38

Анонимен

преди 3 години

избягал в храсталака:) англичаните не случайно им викат Буш-мени.

37

Анонимен

преди 3 години

от южноафриканец (бял) знам, че тяхната валута е била 1:1 с британския паунд по времето на апартаейда и икономиката им - сред първите 15 в света. точно 1 седмица след промяната - 700% инфлация и 1 британски паунд вече може да се закупи със 7 ранда. оттогава е само регрес, диващини. беше си инсталирал газова горелка- огнехвъргачка в шофьорската врата с бутон, защото на светофарите идват тумби с оръжия и те ограбват, а понякога и убиват. а е най-развитата африканска държава :)

36

Анонимен

преди 3 години

Ми какво да каже човек... Черни. Както и да звучи - истина е. Цяла Африка разсипаха сами. Сега там цари анархия, каквато никога не са виждали. Апартейда ги озаптяваше, сега нищо не ги държи мирно. Убиват се едни други зверски, и това няма нищо общо с бедността, която твърдят, че белите сме им причинили.

35

Русия

преди 3 години

Либерия е държава създадена от ФАЩ и там живеят наследници на американци,тъй чи ни са учудвайти.

34

Fallschirmspringer

преди 3 години

Не мога да си спомня дали имаше процес за геноцида в Руанда ,проведен под благосклонният поглед и с активното участие на Франция когато за 3 месеца бяха избити над 800 000 членове на племето тутси и умерени хуту.Голяма част от убийците бяха преминали подготовка във Франция,въоръжени и транспортирани с френски самолети и всичко това под пасивният и благосклонен поглед на силите на ООН ,командувани от генерал Ромео Далер от Канада

33

Анонимен

преди 3 години

Винаги съм искала да ида там, когато слушам liberian girl ,но след тая статия се отказах

32

Анонимен

преди 3 години

Това е бъдещето на Европа.

31

Емил Боев

преди 3 години

До Анонимен Нещо бъркаш държавите във Чили имало най много европейци . Метиси да но европеци не .Най много европейци има във Уругвай бе приятел отвори уйкипедия за да се увериш във това .Във Уругвай почти няма нито роби *** ,нито метиси .там почти 90% са бели и най вече Германци и Шведи и може би най богатата държава във латинска америка .

30

Емил Боев

преди 3 години

Има нещо вярно във статията ,особено за гражданската война във Сиера Леоне . А филмът Червеният диамант е направен точно за тази война . И действително е имало деца войници дрогирани и обучавани да убиват мирни жители .

29

Ястребителят

преди 3 години

И ние турците сме такова дивашко племе!Въпреки че специално аз съм помачор.

28

Анонимен

преди 3 години

Демек Либерия е толкова свободна, колкото Щатите са съединени - всеки с различни закони, и колкото България е република, в която хората имат реална власт чрез своите представители.

27

До AZ

преди 3 години

Прав си, робите не могат да създават!Само свободните го могат.Африканци и австралийски аборигени не са напреднали за хилядите години еволюция.

26

AZ

преди 3 години

Държавата Либерия е създадена от освободени роби. Много заблудени защитници на робите в щатите са изкупували земя в африка, роби в щатите и да организирали и заплащали превоза на бивши и освободени роби от щатите до африка. Вярвали са че освободените роби ще създадат нова държава на свободата и правдата, където черни и бели ще работят свободни и равни. Е, след 200 години видяхме какво могат освободените бивши роби. Толкова за "угнетените чернокожи".

25

Анонимен

преди 3 години

Това е истината африканците са способни само на жестокости.Няма нито една развите африканска държава.Няма и държава в Африка, създадена от местните, всички са бивши колонии.Латинска Америка е същото, освен в Чили, където има много европейци, а и Пиночет разчисти комунистите преди години.

24

.

преди 3 години

Ха! Та това го прави и западният "уж цивилизован" елит!

23

Свещен Гущер

преди 3 години

Не се учудвам.Това дори за Совдепия е нормално нещо. Стопанина на Кремъл всеки ден закусва с деца и пие кръв от русокоси девици за да се подмладява и тича гол покрай река Волга....

22

Stalinista

преди 3 години

Немците реват за такива мигранти. Добре са дошли при мама Меркел.

21

Анонимен

преди 3 години

Ако човек види какво е в Монровия, Столипиново ще му се стори като Бевърли Хилс.Колкото и на човек да му се иска да е широко скроен и да вярва, че всички хора са равни, само като отидеш в Африка и видиш как тези хора живеят в неолита...просто разбираш защо едно време са ги третирали като ***.Те просто са на това ниво и не са мръднали от хиляди години. Едно време са се клали с брадви, сега се избиват с калашници.

20

До 20

преди 3 години

Типичната либерастка ултрапростотия, не съм изненадан - браво. Нищо че огнестрелното оръжие е измислено от китайците, нищо че за да се убива с АК-47 някой трябва да натиска спусъка, нищо че в самата статия даже си пише, че тъмните варвари не ги спира и засечка на оръжието, те изгарят хора живи, режат хора и пият кръв, но нищо важното е че белия човек винаги е виновен, основна секта либерастка опорка, а по-тъмните човечета са винаги добри и невинни.

19

Анонимен

преди 3 години

Либерия е като Русия само че без сняг. Другата разлика е, че такива зверства ги извършва официалната Путинъска власт.