6

Анонимен

преди 3 години

Христос Воскресе!До 5:Нещата, които си написал, са верни по принцип, но не е съвсем точно изказването, че постите са над 200 дена. Това е възможно да се случи и се случва, разбира се, но могат да бъдат и доста под 200 дни. Мисля, че по-добър ориентир е, ако кажеш, че приблизително половината дни в годината са постни. А специално тази година заради късното Възкресение Христово постните дни вероятно ще бъдат около 150-160 за празнуващите по нов стил и около 160-170 за празнуващите по стар стил.

5

Анонимен

преди 3 години

До постенеПостите в Православната Църква са над и повече от 200 дни в годината. Постите са много по - строги и изискващи в сравнение с тези на другите вероизповедания. Постите при православните християни се състоят от въздържание както от всякаква животинска храна ( месо, яйца, млечни продукти, риба и морски дарове, десерти), така и въздържание от полови отношения, т.е сексуални отношения по време на пости и Празници не са позволени, нито препоръчителни.

4

постене

преди 3 години

по отношение на постите ,мюсулманите са по-стриктни от християните,общо взето почти всички спазват постите по време на рамадан,а при християните-много малко хора постят.

3

Анонимен

преди 3 години

Христос Воскресе! Светли празници! Абе хора, празнувайте, радвайте се и поне за един ден спрете с глупостите

2

Анонимен

преди 3 години

Както обикновено, почти нищо от написаното не е вярно или с верни факти е дадена погрешна интерпретация, която тотално изкривява реалността. Вероятно само това за разходите е вярно, но то няма никакво отношение към празника. И за съвпадането е вярно, но там възниква въпросът какво прави в списък с малко известни факти, след като това го знае всяко хлапе. Та в този смисъл и то е лъжа.

1

Благодатен фас

преди 3 години

Ако запалката ви не бачка, значи наближава краят на света.