11

Анонимен

преди 3 години

Първата информация беше, че корабът е заседнал заради силния страничен вятър. Ако разследването не установи грешка и инцидентът е причинен вследствие независещи от капитана и екипажа обстоятелства ("act of god"), то съдът може да реши че корабособственикът и капитанът не носят вина. Морското право е сложна материя.

10

Анонимен

преди 3 години

Нищо за версията за трафик на хора.

9

Анонимен

преди 3 години

Ми човешка е я, да не е на някоя камила от близката пустиня?!?

8

Marlboro

преди 3 години

това е така нареченият Mаlbboro канал пилоти администраация и ... си искат там поне 1 кашон цигари заминават

7

Анонимен

преди 3 години

По принцип пилотът не носи отговорност. Въпреки че той е този, който дава командите за курс, ход и маневриране, капитанът може да ги отмени, ако прецени че са грешни. Капитанът има абсолютния авторитет на борда,но и абсолютната отговорност за екипажа и кораба. Но разследването ще покаже какво е станало. Всичко ще бъде прегледано под лупа- кой какво е правил, казал и извършил на мостика и в контролния пулт, всички команди, изпълнението им, записи от системата VDR, организация, процедури и т.н.

6

Анонимен

преди 3 години

То се вижда ,претоварен с тонове ,капитанката се клатела

5

Анонимен

преди 3 години

За какъв хрен на кораба е присъствало лице от администрацията на канала, след като властите на Суецкия канал не носят никаква отговорност?

4

Анонимен

преди 3 години

Най-прекият морски път между Европа и Азия е Руският Северен Морски път.Времетраенето на трансфера по Руския Северен Морски път е с 1/3 по-кратко от времетраенето на трансфера от Азия до Европа през Суецкия канал.Цената на трансфера по Руския Северен Морски път е много по-ниска.Днес Русия осигурява безопасност и съвременна цифрово обезпечена логистика по целия Северен Морски път.Бъдещето на търговския трансфер от Азия до Европа е по първокласната магистрала Руски Северен Морски път.

3

Анонимен

преди 3 години

Ми, капитана може да е взел едни пари...

2

Курти

преди 3 години

Тез по зле от нашите римляни.Все някой друг им е виновен

1

Анонимен

преди 3 години

Корабите са едни от първите,които могат да станат автономни. Много преди МПС-тата. Това тук е една от причините. Друга причина за която се сещам е Конкордиа.