48

1000евро-ха-ха

преди 2 години

Аз пък много пъти съм ходил в различни части на Китай. Разликите са като в Европа. Първият път бях в един промишлен район-гр Бяй-Чуан(това е северно от Дал ян)-мизерия и отрови, обринахме се от въздуха и някои постоянно се оплакваха от сълзене и сополи. Обаче района на Хонг Конг, Макао и Шенжен, са си направо друго измерение. Не трябва да се обобщава така-Китай. Това са различни хора с различни възможности и начин на живот. Крайбрежието им е по-богато от вътр. градове, и в Европа е така.

47

А сега сериозно

преди 2 години

До ssssПрестани да заблуждаваш и извърташ. Първо никой не е сравнявал Китай с България, а говорим за известни фирми неглижиращи населението на собствените си държави. И второ тия 1000 евро в Китай, не ги взимат тия дето по цял ден завиват винтчета и платки за 5евро на ден.

46

Анонимен

преди 2 години

Чий го дири върху стъклен мост?!?

45

ssss

преди 2 години

Стига с този евтин труд в Китай! От 10 г. българите работят за минимална китайска заплата. Е, софиянци вече стигнаха средната китайска заплата - 1000 евро! Честито!Работих в чуждестранен завод преместен от Китай в Бя. Китайските работници вземаха 1000 евро , а тук българските инженери около 750...При това в Китай поне на документи машините се тестват и проверяват всеки ден след почистване и профилактика, а тук 3 месеца никой даже не забърса стъклата да се вижда какво става вътре! Срам ме беше

44

Другаре

преди 2 години

.. нали искате тия да ви владеят (заедно със средноазиатските варвари)?Май се разхождате по китайски стъклени мостове ....

43

А сега сериозно

преди 2 години

Освен това, само това което се произвежда под надзора на западните фирми в Китай е ставнително качествено. Но разликата от евтения труд е само за в джоба на западните фирми. А не за западните клиенти. Виж АйФон примерно.Но там комунистическите велможи крадват идеите и патентите и проижвеждат по комунистически калпави копия от същата марка или с леко преправено име, с които заливат света, А западните корпорации си затварят очите в името на далаверата си.

42

колхознически мост

преди 2 години

Егати ужаса-не само стъкления под паднал, но и парапета се огънал. Мейд ин чайна.Колко са стъклените мостове на запад? Отговор-много, ама много малко, явно има защо. Знам за такъв мост в Португалия, направен от западни материали, и проектиран от западни архитекти. Но това е нова технология, експериментална. Явно на туристите трябва да им връзват въже за безопасност-като в цирка на акробатите. Че нищо не се знае.

41

социализъм в действи

преди 2 години

Социалистически мостове със социалистическо качество. Построени от строителен колхоз. Проектирани от социалистически обучавани инженери. И да-западни фирми могат да произвеждат в китай компютри и телевизори, заради евтиния труд. Това не прави компютрите на западните производители, инвестирали в китай социалистически. Западни инженери са ги измислили, зарпадни мениджъри ръководят, а колхозът само ги сглобява-защото е евтино.

40

А сега сериозно

преди 2 години

До Хора осъзнайте сеА ти осъзнала ли си се, че нищо от това у вас, не е китайско. Китайски е само робския труд за центове и детски труд дори. И без здравна безопастност или чисто екологично производство. При комунизъм са възможни такива неща.Затуй и лакомите западни корпорации насочват бизнесите си там и си унищожават така собственото население. Дори транспорта от Китай не се плаща. Туй разбират те под глобализъм. Робски труд за центове за тях. И искат пак Нов Световен Ред. И свалиха Тръмп

39

Анонимен

преди 2 години

Кетайщини...

38

До Христов

преди 2 години

А при китайците жертвите са стотици и даже хиляди още по време на строителството ! Гледай повече документални филми (автентични, китайски) !

37

Абе

преди 2 години

Всичко им е такова - лесно-чуплив стъклен блясък !

36

Анонимен

преди 3 години

Когато имам запек, бих минал по такъв мост.

35

Анонимен

преди 3 години

Реакции на стъкления мостhttps://youtube/watch?v=UIgh-oCdP8c

34

за някои не-умни

преди 3 години

Качествени "китайски" стоки ли са : HP, Dell, Sony, Panasonic, Philips, Samsung, Duracell, Nike, Adidas, Mercedes, VW,....всичко дето има на пазара? Някои май не могат да различат, кога нещо е измислено или е символ на държавата и кога само се прави/сглобява там. Например нашето кисело мляко се прави в Япония, но си е истинско българско, а не става автоматично японско.

33

Анонимен

преди 3 години

До Между друготоhttps://24chasa.bg/Article/395581

32

Анонимен

преди 3 години

До АнонименТи не си в ред, нямаш си дори и най-малко понятие колко напред са в науката щатите,да не мислиш,че ще показват на *** и пульо какви постижения имат?

31

Анонимен

преди 3 години

До Хора осъзнайте сеКато започнеш да се занимаваш със софтуер, друга песен ще запееш. Шаоми - ъпдейтват компоненти от ОС-а през некриптирана връзка, за видеонаблюдението - Дахуа и Хиквижън - сума ти пробити портове, за XiongMai, познати като XM да не говорим, че са тотал щета с хардкоднатите дифолтни пароли. Ти си мисли, че всичко ти работи безотказно. Ще си свиркаш, докато един ден не изпищиш :)

30

Анонимен

преди 3 години

Възхищавам се на китайците какви неща създават,невероятни, между другото такава стъклена тепсия има и над големия каньон в щатите и туристи се разхождат там.

29

Анонимен

преди 3 години

Цял живот ще ходи на четири крака навярно.