55

Анонимен

преди 3 години

Тоя и много други са на заплата и пенсия едновременно много години,затова не го мисли....

54

Анонимен

преди 3 години

тези гарги радев с дрона ще ги опуказа празненството при пристигането на вовата

53

Анонимен

преди 3 години

Ха-ха!И руснаците много се надяват на тези летящи щайги,за да си изпробват ракетите по реални цели!Ама ги чака изненада - след 30 години,в средата на "прехода" ще пристигне следващата партида предварително платени сега летящи щайги,модел от преди 50 г0дини!

52

Анонимен

преди 3 години

При една истинска война със сериозна държава, пускат една ракета която първо унищожава Граф Игнатиево барабар с 8-те самолета и след това влизат. Практическо приложение на тези самолети няма никакво.

51

Анонимен

преди 3 години

"са да облитат и пазят въздушното пространство от вражески самолети , а не да водим война с тях"И какъв е смисълът от това "облитане"? Руски изтребители се приближават до нашето въздушно пространство без да влизат в него и ние пращаме самолети горящи гориво за десетки хиляди левове в час да ги придружават докато се отдалечат. Най-гениалното упражнение на Света. Русия ще тръгне да завладява държава членка за НАТО, така ли?

50

Ха-ха

преди 3 години

Големи надежди....Точно пък на Ф-16.

49

Тикволандия

преди 3 години

Надеждите са си надежди, а самолетите ги няма.

48

Пенчо

преди 3 години

И другото - при неизпълнение на договра, ела им кажи нещо на американците ... Ако ги вземем до 2 години след договерения срок, ще сме късметлии

47

Пенчо

преди 3 години

Ами те чехите и унгарците с Грипени - други бойни самолети нямат (освен чешките L159). Та не са съвсем тренажори ... Разбира се, че Ф16 е по-добра, ама и по-скъпа платформа; дали можем обаче да си я позволим е друго. То на миговете, дето са изплатени отдавна, не можем да осигурим пари за текущата поддръжка и достатъчно керосин за да имат минимален брой полетни часове пилотите. В момента тв летят 6 пъти по-малко от нормалното в НАТО .... затва често изпотрошват самолетите при кацане

46

Анонимен

преди 3 години

Пенчо Грипен не е боен самолет, той е тренажор ( поне за такъв го взеха и унгарците и чехите)! Радев затова се беше хванал за него, Грипен, та Грипен, понеже бг армията ще продължи да си е със смъкнати гащета във въздуха, дори и след като се дадат камара пари за " модернизация", не видяхте ли номера който завъртя серГея станишев с Кугарите, те не са бойни хеликоптери, а въздушни линейки! Така не се прави армия! Ако искаш армия, купуваш бойни машини от американците!

45

Анонимен

преди 3 години

Ква е тая омраза бе русофили, словянци и т.н небългари? Какво са ви направили толкова Щатите? Защо заради руската ко////чина се излагане като ***? Кое е лошото да имаме най модерните Ф16 в региона? Ами малко били, добре съгласен съм, но могат да се купят още, можеме да преговаряме с американците и за ф22 например! Целия свят знае, че щатската авиация е най добрата, само вие заради тая русия не, та не!?!

44

Пенчо

преди 3 години

8 самолета (били те и Ф16) няма да изплашат нито един съсед, еле па Русия ... Разликата с Грипен, е че щяхме вече да ги имаме от 3-4 години, а Ф16 дано се появят до 2025-та. Грипен също щяха да отбият номера за еър полисинг, при това по-евтино. Летателен час с 50 процента по-евтин според Janes, а и определно биха се справили със всеки самолет дето съществува само на лист хартия.

43

Словянин

преди 3 години

САЩ могат много. Особено да избиват цивилни.

42

1

преди 3 години

др.адмирал,къде виждаш тези надежди,като още са на чертожната маса,тези твои ф-16.А колкото до специалистите за комическия център на НАТО, той е един ,вашия вожд,широк спец.по всички въпроси,включително и по космическите.

41

Анонимен

преди 3 години

До до ЗозоДоговора е какъвто е подписан.Няма "намаляване", защото нищо друго не е ПРЕДВИЖДАНО.Затова сте неадекватни русофилчета, а не защото споменатите количества не са такива.

40

до Зозо

преди 3 години

Кви "руски" лъжи, бе, ДБЛ?????Това е указано в договора!!!!!!Намери го в в сайта на МО!Б$х си промитите мозъци!!!!!

39

РЕПТИЛ

преди 3 години

Ако този в качеството си на военен специалист говори за надежда за 5-6 самолета, то той НЯМА НИКАКВА военна квалификация и трябва да бъде уволнен дисциплинарно без право на пенсия и обещетения.От военно-тактическа гледна точка, най-малката въздушна формировация, която може да направи нещо във въздуха е авиоескадрилата, а тези САМОЛЕТИ СА НЕДОСТАТЪЧНИ дори за една авиоескадрила. От военна точка това е майтап, който се крие от хората не разбиращи от военна тактика.Оставка на хрантутника!

38

Зозо

преди 3 години

До до Анонимен .....България се отказва от цялото управляемо въоръжение въздух-земяДвата тренажора в авиобаза Граф Игнатиево, ще са от по-нисък клас....Дрън, дрън...... Стига руски лъжи!Тези неща ги поръчаха допълнително + 2 бр. стари Ф-16 подарък за тренировки в Граф Игнатиево. Много нагли руските писачи тука ей.... Аман вече!!!

37

до Анонимен

преди 3 години

България се отказва от цялото управляемо въоръжение въздух-земя.Двата тренажора в авиобаза Граф Игнатиево, ще са от по-нисък клас.Орязва се и броят на нашлемните системи за изобразяване и целеуказване JHMCS II от 20 на 12.Премахва се и цялото оборудване за експлоатация на нашите F-16 в база за предно разполагане (FOB Forward Operational Base), което значи, че машините ще са вързани към основната база в Граф ИгнатиевоИма и още мъ не стигат знаците

36

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 40Явно ти живееш. 20ти век, а може и в 19ти.Отдавна и с Гърция и с Турция сме в един военен съюз. Сегашните ни задачи са по охрана на общото ни въздушно пространство с другите натовски държави и за тази цел Ф-16 са ПЕРФЕКТНИ.