

преди 2 години

Нека да го закъсат, особено пък в Софето с тези безумни цени. Изнагляха тотално!

1

шоп

преди 2 години

Стройш кутийки и ги продаваш по 2000 евра квадрата. Ама пчеличките взеха да се връщат на село. Предвиждам, че яко ще го закъса сектора ...