10

Анонимен

преди 3 години

От фалшивите телкове вземете по 50 лева на пенсионерите.

9

Анонимен

преди 3 години

Няма инфлация, а стагфлация- стагнация комбинирана с инфлация (свито потребление и ръст на цените) стагфлационната спирала е най-големия бич за икономиката.

8

Левона

преди 3 години

Другарки и другари,Банките разчитат на Вашите спестявания ,да ги изхарчите на база ,по скъпите стоки и услуги ,и така да завъртите колелото на растежа ,и те да си вдигнат лихвичките ,а Вие да въртите колелото с още по голяма скорост .Големия въпрос е ,дали ще започнете да харчите ,така както те очакват ?

7

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 6Централните банки, които имат ниски дългове ще имат възможност да вдигат лихвите тези с големи ще рискуват фалит.

6

Анонимен

преди 3 години

"...полупроводници, стомана, дървесина и памук'..."-Кое от изброените се произвежда в ЕС? Нали има "Трети свят", където е изнесено цялото производство, а в ЕС и САЩ се произвеждат само отпадъци?Нали се борим за, уж, "Зелена Европа", за каква стомана може да върви реч? За стомана е необходима енергия, а слънцето свети само 10-12 часа по тези ширини, не 26-27...За чиповете да не говорим - тях ще ги произвеждаме, след като китайци и филипинци измислят нови!

5

Анонимен

преди 3 години

Ами какво очакват, мачкаха Китай, мачкаха всички производители, имаше там май един руски стоманопроизводител на който откраднаха бизнеса демократите от САЩ, сяха бури и сега ще жънат урагани. Да не говорим за натиска върху СЗО да пробутва техните версии за вируса, както и техните продукти, мачкането на АстраЗенека, за да се освободи място за Пфайзер и т.н. Колкото по-бързо се възстанови света, толкова по-малко инфлация и задлъжняване. Но не би, в САЩ имат друга идея за планетата и това е.

4

Анонимен

преди 3 години

Прав е Номер 3, банковите лихви бяха сведени до минимум за да не увисне пазара и да нв се наруши потреблението и търговията. Но цените много тревожно започват да се вдигат, и в най скоро време логично ще се вдигнат и лихвите. Едно е да плащаш примерно ипотека на 1,5% както е в Канада и друго е лихвата да скочи на 8-9, дори 12-13.Историята познава такива случаи. Ами ако загубиш работата си, какво се случва с заема тогава? За жалост идва жестока криза, така си мисля, дано да не доведе и до друго

3

Анонимен

преди 3 години

Тия борси трябва да бъдат затворени до една. Светът не е рулетка и с живота на хората не може да се спекулира! Целия икономически модел е сбъркан и ако не се промени бъдещето се очертава изключително мрачно.....военно мрачно.

2

Левона

преди 3 години

Другарки и другари,в световната история,не е имало момент в който цените да се вдигат и лихвите да стоят ниски .Бъдете сигурни че Централните банки няма да чакат дълго и ще вдигнат лихвите .Тоя момент го чакат отдавна.Нарочно счупиха веригите за доставки на стоките,храните и др,за да се получи недостиг ,покъпване и от там да вдигнат лихвите по заемите .Който има заеми да е мислил...

1

Анонимен

преди 3 години

Колкото и да увеличаваш паричната маса, ако нямаш физическа икономика е без значение.