19

Анонимен

преди 2 години

До до 8 знаеш личе ВЕИ тока е 16 пъти по скъп от тока на АЕЦ Козлудуйно се получава от слънце или вятър, а от АЕЦ остава плутоний

18

Анонимен

преди 2 години

Не се излагайте, добивът на нефт е 10 пъти по-замърсяващ. Има хиляди хектари замърсени земи, а за океаните и моретата да не говорим. Нефтеният разлив в Мексиканския залив е причинен от изтичане на суров петрол след експлозията на нефтената платформа Deepwater Horizon на 20 април 2010 г. Експлозията убива 11 души и ранява други 17. Нефтеният разлив, получен при експлозията, покрива най-малко 6500 км2. За справяне с екокатастрофата са изразходени 60 милиарда долара. Кое му е хубавото на това?

17

Анонимен

преди 2 години

Само ще кажа, че имам Рени Зоуй и за 13000 км миналата година е изгорло ток за 370 лева.

16

Анонимен

преди 2 години

До 17И все пак е по-добър човек от теб.

15

koro

преди 2 години

Е тази вода нали после се изпарява както пише в статията. Като се изпари после пак си влиза в кръговрата.Тежките метали си остават на земята. То и като се изкъпят в неделя 7 милиона българи с по 100 литра вода, прави 700 милиона литра *** вода, ама тя не изчезва след това.Всеки знае какво се случва с нея после.

14

до 15

преди 2 години

тъпакоооо Дания си е Дания, погледни в България до коя година държавата се задължава да изкупува енергията от ВЕИ 16 пъти по скъпо от тази на АЕЦа. Дори и при такива изкупни цени няма тотален бум ,що ли, щото не сме Дания. Хайде малко география, къде е Дания какви въздушни течения има цвлогодишно....

13

Анонимен

преди 2 години

Това лято в меката на всички тех.иновации- Пало Алто - Калифорния, дали пак ще е като дискотека поради липса на ток?

12

Анонимен

преди 2 години

До 11Умнико в Дания ветрогенераторите осигуряват 42% от електроенергията им.Разположилиса ги даже в морето.Страната е сред лидерите в Европа по производство на огромни ветрогенератори.

11

Анонимен

преди 2 години

2000 тона е водата в един стандартен плувен басейн 2х20х50м. Нищо не е, особено като отчетем, че така се добива тон литий, както и че водата не е вкарана във опасни химически съединения. За сравнение за добива на тон злато се похабява 1000 пъти повече вода, като голям обем от нея се отравя безвъзвратно с живак, арсен и други и се депонира в едни езерца с неестествен цвят.

10

до 8 знаеш ли

преди 2 години

че ВЕИ тока е 16 пъти по скъп от тока на АЕЦ Козлудуй

9

Анонимен

преди 2 години

ще си купувате вода пи скъпа от горивата скед време, не ракия ще варите а мирска вода ще дестилирате.

8

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 8Каква Дания бе:):):) Какви слънчеви панели и ветрогенератори.:):):)Що не одиш да си забиеш две три ваксини и да престанеш с глупостите.

7

Аз съм тъп, вие не:)

преди 2 години

-Процесът не е чак толкова замърсяващ, колкото искат да ни убедят някои врагове на електромобилите.-xA?!! Значи значи само за батериите на 3-4 Тесли замръсяват 2270 тона вода и това не е нищо?Ама само това ли е? А батерите с какво се зареждат ?? Ами ако всеки по света се качи на мощен електрически автомобил? Както искат същите тия ваксъри!

6

Анонимен

преди 2 години

До 7Ток от слънчеви панели или ветрогенератори.Виж Дания какво прави с ветрогенератори ,при нас да неби да няма ветрове?

5

Анонимен

преди 2 години

А когато се наводни с ел.автомобили след 10 20 години какво ще правят откъде ток за зареждане. Нали за този ток ще трябват ел.централи.С какво ще работят тези централи. В момента има страни в които тока не достига. Имат режим и се чудят откъде да си набавят електроенергия. А няма ел.автомобили. А като проимат как ще им осигурят ток. В момента в БГ при зимното натоварване централите започват да издишат. А как ще осигурят ток за стотици хияди ел.автомобили. Задават ли си този въпрос.

4

Анонимен

преди 2 години

НеДоФакт:Най-големите замърсители на въздуха са кравешките и другите животински пръдни и уригвания.И кво ,да вземем да избием всички животни ли?

3

Анонимен

преди 2 години

Автомобилният транспорт е виновен за около 10-14 процвнта от замърсяването на въздухът.Дори и всички автомобили да станат електрически нищо особено няма да се промени.Просто на САЩ им е хрумнало че така ще натиснат руснаците щото видите ли голяма държава продава много фосилни горива.

2

Анонимен

преди 2 години

Процесът не е чак толкова замърсяващ, колкото искат да ни убедят някои врагове на електромобилите.Въобще не е. Аз редовно си хапвам по сто грама литии на закуска, а на децата събота и неделя им правя инхалации с литиеви пари. Жената пък си маже табаните с литиева маз, да си маха кокошите тръни. Супер е лития.

1

бл.134 в Зап. парк

преди 2 години

Не ми дреме . Аз съм зелен , живея екологично и пазя природата . Карам електроавтомобил ....нищо че тока се произвежда от въглища , добиването на кутии трови водата , ...купувам го с биткойн ,който харчи и той то за година колкото 4 Българии. Зеленото е на мода ,А!