65

Анонимен

преди 3 години

Е те това е острова на "свободата" на победилият социализъм.Глад, мизерия и гнет.

64

Анонимен

преди 3 години

do 73няма нужда да мълчатда емигрират, кеф ти русия, кеф ти кубаама не като богати туристи за две седмици, отиваш там, гол като мишка, извън столицата и си живееш като другите мишки

63

Анонимен

преди 3 години

ето какво е класическа бананова република. бг е все пак малко по- добре.Да не говорим,ч е при такъв комшия , да си гол кат манастиркса мишка си е направо престъпление!

62

СРАВНЕНИЕТО, ДРУГАРИ

преди 3 години

В КУБА СР. ЗАПЛАТА: 20-30 ДОЛАРАВ БГ - 700-800 ДОЛАРА.МЛЪКНЕТЕ ДА НЕ КАЗВАМ И В РУСИЯ КВА Е ЗАПЛАТАТА!

61

Анонимен

преди 3 години

абе комунистическа дивотия , с 2 думи! щото комунизма е голяяяма дивотия!в 21 век да караш коли от 60-те и интернетът ти да прохожда едва, какво е?и да викаш кат ***: да живее революцията, да живее Кастро...заслужават си мизерната съдба.а на съветскитетролове тук ще кажа, че Бг измина все пак огромен път от това - заплатата в Куба е 20- 30 лв, така че не ни вменявайте колко сме зле!

60

Анонимен

преди 3 години

До До гражданиня да видим какво е построено след 89 че нещо ми се губи.за това ли 2 млн българи се изнесоха щото има заводи и има къде да работят.не че всичко беше наред,но работа имаше за всички.вземи и понаучи повече за онова време.тогава говореха че СИВ е като ТКЗС.сега какво е- каквото каже европата това правим.много са слабите места на социализма,не споря.може би имаше предприятия на загуба,но имаше мощни които умишлено затриха.унищожиха конкуренцията ,разшириха пазарите си и ядем ***

59

Анонимен

преди 3 години

Как живеят българите при американското парнтьорство и капитализма?

58

опетков

преди 3 години

Когато братята Кастро и убиеца Че Гевара правиха революция, те не бяха комунисти. Те се бореха против "диктатора Батиста" и излъгаха народа си, че ще го освобождават. Алчният за власт Фидел докара съветски съветници, които така го съветваха, че докараха комунистическата проказа в една цъвтяща, просперираща държава, зомбираха не особено работливия кубинец, като му обещаваха "пачанга" и изобилие, без да се налага да работи. И виждаме резултата.

57

опетков

преди 3 години

До Г-н Слави Трифонов Твоят идол е необразован самомнителен надут пуяк. А суверенът наистина си каза думата и даде 26% на "статуквото" и само 17% на твоя умник. И той се чуди сега как да се възползва "от народната любов", без да го бият след това.

56

опетков

преди 3 години

До Свой до 63 До Гражда Стига си лъгал. Има статистики, които показват как са били нещата, а и някои сме все още живи. Тези цени, за които говориш, сигурно са от 50-60- те години, когато средната заплата беше 80 лв. А 200-300 лв средна заплата никога не е имало до 1989г. Апартаменти свободно никога не са се продавали в градовете(за селата не знам). Когато нещо се продаваше "свободно" минаваше през комисия, която определяше купувача, като с огромно предимство бяха т.н. АБФК (активни борци).

55

Анонимен

преди 3 години

Ми как да е приемат. Бананите все още са на уважение.

54

Анонимен

преди 3 години

Да станат отвъд морска територия на...

53

Анонимен

преди 3 години

Да си живеят в мизерията, те са си свикнали. После ще изпитват носталгия по мизерията. Така че, по-добре кой както си е свикнал в ***.И последно, да си говорят вечно за революцията.

52

д-р Иванов

преди 3 години

ДО 64 Лично успях да си купя незавършен двустаен апартамент за 13 000лв след като събрахме БИБ влогове с общ "стаж" над 25г-т.е.едно поколение! А трябваше да имаш и категория "нуждаещ се"която се решаваше от"будната съвет"на блока и квартала и"другари"от райсъвета. Заплатата ми бе над средната. Питаха ме:"Къде ти дадоха"-този въпрос обяснява всичко. Отговарях-сам го купих. Продаваха се по-малко отф 20%. А завършването му бе епопея. Всеобщият еквивалент парите бе заменен от"благоноление свише"

51

Боко е БРЕМЕНЕН

преди 3 години

САЩ няма полза Куба да бъде демократична държава. Къде ЦРУ ще си върти бизнеса ?

50

Анонимен

преди 3 години

Питат Фидел Кастро:- Ще има ли президентски избори в Куба?- Ще има.- А след тях ще има ли нов президент?- Ако изберете мен - ще има.- А ако не?- Тогава ще остане старият президент.

49

Анонимен

преди 3 години

Скоро и у нас ще е като в Куба...

48

El Comandante

преди 3 години

Приемат го естествено.

47

както КПСС и БКП

преди 3 години

направиха след 1980 г. - ограбване на държава и народ оф фамилиите на висшата комунистическа номенклатура. Децата и внуците на комунистическите сатрапи изведнъж се превърнаха в свръх богати собственици на имоти, фабрики, банки, и всичко останало което можеше да се окраде.Кубинските комунисти имат обаче огромен проблем - това са кубинските емигранти от САЩ, стотици хиляди от които бяха ограбени и изхвърлени от Кастро и бандата коми престъпници. Кубинци от САЩ имат пари и могат да изкупят острова

46

пияница мистик

преди 3 години

"Вместо това той се вълнува повече от новината, че пилешко месо е било забелязано в магазин на авеню Линея, който приема кубински песо, а не щатски долари. Пред него се била образувала огромна опашка, а напрежението се покачвало. Полицията пристигнала, за да запази мира."===Другарите комунисти ето точно така обичат да живеят. В такива държави. Вечен дефицит, опашки и диктатор да ги управлява. Ама иначе даже в магазина се плаща с лошите американски долари :)))