23

Анонимен

преди 3 години

Гледас гръцката военна парада и се срамуват за бг армия

22

факт

преди 3 години

Не е въстание, а е Революция. А ние още сме под турско робство. Всички министерства и служби се контролират от ДПС.

21

Krom

преди 3 години

До Кирил Киров - почти сигурно, ти си от онея "запленени" от братушките русофили които три пъти дневно повтарят, че трябва да удряме чело пред тях? Готов да унизи и неизвергне собствената си кръв за да угоди на руските си идоли?

20

Krom

преди 3 години

До Кирил Киров - Кириле, робе, и да викаш се тая! Как "разбра" че са се освободили сами? Без морската битка при Наварин в която руско-френско-английската ескадра разбива османския флот, и без грешката на Мурад II да започне войната с Русия, която завършва с Одринския договор, който обаче приключва нашите надежди за независимост, така ли щеше да е? Я прочети по долу какво писах за Граф Дибич и Капитан Мамарчев! А Априлското въстание, Перущица и Батак, Апостола и Ботев - даром, викаш робе?

19

Анонимен

преди 3 години

"Воювали са дълги години и са се освободили сами!!!"Наистина ли вярваш, че са се освободили сами? Великобритания, Русия и Франция нанасят съкрушително поражение на османлиите и после Русия побеждава в Руско-турската война от 1928 година. Руснаците завземат почти цяла България, обаче се оттеглят и подписват договор за независимостта на Гърция.

18

Четник

преди 3 години

Колко сме им помагали и на гърци и на сърби да се освободят, когато настана време обаче те да ни помагат, никакви ги нямаше.

17

Кирил Киров

преди 3 години

Честит празник на Гърция!!!Воювали са дълги години и са се освободили сами!!!Признателни са обаче на всички държави, които са им оказали помощ и съдействие!!!Нас ни освобождават, но ние сме пълни неблагодарници и дори не признаваме истината!!!Бива ни само да пишем *** коментари и да ръсим пълни глупости!!!

16

Анонимен

преди 3 години

ИЗВИНЯВАМ СЕ, ВЪЗСТАНИЕ СЕ ПИШЕ!

15

Добронамерен

преди 3 години

Турски туристи* не руски. Турски туристи с раниците на присъствие...бухат Баташкото докато са на курорт, и им плащат когато не са доволни от храната...

14

Krom

преди 3 години

Каква огромна разлика с Българската борба за независимост. Англия и Франция направо застават срещу нас. Колкото до Русия, ами през 1829 г., руснаците отказват да ни освободят. Нещо повече - пречат. Прочетете историята на тази "светла" личност, Граф Дибич и отношението му към българите, както и историята на големия българин - Капитан Георги Мамарчев, чиято съдба завършва със заточение в Коня. Много неща ще видите, и добре е да запомните.

13

Minuva42

преди 3 години

Егати лицемерното парти :)Русия не се е намесвала изобщо, Англия е продавала цели острови под нейна юрисдикция на Турция, а Франция е оставяла на самотек местните си феодали да правят каквото си искат с Гърците на островите под нейна юрисдикция.Та какво точно честват? :)

12

Анонимен

преди 3 години

колко ли високи са били гостите ? стават ли за баскетболен отбор?

11

Добронамерен

преди 3 години

И тез са имали руски туристи на присъствие... Дето са правили Баташкото.... докато са с раниците на почивка ...

10

Зозо

преди 3 години

Руския поп Киро КГБ-то не е ли бил там да дърпо ушите на гръцкия президент? :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Ама в Гърция тези номера на вървят нали :)))))))))))))))))))))))))))))))))

9

?

преди 3 години

А колко са били ВИСОКИ гостите. Защо не е имало ниски гости? Това е дискриминация по ръст.

8

Анонимен

преди 3 години

До Анонименда защото в момента за гърция е по-важно да "докаже" колко е гръцка македония,отколкото колко е гръцка гърция!

7

Анонимен

преди 3 години

Въстание дрън-дрън. Гърция става независима след Руско-Турската война от 1828-29, приключила с Договора от Одрин. Освен териториалните придобивки за Русия, се дава автономия на Сърбия и Гърция. Не съм чул обаче някой грък да цилива руските жопове и да ги нарича "братя-освободители"

6

Сашо Миялков

преди 3 години

Това възстание е важно за, но не чак толкова..Има Руска Намеса и то много вабна--Първо Морска на Йониските Острови..Там е имало Постоянна Руска База с Кораби.Но по-важната е станало 6 години ! по-късно !..1827-1829 Русия прави сухопътна операция, през Тракия -- и стига до Александруполис, където Дибич гарантира--първо придобивки за Русия около делтата на Дунав. И второ--Гърция да стане напълно независима в три области --Пелопонес, Атика и Южна Тессалия .

5

Анонимен

преди 3 години

Не може да бъде. Само Русия може да ги освободи, гърците се опитват да заблудят света че могат да митан без дежурния освободител на България и да се освободят без тях.

4

Патриот

преди 3 години

Интерсно каква работа имат там англичани ,при положение че бяха основен съюзник и снабдител с оръжие и обучение на османската империя????