124

Име

преди 3 години

Наследниците на Д. Димов са решили, че предпочитат да вземат по няколко апартамента за тази къща. Толкова е просто и изгодно.Защо трябва да се плюе въз строителите не ми е ясно.

123

Аз пък

преди 3 години

Тая хубава къща не бих я бутнал заради някаква кооперация, дори да не беше негова !

122

Анонимен

преди 3 години

Мутрите всичко събарят.Без жал и угризения.

121

Анонимен

преди 3 години

До121. Има много по красиви сгради в Европа

120

Гроби Таласома

преди 3 години

Еми, това е европейското развитие, г-да, ръководено от нискочел интелект сдобил с е с власт и пари! За него Димитът Димов е просто една писарушка, чието творчество е интелектуален проблем за поколението му, а къщата на самият Димов е още по-голям пробл;ем, защото не е последвала съдбата на стопанинът си! Бъдещите не се нуждаят от културно наследство, ен забравяйте, че те смятат, че то започва да се изгражда тепърва от тях;))) Такава им е Претенцията!;)))

119

:(

преди 3 години

Това е съдбата на стара София - малко по малко припълзяха насам хора с пари (крадени) и култура несъществуваща и унищожиха нещата, с които се гордеехме. Старият Лозенец вече прилича на бразилска фавеля. Но както ми подхвърли гл. арх. на общината по повод на жалба срещу поредния гротесков строеж кажи-речи в двора ни, "Аз моят въпрос съм си го уредила. Като не ви допада положението, изнесете се в по-крайните квартали."Цитирам я дословно!С този господстващ манталитет няма надежда за България.

118

ДаНакажемШайката

преди 3 години

СДС-Шайката събори цяла държава, та Хунтата една 🏡 къща ли няма да събори.

117

до 120

преди 3 години

Напиши София в Google и първото нещо, което ти излиза е храм паметника. Това е олицетворението на София и това и идват да видят туристите масово заедно с паметника "Св.София" всичко друго бледнее пред тези неща. Ако тръгнеш да строиш такъв храм паметник в днешно време ще се похарчат милиарди и пак няма да могат да се достигнат архитектурните висоти на тези стари сгради, защото хората тогава са правили нещата от сърце и са умирали и са си давали живота на строежа.

116

Анонимен

преди 3 години

"Ако имат как такива инвеститори биха съборили и храм паметника "Александър Невски" за да построят 5 - 6 "модерни" панелки."Аз не бих съборил катедралата Александър Невски само защото Александър Невски е мюсюлманин и ми е кеф да гледам колко *** се кефи на такава грозна... сграда... и влизат да се кръстят лицемерно вътре.

115

Анонимен

преди 3 години

Идват времена, в които хората масово няма да искат да живеят в кооперации с апартаменти. Бягат от градовете заради вируси, замърсен виздух и понеже могат да работят от вкъщи, а тези които работят в заводи масово ще им е по изгодно да имат имот в покрайнините понеже там са и заводите.Според мен в градовете няма бъдеще. В САЩ и развитите страни масово хората с в къщи в покрайнините и никой не иска да живее в центровете където е шумно и замърсено, а ако искат мол или пазар се качват на колата.

114

Анонимен

преди 3 години

Така е... ако беше на по-виден македонист като Яворов, щяха да я запазят. Язък, че са роднини с Яне Сандански. Затова България е най-бедната страна в Европа.

113

До 114

преди 3 години

Всичко тече, всичко се променя - Хераклит. Ти си замръзнал в миналото, такива хора бъдеще нямат. Старото винаги отстъпва място на новото, такива са природните закони, колкото и да се тръшкаш нищо няма да промениш.

112

Анонимен

преди 3 години

Къщата на Димитър Димов в момента е негов музей! Това на снимката което се събаря днес и утре, е вилата на първата му съпруга и тази вила никога не е била негова! Живял е за много кратко време там! Имотът е на наследниците на *** Доспевска и те могат да правят с него каквото пожелаят! Спрете с този фалшив морал и ценности!

111

неандерталец

преди 3 години

Не става ясно как Димов се е сдобил с къщата. Ако комунистическите власти са изгонили предишните собственици, за да я дадат на Димов ...

110

Анонимен

преди 3 години

До До 92Който забравя старото далече в бъдещето не стига. Дори и да си мисли, че е единствен, никой нищо не му определя и други органичени вярвания

109

Анонимен

преди 3 години

До До 96Ами някой да я купи, запази, направи така, че да заживее старото в ново. Иначе то е лесно - рушим, почит към нищо, само ние да си живеем и след нас и потоп. Нали има и хора с възможности? Поне в София. Защо не съхраняват старото? Историята е важна за бъдещето.

108

Анонимен

преди 3 години

До ГалинНе е важна къщата, а с какво е свързана. Ама кой да го разбере? Нали едно молче или китна кичозно кооперацийка в стил нов хай-левъл излюпени позомогноли се ще е по-добре

107

Галин

преди 3 години

То па една къща...то една архитектура неземна...като погледна другите исторически градове в Европа и после нашите архитектурни "творения" ич ми не е, че ще я гътнат..но със сигурност предпочитам да посадят дървета отколкото нови кооперации, но това е живота..

106

до 101

преди 3 години

До До 96безмозъчно ***

105

Анонимен

преди 3 години

Ако имат как такива инвеститори биха съборили и храм паметника "Александър Невски" за да построят 5 - 6 "модерни" панелки.