48

Aaaa

преди 3 години

Сега били белтъци? Тея го гледат тоя сайънс, то 1 година мина, решили да преписват. Сма бан ша им плати, дори да препишат и грешно, то нали е преписване, пък то, колко е верно. 20 преписвача

47

След

преди 3 години

Мориарти, науката и в частност математиката в България са на почит. И веднага почнаха дасе прилепят недотам квалифицирани хора. Едните почнаха да търсят известност с надуване на числата за смъртните случаи. Друг ваксина щеше да прави, ама сега май депутат ще става. Тия сега пък лекарство ще правят, ама са в начален етап. Тоест лекарство - я го има я го няма след 10 години. Само Мориарти има работеща технология тук и сега и дабре, че е той, че да отсрамва българската наука.

46

пияница мистик

преди 3 години

Понеже видях, че разговора се прехвърли към лекарствата, само искам да вметна. Единственото българско откритие на лекарство, ЕДИНСТВЕНОТО е на "Нивалин", създадено от кокичета по врене на соца. И понеже както един готин пич по-надолу много точно написа: "пак влезнахме в мод нация най-красива и умна и научно-техническа", искам да кажа, че понеже нали сме най-умните де, не го патентовахме, японците ни го взеха и патентоваха и стана тя каквато стана. Ние го измислихме, японците му държат права

45

Анонимен

преди 3 години

начело стои проф. Леандър Литов, който е ръководител и на екипа от български учени в далечен ЦЕРН, където години наред се търсеше божествената частица.намериха ли я или само опапаха кинтите?

44

до ононимен

преди 3 години

Ни никое от тези лекарства не е произвеждано извън България!?!?!?Вече не!-----------Спокойно!-))))Дишай спокойно!!!Поеми дълбоко въздух и издишай бавно няколко пъти!А сега следва отговора:Разбира се, че някои от тези лекарства са се произвеждали извън Бг.... по Лиценз!!!!!!!!За съжаление две от тях вече не се произвеждат!ПС---------Украинско- руски корени???

43

Анонимен

преди 3 години

Проучванията са в начален етап, но екипът е обнадежденваксината я създадоха, започват и лекарството :)Абе тоя БАН кога ще го закриете най-сетне? Аман от лапачи!

42

до ононимен

преди 3 години

Имали сме барабончици!Кое това дето нямало аналог!?-------------Амидофен, Неофилин, Аналгин-Хинин, Кетотифен...ПС-------Ти не си русофоб!Ти си българофоб и дори не го осъзнаваш!

41

Хичо

преди 3 години

До пияница мистикЧушкопека за 4 чушки е най-великото българско откритие,но преди него открихме чушкопека за 3 чушки -също върховно научно откритие

40

Анонимен

преди 3 години

Не съм убеден че ако някой може да го направи ще остане в България. Виж като мотив за крънкане на средства идеята е добра.

39

до пияница мистик

преди 3 години

Имахме силна фармацевтика!Някои от лекарствата ни нямаха аналог в света!Но, имахме и качествено образование, високо квалифицирани специалисти и научни институти.Уви!!!Не съхранихме нищо!!!

38

пияница мистик

преди 3 години

А, и да допълня. Онова с единственото българско, практично изобретение досега - чушкопек за 4 чушки не го броя, че беше извършено много отдавна. Май по време на соца и не го броя :)))) Сега явно чакаме втори соц да дойде, за да измъдрят нещо хилядите професори учени от БАН :)))

37

Анонимен

преди 3 години

Лекарство има.Руско.Казва се "Мир 19".Преминава третия етап на тестиране.Резултатите от ефективноста му са повече от обнадеждаващи.

36

Анонимен

преди 3 години

Нашите учени....хахаха,е.ати и вица

35

пияница мистик

преди 3 години

Обещавам на всеки учЕн от БАН, който ми покаже поне едно практическо изобретение, което е създал, да му прехвърля един биткойн във виртуалния портфейл :))))

34

Totenkopf

преди 3 години

Поредните кьорфишеци от БАН, то не бяха ваксини, маски от черпуки кайсии и т,н измислици

33

Handel

преди 3 години

"Български учени, под ръководството на проф. Леандър Литов, разработват български лекарства срещу COVID-19."И ний сме дали нещо на света - "1001 начина да откраднеш парите на балъците"

32

М. лице

преди 3 години

Не са глупости ,,умнико българино" Всяка държава си търси изход от тежка ситуация. Ти сигурно си от Мангъровците....?

31

Анонимен

преди 3 години

Какви са тези глупости? Усложненията са пневмония,нещо добре познато на медицината и лекарства си има.

30

Има време

преди 3 години

След като всичко свърши и премине с корона вируса товага могат и да успеят да обявят прототип за тестване. А също не по-малко са смешни и Българските стартъпи и млади полуграмотни предприемачи иноватори, които усвояват и крадат пари.

29

нс1ст

преди 3 години

Демек - усвояват едни пари ...