4

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 4Трябва ли да живеят хора над 100 за да има такива, които помнят историята на страната си, на региона си и на семействата си? Моите баба и дядо са раждани в места в момента намиращи се в Румъния. Ходил съм да ги видя. Къщата им още стои и църквата която са имали в селото още се извисява. Голяма част от хората в североизточна България са потомци на хора преселени от това което ние наричаме северна Добруджа. Дори мястото където е създадена България в момента е в Румънски граници.

3

Велик Дакиан

преди 3 години

Ние Румънците сме велик народ наследник на Римската империя , Доброджеа е наша земя добре че бяхме ние да съградим нещо в тая Пустош но сламарите са неблагодарни .

2

Анонимен

преди 3 години

до турист искаш да кажеш че там живеят само хора над 100 години ли? добре че гръцките земи не са част от България иначе и там щеше да вилнее великия смърдящ български чалгясал бизнесмен мутренски

1

Турист

преди 3 години

Кранево, Албена, Балчик, Бялата лагуна и Каварна са места на които може също да се насладиш на хубаво море. И там живеят българи обичащи много България, защото още помнят какво е да не си част от България. Нямат добри спомени от румънското присъствие, ама никак.