56

Грую

преди 3 години

До Анонимен 50В случая този математик, конкретно, какво е виновен, че на база математически изчисления, една групичка от не много умни в НОЩ взимат грешни решения?!Какво е виновна математиката, че е затворен Технополис, а Кауфланд е отворен?!На вас сериозно ви се губи аналитичното мислене и причинно-следствените връзки.Важното е да има по кой да плюем!До тук единственото сметките на математиците са излизали верни. На никой друг!

55

де

преди 3 години

Ами всеки, който може да сметне 2+2 знае, че е рано. Но решението е друго...

54

Анонимен

преди 3 години

И астролозите казаха, че когато питер е в сянката на Марс, а на Сатурн има буря, броят на заразените рязко ще се вдигне. Ретроградният Меркурий също влияе отрицателно. Но има лъч надежда- ако на Юпитер е слънчево ситуацията може да се подобри.

53

Математиците

преди 3 години

са добре запознати с древния парадокс за Ахил и костенурката. Така че в борбата с коронавируса има същия парадокс - колкото и да се напъваме все ще се разболяваме и ще умираме. Ако не от коронавирус то от хаоса покрай него или друго. Живеем в несъвършен свят и трябва да сме също толкова гъвкави и несъвършенни, за да оцелеем в него.

52

Анонимен

преди 3 години

"Ако се заразим всички, няма да починат 20-30 хиляди човека, а ще починат между половин и един милион човека."Ти луд ли си на нашето мижаво населиение половин милион. САЩ на 330 милиона насение и имат половин милион починали.

51

Анонимен

преди 3 години

И аз съм математик. Тоя вирус е от теорията на имагинерните единици.

50

Анонимен

преди 3 години

В България около 20% от заразените влизат в болница. не го забравяйте.

49

Анонимен

преди 3 години

Някои явно не разбират какво става. Сега заразилите са главно сред по-младите, при които смъртността е ниска. Заразилите се сред по-възрастните са малко, а сред тях смъртността е в пъти по-висока. Ако се заразим всички, няма да починат 20-30 хиляди човека, а ще починат между половин и един милион човека. Колкото до броя на досега заразените, няма други данни освен официалните и не върви да се хвърлят някакви числа напосоики - 1 милион, два млиона, три милиона заразени. Заразените са 338 хиляди

48

Между другото

преди 3 години

Пак тоя льольоматематик който смята говори смята и вземе та се се изцепи че Руснаците му били виновни хахаха

47

Анонимен

преди 3 години

Математика да си гледа математиката!Защо всеки в тая държава бърза да се изходи по въпрос, от който няма понятие?Затова и всичките ни мерки са с единствен ефект затриване на бизнеса, а не реална полза за хората.Някой да ми обясни с какво помагат т.нар.зелени коридори, като създават условия за натрупване на народ, същото е с ограничаване площта на търговските обекти.Опасен е Технополис с огромната си площ и малко хора в нея, безопасен е Кауфланд, дето са един връз друг сто човека на по-малко площ

46

до Т.Шак

преди 3 години

в математическите модели е заложено и елемента с грешките, но тук не говорим за данни за 100 човека , а за хиляди, така че грешката е доста размита. Не случайно теорията на вероятностите е най трудната част от математиките които се изучавст в университетите.

45

до Да стигнем това е

преди 3 години

ако не си запизнат, масово има случаи на хора изкарали го като както каза настинка да се заразяват ама сериозно с тоьи новия. От тая настинка предишната нищо не е останало. А и в момента малко го карат с настинка, ако забеляза и това с обонянието и вкуса да се губят го няма, просто нов вирус все едно

44

до ти да видиш

преди 3 години

бреййй голем спец по ваксини си бе чук. С ксква ваксина се заразяваш бе,имаш ли представа как ваксината провокира да получиш имунитет. Особено пък тези с РНК въздействието.

43

Т.Шак

преди 3 години

Колкото и велик да е един математик, когато работи с грешни изходни данни, целият му математически модел отива по дяволите.А този дори не е велик матеметик.

42

Витанов

преди 3 години

е дълбоко скрит. сега ясно ли е защо. В последното си интервю той каза, че броят на хоспитализираните може да надхвърли 11000 във втората седмица на април и да подгони 12000. Да неговорим за прогнозата му от преди месец за 70000 активмни случая в края на март, която се сбъдна безмилостно точно. Той говореше и за 5000 случая на ден. Такъв човек е национално богатство. На *** ю обаче му дай да плю й и да псу ва.

41

Анонимен

преди 3 години

Да умират тези 30000 -40000 дето ги споменаваха в началото и да свършва тази цирк. Без маски без дистанция живота трябва да продържи. Сега просто се проточва във времето но резултатът ще е такъв няма значение дали ви харесва.

40

Анонимен

преди 3 години

Само дето този не е математик. Холестерик е.

39

Анонимен

преди 3 години

Нов парламент - нов късмет!Отмяна на извънредното положение, спиране излъчването на данни за епидемията в общественото пространство и всичко се нормализира!

38

математикът Витанов

преди 3 години

До ти да видишСтига сте плюли по математиците! За незнаещите или забравилите, математиката е науката на науките.Математически модел може да се направи на почти всичко за което се сетите. Няма нужда из основи да разбира от здраеопазвне или вирусология. Човека си прави изчисленията според данните които му предоставят. Лекарите не могат да направят сами математически модели на разпространение на COVID.Преподавателят с най-много научни публикации на тема химия в ХТИ е математикът. И не само там!

37

1234

преди 3 години

ХАхахаха, само че тоз, не е питал главния математик в държавата!Папагал