101

Мен

преди 3 години

До До 59-МенТичпичния надменен, изкуфял кореняк-комynяp. Върти там геверека и гледай да отделиш някой лев за ремонт на копторчето от 49-та, че като гледам на какво прилича центъра ви и ми става лошо - пейзажа е като гето от третия свят, не на европейска столица и заслугата е изцяло ваша. Построеното не си го поддържате, а празните места вместо на градинки ги правите на сгради.

100

до 86

преди 3 години

Нали знаеш къде обесват Левски? Където сега е паметникът е било вече извън града и там са били гробищата. Основно София е била само една улица, а по-точно сегашната Пиротска. А това, което познаваме днес като квартали са били шопски села. Близкото им разположение предразполага и традиционен неделен пазар, за да си продадат стоките. И понеже мъжете шарят с каруците насам-натам, жените им продават. И вече се сещаш и за името на пазара. Точно така - Женският пазар.

99

Анонимен

преди 3 години

Ама аз съм ''за'' да се премести столицата пак в Търново или Варна та да се изнесат натам приходящите.

98

До 103

преди 3 години

Реална фантазия ,защо не станеш фантаст личи си ,че си от беден ратайски род!!!

97

...

преди 3 години

Какво искате от хора мрънкащи само без позиция за нищо

96

Анонимен

преди 3 години

Повече от нормално. Заможните служители на чуждите компании със заплати 3-4-5 пъти над прага отдавна се изнесохме в луксозни вили до София. Отделно сервитьорите и общаците (ниската класа) вече не е търсена и се върна по родните си места.

95

С. София

преди 3 години

Трябваше Варна да е столица!

94

Леша

преди 3 години

Само лудите искат да живеят в София.Във Варна сме си най- добре.

93

Киро Рамбото

преди 3 години

Ако съберем всички, които се обявяват за кореняци, ще напълним две Софии. Все едно в Париж всички са кореняци от времето на краля-слънце.

92

До 96

преди 3 години

Намерил си де да питаш какаванин!

91

Анонимен

преди 3 години

Главния архитект на София е от Плевен.На Цецка Цачева човек...

90

От провинцията

преди 3 години

Софийски селяни не щем!

89

Анонимен

преди 3 години

Ако децентрализират държавния апарат ще се променят нещата с населението, защото и бизнесът ще последва тенденцията. София не е лош град за живеене. за мен има един проблем - въздуха или това, което се води за въздух... Нещо страшно е. Ефектът от мръсния въздух се вижда най-добре ако човек отиде някъде за седмица и установи какво е да дишаш отново с пълни дробове.

88

Анонимен

преди 3 години

Една стая в София за колко пари мога да наема? Сериозно питам.

87

Анонимен

преди 3 години

Абе не се усеща.Пълно е мйекащи йекащи ко?нйе? кугакащи!!

86

Анонимен

преди 3 години

Това, което долу се пише - НЕсофианците вън от София, е изключително цинично!Защо всичко се съсредоточи в този град? Цялата администрация; всички служби; култура; бизнес; ...; всичко! Дори щаба на ФЛОТА? Когато ББ се опита да изнесе митниците в Русе, надигна се вой, потуши се работата. Във Варна преди имаше кинфестивал, известен по света, преместиха го в София (май вече го няма де) . и т.н. и т.н. Защо?Е, какво да правят НЕсофианци? Или да ходят в София или да емигрират.

85

Пепо

преди 3 години

До Варненецне си прав г-н Варненец, идват хора , които имат висококвалифицирана работа, поради това че всички представителства на фирми са основно в Шопландия. Нискоквалифицираните обикновенно пържат и разнасят цаца и картофи по морето

84

мак

преди 3 години

Делите се на софиянци и останалите. Лесно е да кажеш - връщай се откъдето си дошъл, лесно е да се перчиш, какъв кореняк си, защото си имал "късмета" да се родиш в София, или пък си дошъл по-рано и това е ок, а тези, срещу които се репчиш вече не са желани от теб. Озъбете се на кметицата ви на първо време, тя също не е коренячка.

83

софийски селяни

преди 3 години

До Ф.Е. ДжержинскиКореняците интернираха и на тяхно место се заселиха селяни...

82

Анонимен

преди 3 години

Смъртността миналата година на нивото на 2018???????? Кво става? Ами ковида?