17

Анонимен

преди 3 години

След Раковски всички масово започват да се отричат от гръцките си имена. Геортги Бенковски е Гаврил Хлътев.Той онива на акция да трепе султан Абдул Азис през 1875, купува фалшив паспорт, но аферата не сполучва, и запазва новия псеводним защото му изглежда по -coolнима някой коментира прякори като Азис или Глория, които не са истински имена?

16

Анонимен

преди 3 години

До този момент всички ползват гръцки или турски имена. Раковски няма откъде да взема модели за подражание, чичо му се е бил в Русия. Нормално е да следва руският модел, поне в началото.В интерес на истината Раковски е бил и Георги Македон, но се отказва от това име, след като разбира, че гърците не ни мислят доброто.Случаят с Бенковски е друг, той участва в терористичен акто срещу султана, трябва му фалшив паспорт, намират името на някакъв поляк и името остава.

15

един

преди 3 години

Какво да очакваме от някой с купена диплома, като автора, а който е русофоб има уникалната възможност да отиде в Украйна да вкара малко демокрацията в Русия.

14

Гено от Грамада

преди 3 години

Малко ми е странно как национални герои като Раковски и Бенковски охотно са се отказали от българските си имена, за да си лепнат полски псевдоними. Не ми се струва много родолюбиво, повече бие на комплекси.

13

Анонимен

преди 3 години

Раковски е роднина на друг виден българин - Гаврил Кръстевич и е ментор на видни общественици като Васил Априлов, Иван Касабов и Васил Левски.Близък съйдейник с воеводи като Илю Войвода, Панайот и пр.всички бъдещи революционери са се учили от него, дори Левски

12

Анонимен

преди 3 години

Раковски се отказва от това име, така че е несериозно да го асоциираме с него.той приема името на чичо си Георги Мамарчев.Раковски е първият ни етнограф, първият ни идеолог на революцията, и третият човек след Пайсий и Софроний, който подхваща въпроса за българското самосъзнание. Целият му живот преминава в борба за българско образование, българска църква и българска независимост. Струва си да го почитаме.

11

пеп

преди 3 години

ДО 1Името му е Съби Попович и е висок чин масон

10

Анонимен

преди 3 години

тоя не беше ли масон

9

Анонимен

преди 3 години

Нито Раковски, нито Ботев, нито Левски са били русофили.Защото са знаели, че Русия може да ни донесе само зло.Което се и случи в последствие.

8

14-и април 1821 г.

преди 3 години

Георги Стойков Раковски, роден преди точно 200 години, е вярвал, че българският народ е готов за своето освобождение от властта на падишаха. Вярвал е, че щом научи за влизането на четите като тези на Панайот Хитов и Филип Тотю, и на Хаджи Димитър и Стефан Караджа, българите масово ще се вдигнат на въстание и ще се освободят от 500-годишното турско иго.

7

Социално дистанциран

преди 3 години

махнете това Сава от заглавието, неграмотници.

6

Зоро

преди 3 години

Поклон пред този велик българин, прозрял и усетил навреме имперските амбиции на т.нар. "освободители"

5

Добър ден !

преди 3 години

Велик Българин !!! Той е трябвало да стане цар след освобождението ни от турско робство !!!Всичко щеше да е различно .Българи помнете ! Никога ,нищо не започва днес! ИМА ИСТОРИЯ ,ЧЕТЕТЕ ,ПОМНЕТЕ И МИСЛЕТЕ!СПОСОБНИ СМЕ , ВЪВ ВЕКОВЕТЕ СМЕ ГО ДОКАЗАЛИ И ТРЯБВА И СЕГА ДА СЕ ИЗПРАВИМ , ИНАЧЕ ПОРЕДНОТО ПЪЛЗЕНЕ !ПОКЛОН ПРЕД РАКОВСКИ И МНОГОТО СЛЕД НЕГО!!!

4

Дунавски лебед

преди 3 години

Престанете с тия русофили , американофили , извънземнофили и дайте нужното уважение на нашия велик българин , уважавайте историята и народа си и другите също ще ни уважават , оставете я тая Русия вече ! Бъдете мутрофоби щом ви харесва окончанието , сега най-страшните ни врагове са алчноста и простотията , безочието и овчедушието , егоизмът и апатията и където не ставас хубаво става с "лявото" хоро.

3

ДДРОнег

преди 3 години

Много неща не знаем... за този от най-великите Българи !!!Но докато се делим на разни -фили и -фоби добро няма да видим !!!Няма ли единение, не механично съединение, ще си останем диваци !!!

2

Анонимен

преди 3 години

Мдаа, то всички от Епопея на забравените все "русофоби". Начело с Васил Кунчев. Странно ;)

1

Анонимен

преди 3 години

Името му е Георги Стойков Раковски. Русофоб.