10

АнонимеН

преди 3 години

АЛА БАЛА ПОРТОКАЛА!БЕЗ СОЛ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЪРШИ ПРОЦЕСА НА ПРЕНАСЯНЕ НА НЕРВНИ ИМПУЛСИ В МОЗЪКА!!ОСВЕН ТОВА СОЛТА СЕ ЙОДИРА!!! ДА НЕ ГОВОРИМ КОЛКО ПЪК Е ВРЕДНО БЕЗ ЙОД!

9

Хахаха

преди 3 години

Вижте статистиката за хипертоничното налягане по страни и ще забележите сходство със смъртността от Ковид19.Черните ни дробове са задръстини с отрови и не може да пречиства кръвта.Белите ни дробове се чистят по естествен път с отделяне на слуз. Толкова сме задръстени с фини частици, че при реакция за изхвърляне на вируса, чрез повече слуз, хората буквално се давят в собствената си слуз.

8

Анонимен

преди 3 години

А какво се случва с калиево-натриевата помпа на клетките? Няма натрий, няма окислително редукционен потенциал. Солата не е само вкус, тя е много важен източник на натрий.

7

Хахаха

преди 3 години

Страните, в които се ядат полуфабрикати и готови храни са в топ класациите за сърдечносъдови заболявания, водещи до смърт.В България специално полуфабрикатите и готовите храни водят до хипертония и смърт.

6

Математик

преди 3 години

Съгласен съм с повечето от коментарите.Слагайте колкото се може повече сол в храната си! Солта е изключително полезна. Не забравяйте да направите поне 200л вино + 100л ракийка за зимата.Обилно солете и си пийвайте!В края на краищата пенсионната система у нас не трябва да се натоварва излишно.

5

Хахаха

преди 3 години

От тях организма ди извлича всичко необходимо.Полуфабрикатите са си чиста отрова.Яжте домашнй храна и по възможност с качествени суровини.С тези Ета ... технолозите на храните по симпозиумите се поздравяват с:Здравейте, ал-химици !

4

Хахаха

преди 3 години

Тялото НЕ МОЖЕ да усвои каквотъ и да било, ако не е в органична молекула.Това го вдянаха и дебелити глави от фармацефничните концерни и сега витамини, минерали, химични елементи се свързват с протеинова молекула.Солта, била калиева или натриева ... НЕ СЕ УСВОЯВА, а през бъбреците се отделя с урина.Организма въобще не се нуждае от сол. Нуждае се от жива храна, плодове, зеленчуци, ядки, семена, кълнове и прочие.Кисело мляко ... яйца, обезсолени сиренаИ да месо, но качествено и 3 пъти седмично

3

За сол питай Йогите!

преди 3 години

Чети байганьо бе...чети...

2

Док

преди 3 години

.Солта е съставена от минералите натрий и калий...Дотук разбрахме, че Михаелчето и от химия бъкел не вдява. Натриевата сол(морска сол), широко разпространена съдържа натриев хлорид(натрия е метал, а не минерал). Калиевата сол(препоръчва се като по-здравословен вариант на калиевата) съдържа калиев хлорид(калия е метал, а не минерал). Тук трябва да отбележим важната електролитна ф-я на солта за живота на живите организми, като ограничаването и под разумни граници е дори по-вредно от превишаването.

1

джереми рон

преди 3 години

пробвах това и спрях за три месеца солта и точно за три месеца спря и да ми става патХата!!!между другото такъв тип статии полират мозъкът до съвършенство....правят иделно мозъка на пастет спираш да мислиш и каквото ти кажат по медиите значине така и това правиш каквото ти кажат и напишат по медиите и тАлавизиите!!1