37

Донаписалия статията

преди 3 години

Предлагам да напишете и, че ще има 100% финансиране от чужди банки без лихва. Напишете още, че тогава една стара панелка ще струва двойно, примерно 200к? или 300к?.Ако още нямате успех с продажбите напишете 500к?- тогава българина може да се стресне и да вземе кредит ит 1мил? за две стари панелки ( тип пред разпад)...

36

До 25

преди 3 години

Вие бил/а ли сте в някоя от тези държави? Имате ли си и бегла идея за какво става въпрос там????Тези пазари не могат да бъдат сравнявани! + това имотите навсякъде в Европа са надценени и цените ще бъдат! коригирани. Повярвайте, това е естествено икономическо правило. Конкретно София няма какво да предложи освен застаряващи епк и панели, и нефункционално ново строителство. Мръсен град, без реки, с едно езеро(Панчарево), на което няма нищо интересно. Който иска нека се набутва сега!

35

Анонимен

преди 3 години

Сегашните новостройки са недостъпни дори и з ахора без увреждания. Тавани от 2,50, стълбища сироки 60см. Тераси 30х30 см., спалня с размери на дрешник, кухня в хола и др. са просто лудост.

34

Евило

преди 3 години

Колкото по-малко нещо се продава, толкова по - скъпо става

33

Анонимен

преди 3 години

Не вярвах, че за имотния пазар може да се измисли още нещо забавно, но това наистина ме разсмя яко :)))

32

Турист

преди 3 години

Да не говорим за пародията на строителите които продават парко-места (ако има такива) в сградата без преференция на имото-държатели.Наскоро попаднах на нова сграда в която ВСИЧКИ парко места бяха изкупени от фирма която нямат купен имот в сградата. В момента същата фирма продава същите парко-места на 2на цена...

31

Турист

преди 3 години

В БГ Цените на имотите са като от приказка,Панелка която не е барана от както е построена ( вече 40г и е в окаяно състояние) е на цената на новото строителство.Дву-стайни (хол+кухня+спалня) са на цената на 3,4+ стайни (хол+кухня+2-3 спални).Масово се стряот нови сгради без предвидени паркоместа което унищожава инфраструктурата на града.Абе .. да му се чуди човек..

30

Българин

преди 3 години

В България имотната мафия изкуствено дига цените няма ден да не се говори за вдигане на цените на жилищата а знаетелли че вГерманя Белгия Франция поефтинават жилищата с50% много мои познати си купиха жилища от запада и аз се двуумя

29

Анонимен

преди 3 години

До: номер 32Да, знам, в България има много мутри и бандити, все пак ГЕРБ отново спечели най-много гласове!Нормално е да имат пари и да купуват.Ей го на - сутринта видях бележка на входа "Купувам апартамент".Е да, ама аз нямам нищо за продаване, така че просто ще си го преместя... Малко ме вълнува!

28

Анонимен

преди 3 години

И къде ще ги продавате? Те са недвижими вещи, все пак. Тук клиентите попривършиха. А да изнасяте жилища - май няма как...

27

Анонимен

преди 3 години

Ох, как се стреснах!Слава Богу, че си помислих, че на сиренето и кашкавала ще скочат цените с 30%. Или на тока и парното!Ох, олекна ми!Абе пишете ги тия новини в платените реклами бе, аз нямам какво да продавам!

26

РоРо

преди 3 години

Споко,чалгаря ще ви ги дава без пари

25

Закон за търсеенето!

преди 3 години

В България, явно още важи закона на Ж.Б. Сей! А именно , че предлагането съзадава собствено търсене! Да, да, ама не! Аз имам собствени средства не от банка и аз диктувам муиката! Дали ще купя и за колко, завси от мен (пазара) а не от себсестойноста на имота. Пазарна икономика. Това лято взех още един супер апартамен в Неа Перамос. Нека в София да купуват кредитополучателите! След време ще купувам от ЧСИ.

24

счети

преди 3 години

Имотите в България са евтини. Ще поскъпват за да се изравнят със цените в дойчланд, франция, италия, испания. Свиквайте.

23

Дь гхцдж

преди 3 години

Ми то това са норми за ес от 2005. Даже вече на 2 пъти ги разхлабиха, като последната корекция е от 2020. Само 15 години сме назад. Та как се оскъпява жилището? Ми то не се оскъпява, само дето едно тристайно мога да го сбия до 50кв чиста площ... но с нормите минимума е 55кв като кухнята е част от хола. УжасТова защото тоалетните са 130х140, банята е с мин 150 см диаметър свободна площ и задължително една стая за инвалиди. Тоест жилищата не са по-скъпи на кв, просто са по-големи.

22

Анонимен

преди 3 години

"друго изискване минималната широчина на входната врата на жилището да бъде 1 метър, а на вътрешните /интериорни/ врати минимум 80 см."Това първо не виждам как ще оскъпи жилището, и после не знам кой би направил врата по-тясна от 80 см, да не може никаква мебел да мине?

21

Татул

преди 3 години

Давам пример. Магазин или гараж на първия етаж с отстъп в застрояването на втория. Наглия търговец продава магазина и после плочата отгоре като тераса към другия апартамент. Така прави двойна печалба за едно и също нещо. Общи части, като стълби мазета и други помещения са включени в квадратурата на апартамента, който продават. Да не говорим за разликите в площите на чертежите по които продават и реалните квадратури на апартаментите. Изобщо хората са си виновни защото плащат за тази измама.

20

Анонимен

преди 3 години

80 квадрата са си 80 квадрата, кое ще ги оскъпява, това че коридора и банята трябва да са широки. Смешници.

19

Анонимен

преди 3 години

Както каза Келбечева, социализмът развали хубавия селски български народ чрез образование, медицина, промишленост и социални придобивки.

18

Анонимен

преди 3 години

Аз от 20 години се занимавам с строителство на жилищни згради в Германия, знам какви заплати се получават тука и там и направо нямам обяснение как цените са такива космически на жилищата в бг, на каква база. Освен това тука работодателя ти осигурява абсолютно всичко свързано с твоят работа, от обувки, специални панталони, тениски, якета, блузи до шапка. Пък разликата в сигурността на работника и качеството на строежа няма какво да се коментира. Само като видя скеле в БГ ме хваща страх.