15

Анонимен

преди 3 години

Долни Цибър е до АЕЦ Козлодуй.Ако наистина са грамотни и образовани, ще имат високоплатена работа.А в АЕЦа дори и хигиенисти се търсят.

14

аз

преди 3 години

Това е до някъде добра новина

13

Анонимен

преди 3 години

Кажете нещо за рома на който държавата му плаща колежа в Кеймбридж, за да се учи да тъче килими? Да не е отворил някой бутик за черги?

12

Запознат

преди 3 години

Не са роми,а копанари .Мешавица от ромове и власи.

11

malart

преди 3 години

Тук е важно не толкова висшето, а специфичната професия. Много ясно, че за юристи и инженери няма работа на село, но за земеделци, винопроизводители, животновъди, ветеринари би трябвало да има

10

Анонимен

преди 3 години

Изводът е, че за да се отървем от ромите трябва да ги образоваме. После те сами ще напуснат България.

9

Анонимен

преди 3 години

До 9Ти явно си от твърдия електорат на Корнито и както би казал побайтошововреме си бехме най-добреАз говоря за времената преди митичните ТКЗС та. Светът не е започнал на 9-ти септември 1944...да си знаеш.

8

До № 8

преди 3 години

Няма мистерия. Едно време във всяко едно село имаше ТКЗС. Нещо което дори западна европа е признала като високо постижение на онова време. Всеки човек, който не иска да учи е имал възможност да работи там различна по вид селскостопанска работа. Няма да коментирам, че като седствие от това не сме яли турски домати, грцки краставици и т.н.

7

Ужас бг

преди 3 години

Най-добре закривайте това подобие на държава, не се мъчетеизлишно.

6

Анонимен

преди 3 години

Като прочетох как политиците крадяли европарите и нямало за клетите роми и ме напуши зверски смях :)))) Демек дайте и за нас нещо да има за крадене :)))Много ми е чудно, преди 100 години, хората, които са живели по селата как изобщо са оцелявали без вишу, без еврофондове и без работа, осигурена от държавата по програми за заетост ....изобщо как човечеството е оцелявало без тези съвременни екстри!? Това е някаква пълна мистерия!

5

Анонимен

преди 3 години

Гледах тия дни,това "некомерсиално" филмче,което междудругото е правено 2016 г. още.Либерастия от най-ама най-лошият вид по американският модел. Общо взето кви пичове са романите и колко зли са българите,които се отнасят зле с тях и ги дискриминират.А те горките едни умни,едни амбициозни и съзнателни граждани, ама ей на черни били и за това ги мразели. До**a ми се.От тях има и свестни хора, разбира се обаче да коментираме ли болшинството, како и изнасилените и убити бабички по селата за 20 лв

4

Бай Иван

преди 3 години

Защо истината се крие.На този видео репортаж се виждат само две каруци,защо не снимате яхтата в къщата до училището,защо не снимате че в всяка втора къща има автомобил а някъде и по два,автосервиз има в селото,автомобили по 20 000лв.и повече.И НАЙ интересното,че 90% крадат ток което си е нещо нормално за тях.

3

Анонимен

преди 3 години

Навремето в университета имаше два рома. Единият дори незавърши, защото не знаеше на кой свят е, а другия/другата преписваше от приятелките си и избута. Но като цяло и двамата за нищо не ставаха.Та дайте ги от вишистите, да кажат и те някоя дума. Дачуем малко интелект. Оня от Кембридж, къде го скрихте?

2

Анонимен

преди 3 години

"а 80 от жителите на селото вече са висшисти"Че то със сегашното висше образование, само този дето няма лична карта не може да завърши за бакалавър. Дипломите ги продават на килограм вече.

1

ДДРОнег

преди 3 години

А само с образование може да просперираш, ако има други амбициоани хора,които да разработят бизнес, за който да използват образованите, но неамбициозни люде !!!Успехът е, когато добронамерена и можеща амбиция се свърже с правилната образованост - молже да е сам човек или група от хора !!!