53

Анонимен

преди 3 години

В България с преимущество се назначава заради външен вид-предимно млади жени с атрактивна визия, дори да нямат никакви качества и да са кухи на "гъдулка", това е типичен бг патент и затова сме на дъното.

52

Шафер общ.Черноочене

преди 3 години

Ние с моя Айдън пък вършим цялата работа на общината НО и давам нощни смени само на него! Нощните смени са изморителни но пък после екскурзия до Дубай!!!

51

Анонимен

преди 3 години

До 55 До Икономист 50... Трябва да се направи една таблица с три графи...Това което мислиш, че си много умен се нарича днес социалфашизъм!Аз понеже плащам поне 8 пъти повече данъци от тебе от моята капиталова фирма считам, че такива които плащат по малко данъци от мен да не им искат мнението! Как се чувстваш сега?Всичко трябва да има баланс и система! Откъде ще набера служители, ако всички са заети? С извинение овча мисъл в овча глава! Проблема е в българската система! Държавата опреде

50

Анонимен

преди 3 години

В офиса имаме и хубавИ момичета ... за момчетата, да се забавляват ;)

49

Анонимен

преди 3 години

Ужасно е, че.тази ера съботира бузнеса със социалните си глупости!!!

48

Анонимен

преди 3 години

До ИкономистСъгласен съм с твърдението Ви!

47

Анонимен

преди 3 години

Кво вете уеее! Трябва се радвате, че.има кой да ви храни!

46

Икономист

преди 3 години

В малка България има работа за целия китайски народ. Един бърз преглед върху обявите за работа, особенно в провинцията, се вижда, че има стотици незаети места за чистачки, шивачки, разносна търговия, работници във фабрики и земеделието. Заплатите са доста сносни-около 600-700 лева чисти, което е нормално имайки предвид ниските разходи за живот и ниската квалификация, която се изисква. Отделен е въпросът, че хората са мързеливи и с неоправдано високи претенции.

45

Анонимен

преди 3 години

До 40Ми да, ***! Нахалиноцо! Искаш им парите, ама не искаш работа. Множи си се в свободното си време!

44

Анонимен

преди 3 години

Тея нещо сериозно са оплели жендърските конци... има дискриминация у нас, но не по тези причини...

43

У

преди 3 години

Какви са тези глобални обобщения? Работа е всичко, от слуга да миеш краката на някого, до собственик на Майкрософт. Пазар на труд има, просто защото човек на може да свърши всичко сам и се налага да се раздели с нещо, за да го свърши друг. Когато единият не го прави бързо или е пък е тежко, а другият не му се дава се обявява-няма работа, другия вика-няма кадри. Работа има по-цял свят, но е по-удобно да пъшкаш и да мрънкаш, защото у нас са малко гладуващите. Идете в Индия да видите глад, мизерия

42

Американ

преди 3 години

Какво значи "xopaтa нaд 45-54 гoдини" ?Прочее причината да не се искат по-старите е че някои от тях са професионално изостанали, други са много претенциозни, а има и такива които по-младото началство го е страх да наеме. И най-вече, щото няма истински бизнес, иначе ще има конкйуренция в наемането, както е в САЩ за лекари и програмисти, например.

41

Трудно ама?

преди 3 години

Защо толкова много българи ходят на почивки, по молове и заведения? Явно не са обеднели достатъчно.

40

От беднячето

преди 3 години

До 33Мне, не ми е тъпичко, а любопитно да гледам колко на широко се е разпространила шизофренията и дали при надлъгването си вярвате или просто си мечтаете другите да ви вярват. Нещо такова е. Искренно се забавлявам с надлъгването ви ;)))

39

Анонимен до 42

преди 3 години

Абсолютно същата история с клауза в договор за бременност. На въпроса защо тъпият германец е дошъл да отваря офис в БГ, а не в Германия - защото първо тук сме му по-евтини, второ винаги можел да ни уволни и да затвори фирмата , без особени разходи и проблеми, според нашето законаделство, докато там му било мноооого трудно да разкара някой със семейство от фирмите. Не можел да прави каквото си иска.

38

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен41Напротив, точно те не са много по работата. Така, че повечето активно търсещи (не трайно безразличени с огромни претенции) не са от етноса.

37

Анонимен

преди 3 години

Не знам кой какъв опит има, но моя е следния:Искаха, още на интервюто, да подпиша декларация, че няма да забременява следващите 5 години. Дадоха ми обидно ниска заплата с обяснението "ти си жена, все ще си намериш мъж да те издържа!"...И т.н. и т. н.... Жалко, че не ги записах, иначе можех да ги съдя.Та толкова по въпроса за дискриминацията от шефове.

36

Анонимен

преди 3 години

70% от търсещите работа са римляни и не стават за *** за зеле!

35

Анонимен

преди 3 години

В тази държава предразсъдъците са на всяка крачка. В точно определени сфери се наемат хора само до 28-30 години, защото после искали много пари, пък и не искат да работят по нощите, ако имат семейство. Малди жени не се наемали, щото щели да раждат, по-възрастни пак- защото щели да гледат възрастни роднини. Ако си над 35 години вече трудно се намира работа, минеш ли 40- само охранител, чистач или максимум касиер. За жените е още по-зле.

34

до 35

преди 3 години

Не си много запознат как седят нещата правно. Нищо, ще порастнеш.