43

Немция

преди 3 години

Уф, да та вземат дяволите дано! Изглеждаше разумна цена, преди да покани над милион тарамбуки на издръжка в Германия. Сега пък я прихванало да погубва икономиката!

42

Анонимен

преди 3 години

До анонимнитеТо и откровението на Йоан писано преди 2кг.за червеният звяр не се чете, за последните времена.

41

Анонимен

преди 3 години

До Един от ГерманияРешили сте да се върнете, но скоро може и да няма къде. България все повече заприличва на Запада. Младите и тук вече се увличат по Маркс (макар и не толкова, колкото германците). До няколко години и тук ще избират "зелените" марксисти с надеждата, че някой ще им дава неща безплатно.

40

Анонимен

преди 3 години

До StonerНа едно интервю попитаха Оруел какво ще е бъдещето. Той каза: "Представете си един ботуш, който тъпче човешко лице. Отново и отново." Беше напълно прав, но кой да чете и слуша.Желю Желев има една глава в книгата си, в която обяснява защо тоталитарни диктатури не е имало преди 20. в. Той го обяснява, естествено, с технологичния прогрес. Логично е да се предположи, че по-голям прогрес дава по-големи възможности за контрол. Отново, нямаше кой прочете тази част от книгата му. И сега няма

39

Един от Германия

преди 3 години

Сигурността, която имаше моето 60 годишно поколение, я няма вече. Младите нямат сигурност нито за работното си място, нито за спестяванията си, нито за бъдещето на децата си (нашите внуци). Това е положението. Но и в България общо взето не е по-различно.

38

до Феодор

преди 3 години

от Един от Германия> Да, таке беше по мое време, затова си построихме и къща и сме изплатили всички кредити. Но сега дъщерята и зетят без наша помощ или с кредит за следващите 30 години не могат да построят това, което ние направихме на техните години през 90-те в тогавашната Западна Германия. А за връзките, от личен опит знам, че и тук са важни ако искаш да се качиш доста по-нагоре от средното положение в един концерн. На моя конкурент баща му беше член на УС на Дойче Банк и него избраха

37

Анонимен

преди 3 години

ЖИЗНЕНО ВАЖЕН е локдауна нз как е оцеляло човечеството до сега.. 6 мандата тоя бабушкер и продължава да унищожава народа си и европа...

36

до 32

преди 3 години

от Един от Германия> Завършил съм висшето си техническо образование в ГДР през 1981г, след което работих 5 години в Научноизледователски институт по Кибернетика.

35

Федор

преди 3 години

Абе, когато плюем по DE, да споменем и факта, че ако ти и жена ти си работите, особено като специалисти с висше образование, бих казал - ще си живеете доста добре. Да - има и бедност, има и безработица или поне липса на адекватна работа, има и неонацита, има и свръхрегулация, която идва малко вповече, но имаш и шанс да направиш нещо с живота си, дори и родителите ти да нямат връзки, дори и да произхождаш от бедно семейство. Погледнете например историята на Угур Шахин - шеф на Бионтек.

34

Ам гъл

преди 3 години

Края на Германия това цели Фюрер Меркел. Тая жена Потопи не само Германия и ЕС а направи и Четвъртата Световна. Зомбито в нея не може да се скрие.

33

Анонимен

преди 3 години

До Един от ГерманияНапълно си прав. Има книга на Даниел Щелтер (Stelter) - Митът за богатата държава. Освен това менталитетът на немците е изключително тоталитарен и социалистически, но го наричат социален за да няма обидени. В Хамбург забраниха строежа на еднофамилни къщи, че не било еко. На много места въведоха държавно регулиране на наемите на недвижими имоти. Все едно е планова икономика. Маркс е немец, Ленин е плод на Германия, Хитлер е бил социалист. Това им е в кръвта на немците.

32

Анонимен

преди 3 години

.........Забравиха как изглеждаше ГДР, каква разруха беше, но голяма част вече са родени след 1990 и имат илюзии и утопии...ти кога пък си виждал ГДР колко зле са били......

31

Един от Германия

преди 3 години

Манталитетът е различен. В Германия познавам доста лекари и инженери на възраст >50, които нямат собствено жилище и живеят вечно под наем. Всички мои познати и роднини в България от тази категория хора имат поне едно луксозно жилище или къща. Германците са научени ДЪРЖАВАТА да се грижи за тях, българите са много по-гъвкави и предприемчиви защото след 1989 всеки се спасява както може. Това е и моето предпочитание, стига държавата да не ми пречи (в Германия плащам 42% Данък общ доход)

30

Един от Германия

преди 3 години

Официална статистика > 25% от германците имат негативно салдо в банковите си сметки,40% чакат края на месеца за да нямат минус (живеят месец за месец и нямат спестявания), и само 35% имат спестявания. Това са може би и хората, които имат собствени жилища, някои по 2 и повече за да живеят в тях под наем останалите. Аз съм дошъл преди 30 години с един куфар и съм сега от тези 35% - запазил съм си българското възпитание и традиции.

29

до 27

преди 3 години

Да, по-големи роби са от нас. Така са ги възпитавали с поколения - да се чувстват ВЕЧНО виновни за Холокста, да са загрижени за целия свят и всички чужди проблеми, но не и за собствените си деца и стари хора, да мразят своите традиции и идентичност - просто да са маса тесто, каквато са. Такава нация НЯМА БЪДЕЩЕ ! Впрочем основите на Комунизма са създадени именно в Германия, а не в Русия.

28

Един от Германия

преди 3 години

до АзГ >Да, така е. В Берлин 90% живеят под наем - това не се знае в България, там все още смятат германците за богати. За цяла Германия важи 35% имат собствен дом. Тези 90% искат ниски наеми в атрактивни райони и подкрепят Червените и Зелените. Забравиха как изглеждаше ГДР, каква разруха беше, но голяма част вече са родени след 1990 и имат илюзии и утопии...И ние сме решили да се връщаме.

27

Анонимен

преди 3 години

КАК ТЪРПЯТ ГЕРНМАНЦИТЕ- ЯВНО СА ПО- РОБИ ОТ НАС! ТОВА С ВЕЧЕРЕН ЧАС 21 Ч. Е НАПРАВО БРУТАЛНО!

26

Анонимен

преди 3 години

И НА ТАЯ *** ЩЕ Й ГЛЕДАМЕ СКОРО ДЕМОНТАЖА...

25

Тялото

преди 3 години

Мнозинството Германци май са мазохисти. Това вече го видяхме като се радваха на бежанците.

24

АзГ

преди 3 години

Зелените и Червените (социалисти и комунисти-сталинисти) готвят масова НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на жилища. В Програмите им стои еднократен Данък 20% върху имотите, както и 5% всяка година на над 1 мил.евро собственост (имоти, леки коли, спестявания, злато и бижута). На времето такъв данък е бил въведен през 1937 г., знаете от кого, естествено засегнати са били еврейте, а сега стабилния горен среден слой, който плаща 80% от данъците и на който се крепи успеха на Германия.