75

28072

преди 3 години

Не им берете грижата на големите. дайте да видим защо ние нищо не сме направили за цяла година и отново сме безпомощни.

74

И.Б.

преди 3 години

Ако правителствата са наистина загрижени за здравето на населението, би трябвало да премахнат монопола върху патентите за приготвяне на ваксини, за да могат те да бъдат произведени в рекорден срок и на много по-ниски, т.е. нормални цени във всяка страна. Тогава за няма и половин година цялото население на земното кълбо би било ваксинирано.

73

Анонимен

преди 3 години

и кои страни са одобрили Спутник?Все индиански държави.

72

Анонимен

преди 3 години

не върви имунизацията защото техните ваксини са калпави

71

Нищо ново

преди 3 години

"казва Сергей Рибаков, представител на алианса на лекарите, свързан с опозицията медицински съюз, който критикува официалния отговор на пандемията".Е, и в Русия си имат някой като нашият доц.Мангъров. И, естествено, е удобен за цитиране.А Спутник V вече е одобрена в поврече от 50 страни.

70

Анонимен

преди 3 години

Както винаги типично по нашенски тръгнахме да оправяме,критикуваме и даваме съвети на другите държави пък не виждаме какво става при нас...или просто управниците се мъчат да ни отклонят вниманието ....

69

Ох, писна ми

преди 3 години

До БХКАйде стига с тази свобода на медиите. Едва ли има друга страна в света, в която ежедневно те облъчват с какви ли не глупости, дезинформации, откровени лъжи и какво ли още не, целящо да дискредитира Държавата, институциите, нормалното. Даже има прекалена свобода, ако питаш мен.

68

До 72

преди 3 години

До В РусияЗащо не се върнеш в родната Русия, като етолкова хубаво? 500 рубли=11лева!!!

67

Анонимен

преди 3 години

Имунизацията там се бави, защото хората са по-интелигентни и не си слагат о трова.

66

гражданин на София

преди 3 години

Сутринта Явор Божанков - БСП обвини правителството, че купилонай-много от Астра Зенека, която била остарял тип ваксина и въобще не осъзна как публично призна пред цяла България,ниското качество на руската ваксина, защото и тя е ог същия тип!

65

А България?

преди 3 години

В Русия не знам как е, не ме и интересува, но в БГ-то е под 1 процент. 1000% в Рашата процента е доста по-висок. В Западна Европа под 10% почти няма и бързо увеличават темпото. В Израел почти приключиха вече. Имат над 70% ваксинирани. Във Великобритания ваксинират по 800 000 души на ден, в "изоставащата" Белгия по около 200 000-250 000 на седмица.

64

Анонимен

преди 3 години

Вие обяснете какво става в България! Няма ваксини, няма места в болниците! Какво надувате гайдата за Китай, Индия и Русия!

63

БХК

преди 3 години

А дали наистина се бави? Колко са 2% от 150 млн? А от милиард и половина?А колко са имунизирани в България? А защо България е на последни място и по-зле в тази посока и от Сърбия, Румъния,Чехия, Турция и т.н.? А дали това не е тенденциозо написана статия, от страната със 111 място по свобода на медиите?А дали не е по-добре да погледнем ние къде сме и да се съвземем и да скръцнем мощно със зъби на нашите си организатори на ваксинацията, която май я няма тука при нас, а?

62

fripp

преди 3 години

И при ваксинирането дяволът е скрит в детайлите - В Русия може да са ваксинирани 2%, но там броят само тези с по две дози и по този показател са на първо място в Европа и в петицата в света след Китай, Индия, САЩ и Израел.

61

fripp

преди 3 години

МВФ бяха решили да измерват официално БВП по паритет на покупателната способност, което всъщност е коректният измерител, само че той показа Китай твърдо пред САЩ и Русия на шесто място, и това не се хареса на американците хич, натиснаха нашата и тя върна стария измерител. Трябва да си пази заплатата завалийката.

60

123

преди 3 години

До АнонименИли просто в тези страни все още има хора с критично мислене?

59

Анонимен

преди 3 години

Накратко казано, имат антиваксъри, а и тези страни с огромно население имат нужда от големи производствени мощности за ваксините, които те за сега нямат, за разлика от САЩ, които се провалиха само защото имаха много антиваксъри, включително и в управлението.

58

Икономист

преди 3 години

В сегашният модел на капитализъм дефицита е основополагащ. Така работи мултинационалния капитализъм. Глобалните монополи прекършват всяка конкуренция за да останат единствен производител и доставчик на дадена стока.Ваксините също са стока. Дефицитът поражда по високо търсене и съответно по висока цена.Недостигът на ваксини ще приключи, когато всички страни бъдат заредени с достатъчни количества. Това всеки икономист може да го каже, но не го чувам от медийните светила на икономическата мисъл.

57

Дийпак Чопра

преди 3 години

Да пратят индийците ваксове за раджастанците си ,който се намират на наша територия!

56

Rrr

преди 3 години

Придурки, кто сказал что в России вакцинация идет медленно? Идет полным ходом по всей стране! И вакцина у нас отличная! А вы в жопе!