34

Анонимен

преди 2 години

Така наречения журналист е отговарял за военната тематика и е имал допуск до секретни институти и военни разработки.Проследен е и е филмирано събиране от негова страна и предаване на чехите на секретни материали, които е добивал покрай официалната си дейност.Контраразузнаването на руснаците са го наблюдавали години преди да попадне при Рогозин и е арестуван за дейността му в онзи период.Журнализма му е бил просто прикритие, позволяващо му да има досег с държавни тайни.

33

Анонимен

преди 2 години

Адвокат Нахалдий???Тоя не е давокат. Няма призната юридическа компетентност.Завършил е в САЩ, където са го вербували за техен агент, но не е покрил изпитите за континентално право, което се практикува в Европа.Затова никога не е работил като адвокат и никога не е бил регистриран като такъв.Статията започва с лъжа, още в заглавието.

32

Анонимен

преди 2 години

Значи журналиста проработил като съветник на Рогозин 2 месеца от май до юли през 2020 год,а го обвинили за нещо,което станало през 2017 год,когато не бил назначен на тоз пост,като предаване на военни тайни на Чехия и то специално от космическите програми на Роскосмос,а не Росатом или др,даже от върха не знаели и не следели за причините за ареста на арестуваните журналист и негов адвокат като едновременно на Софронов и Навални преди година,но кога щом 2-та са задържани в различно време известно.

31

Анонимен

преди 2 години

Още един демократ-опозиционер, очакваме включване от световните медии в подкрепата му... Така се прави демокрация, всемаш един финансов престъпник или предател на държавни тайни, малко шум около името му, репорражи, от Амнести малко подкрепа(и те с хора, за пари всичко ще направят),плащаш на наивници за демонстрация, после майданче. "Пропаганда, агитация, събрание, решение"

30

Анонимен

преди 2 години

Дааа, чета за убийствата и разрушенията причинени ни от американците, на една далечна за тях страна, и се чудя какъв морален *** трябва да си, за да искаш да си приятел с убийците на предците ти, а да мразиш онези давали живота си за да свободата на предците ти.

29

Анонимен

преди 2 години

Не бойте се ми.ирки с вас това не може да се случи вие не сте журналисти.

28

Анонимен

преди 2 години

След провала на разговорите бомбардировките над България са подновени на 16 март. На 30 март 1944 г. е най-тежката от тях. Извършената евакуация на София обаче проваля плановете на нападателите да убият голяма част от населението - жертвите и ранените са значително по-малко. Но над 3500 сгради са напълно унищожени.

27

ужасът 1

преди 2 години

Особено тежко бе преживяна нощната бомбардировка. Такава досега не бяха виждали.В града бе настъпил хаос, ад. Разрушени къщи и разорани улици, димящи пожари и развалини, повредена електрическа мрежа и водопровод, студ и дезорганизация, изплашени граждани, които плахо се завръщат към домовете си - това бе София вечерта към 22 часа. Те търсеха изчезналите си близки или топло място, където да се приютят в студената нощ, когато изведнъж...

26

ужасът 2

преди 2 години

...неочаквано и без предупреждение от сирените, се чуват артилерийски изстрели и в същото време над главите им падат отново бомби и прелитат самолети на противника със силния рев на моторите и с грохот на стрелба от оръдия и картечници. Целият град бе осветен от пуснатите с парашути, бавно падащи лампиони и от причинените пожари. Всеки от нас се бе прикрил, където го бе заварила бомбардировката. На сутринта още от тъмни зори по шосетата, излизащи от София, тръгнаха кервани от хора да се спасяват

25

Анонимен

преди 2 години

Настъпва 10 януари 1944 г. Около 12 ч. по обед сирените възвестяват за предстоящо въздушно нападение. Половин час по-късно столицата ни е атакувана от 180 американски бомбардировача и 100 изтребителя. Но истинският ужас за софиянци настъпва през нощта на 10 срещу 11 януари. Бяха ударени не само крайните квартали, а бе засегнат и силно разрушен и центърът на града. След този ден настана такава паника, която не се поддава на описание. Градът сам доброволно се евакуираше, без заповед, без принуда.

24

Анонимен

преди 2 години

На 14 ноември 1943 г. е първата масирана въздушна атака на столицата. 91 вражески самолета разрушават 47 сгради, загиват около 60 души, близо 200 са ранени. Следват бомбардировки почти през десет дни.

23

Анонимен

преди 2 години

На 10 януари се навършват 76 години от една от най-зловещите и кръвопролитни бомбардировки на София. Тогава е извършена първата комбинирана, т.е. дневно-нощна атака над столицата. Загиват 750 и са ранени още над 700 души - предимно цивилни, мирни граждани и много по-малко военни. Нанесени са тежки удари на над 900 сгради, половината от тях са напълно разрушени.

22

до 22

преди 2 години

" ... София беше в руини ... "А посмали малко и карай по-леко с хиперболите.

21

Анонимен

преди 2 години

император Джуджан нещо много го е страх от всичко последно време - блогъри , журналисти , собствената му сянка ...Не е живот това Джуджи , не е . Кво убаво беше при комунизма само. А са ... не е добре .

20

3000 AD

преди 2 години

До СмешнициЧебурашкин не се засягай - историята е видима но за тези дето могат да гледат, не да повтарят чужди мантри!Останалите питаш?Прайда ще се разпусне и света ще е мирно място.Лаенето под команда вече няма да е на почит.

19

Смешници

преди 2 години

До 3000 AD Все едно чета простотиите на комунистите за развития социализъм,за вечната дружба със СССР,за настъпването на комунизма ,за реките от мед и масло....А каква стана тя?СССР го изядоха червеите.А Китай първо ще стъпи в Росия ...на Марс може да стъпи само САЩ ,а интересно каква съдба предвиждаш за останалите англоезични държави..че и ЕС и Япония.Повярвай,САЩ са тези които ще затворят последни вратата.А Русия скоро няма да я има в този вид.

18

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Никаква разлика между методите на християнския султан Путин и мохамеданския султан Ердоган. Толкова са еднаквички рожбите грузински.

17

Анонимен

преди 2 години

Като чуя Русия и руски и ми се повръща вече.Поне 10 години да не ги чуваме ще е добре за здравето.

16

3000 AD

преди 2 години

Ще минат години. Германия и Русия ще станат дружки по взаимна изгода. Китай ще стъпи на Марс.Самолетоносачите ще гният в ръжда навсякъде по планетата.Краварите ще са в изолация заради дълбокото културно и нравствено разтройство.Дядо Чебурашкин наколко пъти ще е сменил религията си и ще плюе активно задокенските си бивши шефове какви българофоби са.Останалите русофоби ще трaят гузно без палци защото всичко което може да се измуче вече е свършило а и историята яко ги е опровергала

15

Анонимен

преди 2 години

Айде по-бързо да завършват 'Северен Поток -2' че ще натворим всякякви глупости под американски натиск!Я пак мистичните двама КГБ агенти няма да отровят с английски Новичок някой, я пак Русия ще взривила нещо - като метерит преди 300 млн години, я руските хакери ще хакнат всички сървъри във и извън мрежата...