35

гърмян заек

преди 3 години

Кой е толкова ***, че да даде пари предварително и без договор, без дори да види апартамента? Пари на непознати се дават само срещу разписка и то ако си сигурен, че не са измамници, а реални собственици и служители. За наемите - и аз съм си патил от нагли и алчни хазяи. Преди време спешно търсих квартира и наех един партерен гараж за 200 лв на месец. Без топлоизолация, без нищо. Умрях от студ. Когато напусках, алчният *** дори не ми върна депозита.

34

Анонимен

преди 3 години

Тъй като в България 80% от населението се води за бедно, според самите тях, когато някой излъже друг се приема за честно. Така е май навсякъде на Балканите и това е разликата с Европата, към която уж принадлежим.

33

xaxsasб

преди 3 години

До 40 - да имаш приятелка брокерка е много яко и аз имах такава мацка в София обикаляхме и правихме джагара-джугара в един куп апартаменти и къщи. Все едно притежаваш целият град. Жалко, че мацката се върна в Бургас, инак още щях да излизам с нея, хаха.

32

САМО ФАКТИ!

преди 3 години

Брокерите са наглеци.

31

Анонимен

преди 3 години

Навремето опъвах една брокерка, беше си сложила бела ризка, беше ток и жица :)) То хубаво предлагат и "постоянно" имало търсене, ама населението ни не се увеличава, напротив :))

30

Нагло Брокерче

преди 3 години

- Може ли да минем на ти?- Не, благодаря... млъкни.

29

Спекулация:

преди 3 години

Любимата реплика на ВСЕКИ брокер в момента е: "Те собствениците го даваха на 30 000 лв наем, но заради Ковида го намалиха на 1000 и няма да искат да се намали цената... сори"Не знам защо трябва да им плащаме. Държавата къде е да ги регулира, аман!!!

28

Пазара

преди 3 години

Пазара с наемите е пълен леш. Пълно е с фалшиви обяви.Номера е - публикуват 1200 фалшиви апартаменти, звъниш им, НЕ ТИ ВДИГАТ и ти звънят след 1 ден да те питат какво си търсиш. После не ти пращат снимки и те разкарват нагоре-надолу, като мечка на панаир по разни ГНУСНИ апартаменти, миейки ти очите как всичко било ТОП УНИКАЛНО.А аз обикновено звъня на обява и питам за точно определен апартамент, а не да си губя времето по огледи.

27

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 24Нема криза при тех, постоянно има търсене и покачване на цени ако ги питаш :))) Преди години се смях доста, беха се наредили като сводници пред една брокерска къща, всеки взел по един телефон и демонстративно се правиха че имат работа :))

26

xaxsasб

преди 3 години

Конкретно име на действащ мошеник е Петър Георгиев. Има видеа с него и репортажи от години насам, но никой не го прибира на топло вече няколко години.

25

от другата страна

преди 3 години

Крайно време е да се ругулира, всеки оглед да се плаща, защото има клиенти дето те разиграват да обикаляш по цял ден , последният път един нагляр , след огледа ми вика - " можеш ли да ме фърлиш да еди-къде си(на 8км) "

24

Познато

преди 3 години

Има една фирма, която ти връчва договор, маскиран като "Протокол за оглед".Типичното за тях е, че обикновено казват в последния момент че имало "някакво дребно хвърчащо листче", едва ли не, което само ако можеш да разпишеш така на бързо.Единия път ми го връчиха тоя договор на тротоара и ме караха да подписвам договори на улицата, а другия път ми се обадиха 15 минути преди огледа, да ми кажат че са там и "само трябвало да подпишем едни протоколи за оглед"Отговора ми и в двата случая беше не

23

Дзъ

преди 3 години

Цялата гилдия в гнила работа. Ако толкова много искаха регулация, щяха да си намерят лоби, но явно е доста изгодно да доиш и отсрещната страна по една сделка независимо,че тя не ти е възложила нищо. Изгодно им е да си взимат по два пъти комисионна, вместо само от лицето което им е възложило покупка или продажба.... иначе си лаят срещу точно техни бивши колеги

22

Анонимен

преди 3 години

Горките момчета не им стига тежката съдба... Вярвам, че колелото се върти и някой ден тези гнусни измамници ще си получат заслуженото!

21

Анонимен

преди 3 години

Вместо да проверяват дали са членове на дружество, по-добре е да направят един тест за интелигентност. Ако има никък резултат - директно жокер "обади се на приятел"! Докато има подобни люде, ще има и измамници. Лошо за момчетата. Подобни случки са поучителни и занапред ще внимават повече.

20

хитър

преди 3 години

*** пак глупости написала...

19

зер

преди 3 години

ако държавата иска да регулира някой бранш, то задължително трябва да почне от тия. В момента един брокер на имоти не е нищо друго, освен *** в сделка между продавач и купувач, който не носи никаква отговорност. Често пъти само създава фалшиви обяви или изндува продавачи да сключат догово за екслклузивитет и да блокира правото му да го продава без комисионна. Отврат.

18

Анонимен

преди 3 години

Много измамници се навъдиха, а и брокерите са си мръсно племе.

17

Анонимен

преди 3 години

Олигархичния модел по Руски образец. Деформира морала на млади и стари. Малък % се запазват , като достойни и почтенни хора , но ги има.

16

Totenkopf

преди 3 години

Овцете трябва да се стрижат как без договор, без ключове и оглед ще дадеш 1000 лв. това е същото все едно да мяташ пачките от балкона.