20

Анонимен

преди 1 година

До Чуваш ли си?Грешиш. Тези, които изброяваш са си направили много добре плановете, преценили са на чий гръб ще живеят. Така учат и децата си.В материала по-горе се говори за млади хора, които вече имат свои доходи. Когато човек сам си изкарва парите, постепенно се научава да харчи отговорно.

19

Чуваш ли си?

преди 1 година

До Най-сигурният начинКакви ги дрънкаш пълни глупости. По-голяма глупост от това не съм чувал когато младият човек се сдобие със свои деца ставал по-грамотен и отговорен? Виж ромите те са образец с многодетните си семейства за безобразен живот на мизерия глупост и простащина. Към тях спадат и български семейства, които нищо не могат да планират и да се справят нито със своя живот нито с този на децата. Когато човек НЯМА акъл, *** и неграмотен без образование си остава такъв с или без деца.

18

Анонимен

преди 1 година

До МериКакво стана, гаджето не ти купи новия айфон ли ? Горката :(

17

Мери

преди 1 година

Не знам дали са финансово грамотни но 90% със сигурност да адски стиснати интересчии.

16

ЕвроПачкаЗлатноКюлче

преди 1 година

най-важното е, да имате достатъчно голямо нощно шкафче и аз съм неграмотен, ама е пълно, вашите са празни!

15

Най-сигурният начин

преди 1 година

Когато стане невъзможно да продължи да съществува по правилото "Тате носи,мама меси" и се наложи сам да се издържа, младият човек много бързо ще се научи да планира разходите си.Особено пък когато се сдобие със свои деца, тогава ще започне много внимателно и отговорно да управлява финансовите си средства без да се налага да му организират специална разяснителна кампания.Всички сме минали по този път :)

14

Анонимен

преди 1 година

Целия капитализъм държи да са хората финансово неграмотни. Не се учи в училище за пари, банково дело, лихви, данъци, защото някой трябва да печели от неграмотните...

13

Анонимен

преди 1 година

Ами така ще е като в училище поне 1/3 от нещата които се преподават са безполезни.

12

Анонимен

преди 1 година

До знаещияО я стига. Той дава ама има и кой да взема. И то най - вече тези, които лаят срещу него. В това се състои цялата гадост. И затова никога няма да гласувам за дъртите червеняци които май много разбираха от финанси и затова БГ сега е на тоя хал. Ето че пак изместихме въпроса, но няма как да не стане като винаги и *** подобни коментиращи. на някои само това им дай. и ти си от тях.

11

Анонимен

преди 1 година

До VБрадЪрс мисля че звучи по - добре. Пък и не говорим тук за мошеници и крадци. То тяхното не е толкова да разбираш от финанси а е по- скоро въпрос на психология, да използваш хорската наивност или глупост или пък просто да си главорез който си взима това което иска без да пита. Тъй че не ги смесвайте двете неща, ако обичате.

10

Анонимен

преди 1 година

До Христо ХристовМного си агресивен в изказванията си. Хайде да си такъв само когато има защо. простаци и неграмотни има навсякъде. И в ЕС и тук. Няма нужда да се разграничаваме по този въпрос. друг е въпросът че понякога тези от ЕС го забравят и стават прекалено дидактични спрямо източноевропейските си колеги. Ето тук май трябва да се коригират. Защото западноевропеец не значи непременно грамотен добър и тям подобни. Никак даже.

9

Анонимен

преди 1 година

E каква финансова грамтоност. То е просто!Държавата печата пари, който е по-голям шуробаджанак ги взима, другите духат супата. Банката отпуска кредити, който е по-голям шуробаджанак зима по-голмя кредит и после глупавите връщат, хитрите ги крият и фалират компаниите си след което си ги харчат за щяло и нещяло и развиват "реалната" икономика, на другите с кредити, които и те никога няма да върнат, докато една инфлация изравни всички и който е инвестирал в правилните неща ще има по - добър старт.

8

V

преди 1 година

А само да питам .Лейман брадарс ,,финансово грамотни ,, ли са ??? Щото заради тях по различни данни между половин и два милиона пенсионери останаха без пенсии .Само питам де :)))

7

Анонимен

преди 1 година

Те 93% са тотално неграмотни...

6

знаещия

преди 1 година

Начело на България е най големия неграмотник всвета.Хвърля милиони от жипката ей тка всякаш са хартиики от бомбони. Инъче.... сега е момента за апартамента

5

У нас също

преди 1 година

Обаче заместете неграмотни с ***

4

Христо Христов

преди 1 година

:) а про-стац-ите, вкл. в ЕК*, са два пъти повече.* освен когато става дума за личните финанси.

3

€$

преди 1 година

А останалите 47% имат по-богати родители.

2

Анонимен

преди 1 година

Не само финансово, те по принцип са неграмотни. Щом дори не знаеш да пишеш като хората и дори името си пишеш с грешки как ще можеш да оправяш финанси? Струва ми се невъзможно. Нека някой да научи децата да мислят и да работят за образованието си и върху себе си тогава нещата може и да се оправят. Иначе... не знам. няма да коментирам.

1

Иван

преди 1 година

То и българските младежи горе-долу в същия процент са ***