33

Дедо

преди 3 години

Чалга империя, империя на чалгата с главен император Митко Пайнера.Пукница ,гьобеци и силикон навсякъде.Един спомен за отминало величие.

32

Панчо Виля

преди 3 години

Добро предаване,когато мога го гледам с удоволствие

31

Анонимен

преди 3 години

Империята на АНТИ-АКЪЛИЕТО! Ами не е хич удобно! :)))))))))

30

Пешо

преди 3 години

Създадена от Кубрат около 640 г. България е копие по структура на Източната Римска империя. Император Ираклий подарява Онзи меч на Кубрат, който беше наскоро на изложба у нас. Българската империя е от река Волга до Черно, Егейско и Йонийско море. Състои се от различни народи, управлявани от българските царе. Кубрат е бил християнин, доказано от пръстените с кръст, намерени заедно с меча му в Украйна преди половин век. Само нашите историци не се интересуват от това!

29

ДДРОнег

преди 3 години

До Анонимен 29Цар Калоян може би е бил титулуван император ?!

28

Не сме били Империя

преди 3 години

Има сериозни изследвания от видни български учени по въпроса.Няма империя, която да е от един народ с изкл. на Поднебесната т. е. Китай.

27

От 22

преди 3 години

До 28Ти пък и милиграм нямаш понятие от история ,даже въобще не знаеш ,какво е това история.Названието украинец не е измислено от австрийците през 1912 год.Богдан Хмелницки за какво се е борел през 16век,за какъв се смятал за руснак ли?Толкова много поляците са ги карали насила да стават католици ,че даже в днешно време въпреки промяната на границата в Полша има около 1млн.Православни!

26

Анонимен

преди 3 години

До пак РусияРусия ни изяде империята....

25

пак Русия

преди 3 години

До Още преди да дойдатТя ни асимилира

24

Анонимен

преди 3 години

Аз не мога да разбера за какво е спорът?Дали сме били империя или не сме били империя?Каквото и да сме били, империите вече не са на мода.И Русия е била империя и какво от това? Да не би да е прокопсала?Впрочем, царство и империя са равнозначни. Цар=император.Руските царе понякога са ги наричали царе, понякога императори.Наистина, никой наш цар не е бил наричан император.Може би тук което има значение е че след освобождението на България Русия не е можела да търпи да има друга империя.

23

Анонимен

преди 3 години

До АнонименДо 22Брей ,все запада виновен,аха и комунистите!...........-------По самото писане виждам,че грам понятие от история си нямаш,нито от хронология,ама нито грам! Да - австрийците измислиха украинската нация,насилсвено са поукраинчвали руснаците и са им унищожвали православните църкви,насилвайки ги да приемат католицизма,но не успяват,в Полша също са ги насилвали да приемат католицизма,това се случва през 1912 и 1914-1918 година!

22

Край

преди 3 години

Българите сме били всякакви ама сега...Оня ден ми откраднаха чадъра ... на три метра от мен. Настани се мърсен конекраден народ - според Никита Хоният.Не си търесете поводи за кръчмарска гордост вгледайте се хубаво в себе си и странат си. Дано се харесате.

21

Анонимен

преди 3 години

До АнонименВ същото време Сърбия се разширява на юг, завладява българи, гърци и албанци и става империя, съответно кралят им е коронясан за ЦАР.Бай дъ уей, ръбския крал е коронясан за цар от българския патриарх--------Защото самите сръбски владетели са били с български произход и роднини на българските царе.А албанци тогава не е имало,нито гърци,албанците се заселват най-късно на Балканите,чак през късното Средновековие,а гърците се нанасят по тези земи - в началото на 19 век,но и самите

20

Анонимен

преди 3 години

До 22Брей ,все запада виновен,аха и комунистите!А,как ще обясниш факта ,че самият Запад по това време е разделен между католицизма и протестантизма .Англия,Скандинавските и половината немски държави са протестантски и приемат Православните като съюзник срещу католицизма.Украйна и тогавашните украинци на два пъти влизаха доброволно в Руската империя за да се защитят от полска асимилация.Впоследствие руснаците решиха ,че няма украинци,забраниха езика им ,а земята им нарекоха Мало Русия!

19

вярно е

преди 3 години

Император е когато си владетел на повече от една нация /Българи, Гърци и Албаници по времето на Иван Асен/. Цар произлиза от Цезар , а крал, кайзер от кан /бълггарски, хан по руски/

18

Анонимен

преди 3 години

До АнонименКакво васално племе са били българите,като българите идват от една държава,която се е намирала на тероторията на днешна Украйна,Молдова,Румъния и построяват втора държава на Балканите, като веднага строят втора столица между реките Прут и Днестър и междувременно хвърлят един бой на византийците,които нападат българите,след като българите ги побеждават, византийците плащат ежегоден данък на България и са били в подчинено положение спрямо българите!

17

Анонимен

преди 3 години

До АнонименСтига си пробутвал лъжи, ЦАР произлиза от византийската титла КЕСАР, но послвянчено звучи - ЦАРХора,внимавайте ,същото се е случило и в Украйна,и в Полша, западняците с насилие налагат нов език,нова религия - католицизма,при украинците не успяват,но комунистите успяват да пробутат украинизма,същото се опитват да наложат и днес,но с куп лъжи,мазни усмивки,върла пропаганда,вместо с насилие и концлагери!

16

Анонимен

преди 3 години

До около 18 век, славяните са били разположени до северна Италия включително ,в Австрия също и се е използвал славянски език,дори в Германия има останки от замъци на славянски владетели.....Вижте концлагерите Терезин и Талергоф,в които австрийците през ПСВ са убивали руснаци,само защото не искали да се пишат от новоизмислената нация - украинци и да си сменят езика с новосъздадения "украински",същото се е случило и в Румъния с българския език, след това асимилация и в Македония и т.н.Внимавайте

15

Анонимен

преди 3 години

крал = цар = кайзер = цезарвсичко зависи в коя част на европа си

14

Анонимен

преди 3 години

какви глупости бръщолеви тояЦар е българска титла, която произлиза от Цезар (което след смъртта на Гай Юлий Цезар е придобило смисъла на император)сътоветно царство е = на империярт.е. няма нищо ново под слъцнцето