143

гневен

преди 3 години

Заради кръчмарите дето имат по 3 маси и 20 клиента на ден дето се въртят на по едно кафе с по 10 цигари затвориха магазините от които си купуваме части за ремонт на всичко в дома.За проклетия откакто е започнала пандемията 2 пъти ми се поврежда бойлера,1 път печката,но досега проблем нямаше.Отивам,избирам си части и бягам да поправям.В магазина стоя 5-10 минути докато си купя каквото ми трябва.Е,сега заради кръчмарите и тези магазини затвориха! Ама проклети да са дано!Жив клиент да не видят!!!!!

142

Анонимен

преди 3 години

Реагирайте на четвърти април.

141

Демократ

преди 3 години

Балачетата са на линия

140

Анонимен

преди 3 години

за няколко месеца още миналата година, можеше всичко да отмине, с тия затваряния създават много по сложна ситуация. и Чарлз Дарвин е обяснил какво значи еволюция & естествен подбор, всичко е цирк и постановка

139

Българин

преди 3 години

Ей как не разбраха, че вече няма с години светът на ресторантите, баровете и кръчмите да е същия. По-умните да се бяха преквалифицирали за цялата една година

138

Анонимен

преди 3 години

Живея в Нидерландия. Всичко е затворено. Магазините тип кауфланд са пълни с народ. Всеки задължително с количка. Блъсканицата е уникална. Всеки пипа и връща продукти.... Но, Солариум с три машини затворен... колко могат да влязат вътре? Пълен абсурд.

137

Tonita-7

преди 3 години

Явно е отминало времето на ресторантите-то нито храната качествена,ни обслужването на ниво! Да постоят до лятото затворени!

136

axaxaxaxaxa

преди 3 години

До БАНкоМного си информиран,бе? И умен...

135

Анонимен

преди 3 години

"Значи, заведенията работят на пълната си площ (когато изобщо работят), но с 50% от капацитета си за клиенти. А веригите работят с намалена търговска площ, но със 100% от клиентите си"Това е писано от Сандокан Алибаба, нали, личи си високият интелектуален стил и трезвата математическа мисъл. Още малко и културтрегер ще стане, де ги намирате такива!Kleta majka bulgariya

134

Тоз пък!

преди 3 години

До АнонименКой са гладни, хайде стига, не излизат от моловете и кръчмите.

133

Аз

преди 3 години

стига с тез ресторанти и хотели. Да фалират всички и да тръгне всичко от начало. Всички знаем че това са само мутри в този бизнес.

132

До 121

преди 3 години

"Абсолютно вярно не виждам защо ще затварят ресторанти а Джъмбо Алати Бриколаж и Практикер ще рсботят като опеват някакви ленти абсолютен бъркоч"Защото(не можеш да се сетиш, нали?)изброените от теб магазини са за материали за ремонти и строителство, т. е.( обяснвавам с думи прости)-материали от основна необходимост. Ако се счупи нещо с какво ще го поправяш?!? С накой кръчмар според теб, ясно. И в Германия е така, не се шашкай. Основно важно е да има контрол на броя на хората на единица площ.

131

Праведен

преди 3 години

До ля ляглупак

130

Анонимен

преди 3 години

Това кръчмарите сте мега нагли! На 300 кв.м. се допуска определено количество клиенти в магазините! Какво пак не е ясно!? Така е по цяла Европа, ако не знаете,драги ми кръчмари. Вашето е популизъм и плакане,другото са извънредни мерки на демократично избрано правителство(знам,никой не е гласувалн от вашите познати за герп ама как все гомизбират тиквун!?). Пожелавам ви да си плащате на персонала на 100% чисто, не на 4 часа, "пък ти ще изкараваш повече, щото ще работиш по 10-12 часа". А данъците??

129

аз

преди 3 години

Вие ни правите на балъци.Омръзна ни да мрънкате.Тези развъдници на вируси ще трябва да стоят затворени и да се молят болните да започнат да намаляват.Чак тогава има вероятност да ви отворят.Всички сме затворени и търпим.Ще потърпите и вие.Спрете да ни занимавате със себе си.Можем да минем и без заведения на този етап.

128

Анонимен

преди 3 години

До 123В Норвегия работещите в ресторанти са осигурявани на реалните им доходи, собствениците на ресторанти не са крили оборот, и сега получават помощи съответно внесените данъци за заплати, оборот и печалба. В България помощите също се изчисляват съобразно заявената заплата, оборот и печалба..... Да познаваш в България ресторантьор, който е отчитал реалния си оборот и да е плащал данък печалба, ДДС и осигуровки на реалните заплати на сервитьорите си преди пандемията???

127

Анонимен

преди 3 години

Писна ми от тези, в цяла Европа ресторантите не работят. Само нашите "бизнесмени" са вечно недоволни и протестират: за да работят по време на пандемия, за по-ниско ДДС. Сега пък искат по-големи компенсации....като в Европа. Но, в Европа не крият оборот и не работят "на черно"... Помощите са % от декларирания от тях оборот и платените осигуровки преди пандемията, но виновни били управляващите, държавата била длъжна.... Отказвам да съм виновен, не искам от моите данъци да им плащат помощи!!!

126

Анонимен

преди 3 години

"Не ми пука за готвачи и сервитьори, още по малко за собственици на игрални зали и крупиета. На последните им пожелавам да фалират! А ако умрат от глад, няма да се трогна."А евентуално хрумва ли ти, че мирно не се мре от глад?Дали ще те устройва да ти клъцнат вратлето гладните?За да ограбят теб, богаташа и да нахранят децата си...

125

ля ля

преди 3 години

цяллото управление е ***0!!!!

124

Анонимен

преди 3 години

да се затворят всички ресторанти а тия където са работили в ресторантите да си намерят друга работа