58

Анонимен

преди 3 години

До фактВсичко което си написал е така и е много хубаво, само че се прави с пари, а тези хора и да искат няма къде и какво да работят.

57

факт

преди 3 години

Имат електричество, телевизия,телефони, интернет. Слагат си малка помпа и резервоар за вода, бойлер, душ и банята е готова за ползване. Вярно е, че трябва да се вложат малко пари, но щом за 77 години не са им прекарали водопровод, скоро няма да прекарат тръби до това село.

56

Преход

преди 3 години

Българската демокрация не прощава!

55

Finn

преди 3 години

Вие българите защо наистина набивате всички инвестиции само в софия и пловдив ? Това не е нормално. Северна България може да се отдели като самостоятелно княжество и тогава май ще ви дойде акъла или пък не.

54

Русенско мрази ГЕРБ

преди 3 години

Гербаджийската мафия допуска инвестиции само по оста София-Пловдив. Северна България се разрушава планомерно. Каква ти Извор Махала, Русе най-европейския град на България след Освобождението в момента прилича на Бейрут от 70-те! Единствено близостта до европейската столица Букурещ и Дунав-Мост правят живота все още възможен. Никога няма да забравим как през 2019 г. ГЕРБ унищожи свиневъдството в нашия край под фалшивия предлог "африканска чума по свинете" в действителност от корпоративни интереси

53

Боко

преди 3 години

Трябва да им се построи незабавно стадион с евро средства. И парк.

52

Видински антигербер

преди 3 години

Позорът на най-бедната държава в Европейския съюз е пълен, ако се мине границата на Връшка *** и се влезе в Сърбия. Изпънати пътища без дупки и кръпки, всяка педя земя от страни на пътя обработвана, многолюдни села с къщи като палати, всеки сърбин там задължително има немски автомобил и трактор, ... Връщаш се в България и все едно попадаш в Германия от 1945 г. Руини и разруха. Ей ненакрадохте се СИКаджии долни!

51

Анонимен

преди 3 години

Хора изкарайте си водата до дома си чрез клапи, просто и евтино е,някой може да им помогне, не ми трийте видеото,сега ще пусна как:https://youtube/watch?v=bzaInlFVq0s&list=PLy58PMa2dUAnFywz3__ohJuewbyGGmUiL&index=2https://youtube/watch?v=aUTjVovpKvA&list=PLy58PMa2dUAnFywz3__ohJuewbyGGmUiL&index=3

50

Анонимен

преди 3 години

Ако имат река наблизо,могат да си направят и проста водна система, с вади с по 1,5 метър дълбочина. Или водна система от дъждовна вода,но тя е по-скъпа,по-сложна и не трябва да има слънчева светлина,за да не се разваля от планктона.

49

Анонимен

преди 3 години

В миналото ,обикновено българите са строили селища покрай река, даже и бягащите от турските кланета или поради други причини, когато са бягали и са се преселвали и заселвали на ново място,винаги е било покрай река,така хем са имали вода,хем са използвали водната сила и механизация задвижвана с водна сила,в миналото занаятчиите също са използвали водната сила,а и мелници,тепавици задвижвани с вода.

48

Handel

преди 3 години

Тия нещо не четат нито новините, нито парийният фюрер какво казва. Затова са на това дередже. А иначе щеше да дойде с жипката, да потупа някое бабе по бузките, да си свали сакенцете и да го даде на някой дядо (после ще си го веме обратно от УБО-то)

47

Анонимен

преди 3 години

До колективизациятаПрез соца хората и на село и в градовете работеха,даже и ромите работеха,а не крадяха,обезлюдяването и кражбите започнаха през промяната и демокрацията,това са фактите за съжаление.Не вярвам,че някой български политик е искал това,те са просто кукли на конци и ги държат здраво за гърлото и не могат да правят това,което им е на душа или да помагат финансово за реализиране на идеи и работни места в селищата. Даже полицаи няма в селата и хората са изоставени

46

Анонимен

преди 3 години

До 32 Извор махала не махала,така е името на селото.Създадено е през 1825год.от преселници на днешното сръбско село Велики извор които пък са преселници от Тетевенското село Голям извор.Селото преди колективизацията е имало 1800жители .

45

бай ганю

преди 3 години

андрешко чака на държавата за поредн пъта да са чували за електрическа помпа в кладенец?е щом така им е хубаво а и са свикнали то да не ги безпокоим

44

Finn

преди 3 години

В Италия и Франция също има обезлюдени села и градчета *** никой не бие тъпана а си гледат да си оправят нещата. Кметовете по места вземат някакви решения , нестандартни или не , ама действат , а не мрънкат.

43

Анонимен

преди 3 години

"Защото има села, които направо ги заличават от картата и всяка година е така, откакто дойде демокрацията."Погледни статистиката. Селяните като процент от населението запонаха да намаляват след 1944 година. Комунистите заличиха селата за да натикат хората в заводите по градовете.

42

Петър

преди 3 години

Тези села се обезлюдиха още през 70те поради огромното неудобство на 2 гранични пропуска.За да си идат уйкенда на село хората се стягаха цял месец а пътуването беше с часове,само на 50 км от Видин!В началото на 90те направиха бързи и лесни пари от куфарна търговия и после с бензин,но пак казвам,не посмяха да ги инвестират на място заради безнаказаното плячкосване на индусите неадерталци хабитати в региона и всеки се спаси.Резултата е на видеото

41

Анонимен

преди 3 години

"Кой на днешно време копае на полето с мотика бе"А в лехата на двора с какво копаеш бе царвул? Трактора ли вкарваш там да ти мачка насажденията?

40

Анонимен

преди 3 години

Бойко Магистралата да се преквалифицира на Бойко Водопроводчика и до отиде да резне лентичката на водопровода на хората.

39

Петър

преди 3 години

Единствения проблем на тези хора за набезите на ромейте.Много повече хора биха живяли дори и на кладенец.Това в отговор и на предишните коментари защо нямат електрическа помпа.Пак в допълнение на предишните коментари за Живково време-това беше пограничен район,където за да отидеш трябваше открит лист,който пък се вадеше по-трудно от виза за Щатите сега.Само отвъд границата са чисти,хубави богати сръбски села,но никога не са имали магаре,никой не им е взел тракторчето,комбайна,вършачката.