37

иван

преди 3 години

сърбите никога не са излизали от Македония. не юго-войската - имам предвид тайните служби, дълбоката държава. тя си е останала както и при Югославия. Тя е сръбска. Образеованите и овластени хора там са се смесили със сърбите - това е новата им идетичност. Това няма да се промени. Това, което можем да променим е да се поправят учебниците си. И да се приеме закон за защита на хората с българско самосъзнание. Тези две неща.

36

Анонимен

преди 3 години

До Бай БаяниДа, всички професори по история са завърщили през социализма, но Матанов е чудесен учен и преподавател и изключително ерудиран човек, при това много обективен. Преподавал ми е и мога да твърдя че беше удоволствие да посещаваш лекциите му.

35

Анонимен

преди 3 години

до 45Много интересно.Можеш ли да го покажеш на картата тоя квартал?

34

Анонимен

преди 3 години

Много обичам такива, дето "не ги приели" да следват. Ако искаше да учиш, могло е и вечерно и задочно.

33

Абе

преди 3 години

До ТурчинНещо да кажеш за българите в Турция? Или няма такива? Има и още как , но ако поче теш повече, ще разбереш, как са асимилирани малцинствата в Турция! Кой е забранил да се вкарват книги в България, освен такива с краен ислям?Защо Турция не разреши на кюрдите да се отделят в отделна държава?

32

Анонимен

преди 3 години

След зметресението в Скопие има цял квартал от благодарност за помоща от България и се казва БЪГАРСКИ КВАРТАЛ. СТИГА СТЕ ЛЪГАЛИ ХОРАТА И СЪЗДАВАТЕ ПОГРЕШНИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ ЗА МАКЕДОЦИТЕ. ИСКАРВАТЕ ГИ КАТО НЯКАКВИ ЗОМБИТА НЕБЛАГОДАРНИ.

31

Анонимен

преди 3 години

Трудно е да си българин в България.

30

до "турчин"

преди 3 години

Заради вас турците навремето не можах да запиша да следвам висше образование първата година.Защото за турците имаше "квота" и влизаха с по-малък успех от българите.И това беше по времето, когато непрекъснато се оплаквахте от българите.На турски бригади по строежите надниците бяха 3 пъти по-високи от на българите.Това съм го преживял, когато отидох в строителството да работя, след като не ме приеха да следвам.

29

Анонимен

преди 3 години

Значи стига с това "лошо отношение" на България към Македония и македонците.От 1945та година насам по македонската преса се леят тонове помия по България и българите. Каквита и жестове да е направила България, каквото и добро да сме им направили по България винаги се плюе. При голямото земетресение в Скопие помня, че за Македония заминаха десетки камиони пълни с одеяла, палатки, храна, лекарства. И отговор нямаше, даже едно мерси. А помията продължаваше да се лее.

28

Кючук

преди 3 години

Не беше ли "малък"?

27

До ТУРЧИН

преди 3 години

Турците в България винаги са били приемани като добри съседи, съграждани, приятели. Стига да не прекаляват да изтъкват, че не са българи, а чужденци. Върнахме им имената (въпреки, че с български имена по-лесно щяха да се интегрират), от 30 години непрекъснато им се извиняваме за някакъв си "възродителен процес", а те нито веднъж не са се извинили за 500-годишно турско робство, имате си турска партия - ДПС, макар у нас етническите партии да са незаконни... Какво искате още?

26

Анонимен

преди 3 години

А какви бяха "нашите действия" когато Кючуков беше зам. министър на външните работи? С какво е допринесъл той за защитата на българските интереси в държавата (Северна) Македония и същевременно за доброто отношение на северномакедонците към България? С какво право сега той дава оценки за неща, които трябваше да свърши той, когато бе на власт?

25

Турчин

преди 3 години

Още по-трудно е да си турчин в България.Защо се вайкате?Българите са хиляди пъти по-безпризорни и нагли от македонците.Турчинът в България има ли право на език, култура,сомоопределение?Няма.Защо искате българите в Македония да имат такива права след като вие не признавате правата на малцинствата в своята страна(впрочем вече е спорно дали малцинствата наистина са малцинства в 4 милионна България).Ако един турчин тръгне с един пикап книги на турски да ги раздава в България какво ще правите ВИЕ?

24

Анонимен

преди 3 години

Не се вълнувайте много, нищо не зависи от България и Македония. Скоро ще се убедите сами. Като кажат големите шефове ,всички Бойко,Захариева,Мицкоски ще свият опашки. Заев за момента е най-послушен и изпълнява всичко,каквото му кажат. Така, че търпение спасение.Каво пишем тук е без никакво значение. Ние сме абсолютно нищо или по-точно абсолютна нула. Ако Бойко им е удобен,ще.остане на власт,ако не няма и .т.н.

23

Анонимен

преди 3 години

Гроб не е партия, а ОПГ!

22

Анонимен

преди 3 години

Кючуков е комунист, това обяснява антибългарската му позиция.

21

Da, za Makedonija

преди 3 години

SRAMOTA BE.... KARAKACANOV I BORISOV SE ZA SRAM NA BOLGARIJA

20

Българина

преди 3 години

Единствения възможен отговор трябва да бъде масово и моментално раздаване на бг паспорти на всеки пожелал това македонец. Трябва да се гони 500 хил бр. за 2 г! Само тогава нешата ще се наредят много бързо в наша полза автоматично. точно както дпс вече 30 г управлява България, представете си този модел в наша полза с Македония!

19

Анонимен

преди 3 години

Не сме от БСП, а сме възмутени от ГЕРБ и ВМРО. Ние не харесваме и БСП и ДПС . Велика четворка ,най-анти Българските създания са тези 4 партии. Те са проблема на България ,а от почти половин година и на Македония.

18

Активист на БСП

преди 3 години

То и в България на ГЕРБ не е лесно да си българин, другарю Матанов! Глад, мизерия, Астра Зенека, смърт....