46

Анонимен

преди 3 години

Ще има гратисчии. Щом ЦГМ позволява на ромите в София да пътуват без пари,защо и останалите да не се възползват?

45

Анонимен

преди 3 години

Проблемът с гратисчите в наземния градски транспорт в София не е от вчера и е изцяло по вина на ЦГМ.Щом в метрото не може да се пътува без билет,може и същото в наземния транспорт.Има начини,но нямат желание защото е обществена тайна,че ромите винаги се возят безплатно в София.И преди и сега.Абсолютно винаги.Освен това си слагат шапки невидимки когато се качи контрола.Иначе джангър и своеволия.

44

Спаси София

преди 3 години

вместо да плямпат глупостида питат кака си фъндурказащо още има много стари автобуси, тролеи и трамваи?и защо навремето полските трамваи струваха по над 1 милион и половина евро парчето и смениха релсита за тях по бул българияи защо никога не се мият отвън и отвътре автобусите

43

Анонимен

преди 3 години

Да го направят като в Англия - влизаш отпред при вратата на шофьора и ако нямаш билет/карта не те пуска. Ако някой е тарикат, изключва автобуса и чака докато слезе този без билет.

42

...

преди 3 години

Спряха да продават бители от кафета, лафки и заведения. Не се продават на спирките и не се продават в градския транспорт. Казаха, че щели да продават в пощите и тото пунктовете. Вие наясно ли сте колко тото пункта има и колко са бавни пощите? Има 61 локации на градски транспорт и 20 пощенски клона + 22 тото пункта това от над 1000 локации го направиха малко над 100. После хората пътували без билет. Ако не пътуват всеки ден с карта няма смисъл!

41

Анонимен

преди 3 години

А билети откъде да си взема? На спирките няма, водачите не продават, в автобуса няма автомат... И аз какво да обиколя 2 квартала докато намеря къде, евентуално, може и да има билети. Да не говорим за еднодневни карти. Това си е направо лукс. И накрая, искам или не, без билет. Контролата да продава билети както преди. Или да го направят като други градове, с кондуктори.

40

Дам

преди 3 години

Това е единствения вариант. Хората, не само ромите са недисциплинирани и реват за всичко така или иначе. Новите автобуси са като слънце и трябва да се пазят. Като има контрольори и свалят и глобят нередовните и ги ошамарят, ако онези са агресивни возенето ще стане песен! Сега гледките в транспорта са ужасни! В болницата в Горна Оряховица имаше постоянно нападения над лекари. Наеха истинска охрана и всичко е по мед и масло.

39

Анонимен

преди 3 години

Не бих казал,че всеки втори е без билет. Често пътувам и от 30 човека 2-3 се случва да нямат. Повечето са с карти за цялата градска мрежа,защото ползват и метрото и искат не искат заради него си взимат карта. За ромите е ясно. Те и тока и водата не плащат. Работят по строежи без договори. Държавата умишлено не ги закача. Нали са потенциални гласоподаватели за управляващите без значение кои са. Тъй че тази статистика е силно преувеличена за нередовните пътници.

38

Анонимен

преди 3 години

До ДамДемек ще трябва да има по един човек във всеки автобус и поне 500 пачрчета мобилни екипи, да помагат, като мутрите които предлагаш, вземат да бият (ако не ги набият или убият преди това).

37

Никк

преди 3 години

Има два варианта:1. Като в Лондон - качваме се от предната врата(къде се показваме картата на шофьора, чекираме се с електронна карта или си купуваме билет) и влизаме от към задната врата2. Във всеки автобус по едно студентче, ученик или пенсионер, които да минават и продават билети или проверяват за картиИ двата варианта не са сложни ама трябва някаква минимално желание за промяна от страна на общината

36

Анонимен

преди 3 години

Глобявате само студенти и по-незаплашително изглеждащи жени. Досега не съм вядял, да се глоби бандичка 3=4 "напомпани батки" по 110+ кила с бръснати глави и татуси, па ако са 5-6 рома, забарави ...

35

Хорейшо

преди 3 години

До Дам,Правилно.

34

Дам

преди 3 години

Наемат се контрольори от Делта Гард и проблема ще се реши светкавично. То сега има сред контролите двама трима надъхани чичовци, които са се подкрепили за кураж, но като цяло умират от страх! Слагайте по един *** с радиостанция в наземния и братята ще ходят пеша. Какво го мислите толкова?

33

ЦГМ

преди 3 години

Ами да, много по-лесно е ЦГМ да слага скоби и да прибира бързо парите, отколкото да се разправя с нередовни пътници, затова и там са се фокусирали и са много бързи в действията.

32

Народна

преди 3 години

Има начини за контрол крайно време е да се махнат тези харантутници контрольорите от време на време минат на топло в метрото

31

Анонимен

преди 3 години

Тоест по сметките дадени в статията, ако се уволнят контрольорите общината всъщност ще печели по 2 милиона на година. Но трябва да е тайно, за да може тези които си плащат за пътуването да продължат да го правят. За финансовата консултация аз искам само 0.5% от 2 та милиона :)

30

Анонимен

преди 3 години

Мен ме нападнаха пияни жагаали да ме бият в тролея, че им направих забележка да не пушат, вие ми пишете за билети? По скоро пуснете статия нормалните хора да се въоражат със паралитичен спрей или електрошок при возене в адския транспорт. Разбира се полицията не помогна, щели били да прегледат записи от камери, щели да разследват. А жагалите съвсем необезпокоявано си се прибраха в гетото

29

Заглавието да е:

преди 3 години

Всеки втори пътува без билет в София, къде се продават билети?

28

бл.134 в Зап. парк

преди 3 години

Какъв билет , бе ? Призована новото или отиващотонсе правителство да направи градския транспорт безплатен! И да опрости всички кредити в държавата -особено ипотечните за 3-4-5-20 -то жилище .Нека да започнем на чисто! Солун е български ! Или май беше македонски...все тая ще си ходя в Дубай

27

Сашо от Варна

преди 3 години

Що наричате страната БГ като си е чисто Раджастан?