16

У

преди 3 години

Лека му пръст!Интересното е, че бяха супер-дуракоустойчиви а изглеждат кекави на пръв поглед. Аз имам оригинална заводска музика в един стар Опел и 2-3касети в жабката. Есента другата бричка нямаше винетка и ходихме с тази до Сливен. Наложи се да пробваме касетите, защото забравихме кабел за телефон/МП3, а в Балкана има само радио Хр Ботев. Ииии, чудо касетофончето работи и касетите също. Стоят там от поне 10години, в студ, пек....е малко провлачват, ама за половин час

15

Анонимен

преди 3 години

Благодарим му на човека, благодарение на него имахме запомнящо се детство - да си запишеш песен от радиото, да си купиш касета еееееех спомени! Сигурно е много яко да участваш в нещо, което да даде на хората по целия свят радост! Поклон!

14

Анонимен

преди 3 години

До 7 Nakamichi я няма вече! Това което евентуално се продава под това име е търговско име, закупено от някакви азиатски конгломерати, т.е. fake! Имам един LX5 и един 680ZX - всички mp3 газ да пи..ят!

13

.

преди 3 години

Само като си помисля, че навремето наред с всичко друго правихме и магнитени глави за касетофони... А сега??? Нищо и половина :(

12

Анонимен

преди 3 години

Като Видео Драгор нямаше втори.

11

Ангел

преди 3 години

Тоя е станал свидел на раждането и погребението на своето изобретение .

10

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 4Не и в смисъл на "ще си оставя Spotify-я и ще съм walkman-a", а по-скоро при ентусиастите.

9

Анонимен

преди 3 години

60-те години , а ние ,без "богоизбраните" разбира се , до 1980г - на ролковите магнетчета ,че и тях тук-там някой по- паралия ги имаше,грамофонни плочи - музика западни групи ,закупени в Югославия, вървяха по 25-30 лева едната..ей каква убава държава с развит социализъм бехме...ц.ц.цц изпуснахме келепира

8

Анонимен

преди 3 години

И бяха съвместими с шестостенните моливи - докато слушаш една касетка, можеше да превърташ друга.

7

до 4

преди 3 години

Всъщност, има възраждане. Фирми като Nakamichi (много, много стара фирма), TEAC, Pyle и други произвеждат нови декове именно заради възобновеното търсене. Същото беше и с грамофоните, въпреки възхода на компакт дисковете, в края на 90-те грамофоните започнаха да се възраждат. Днес има много хора, които търсят качествени грамофони и си слушат плочите.

6

Щерю

преди 3 години

Скъпите аудио касетки, върховите модели триглави декове, красивите индикатори, които пулсираха на дясно, в такт с музиката, носеха емоционалност и магия, която днес липсва в цифровите дакове. Браво на инженер Лу Отенс...

5

Анонимен

преди 3 години

Най качествени бяха с Хром-диоксидно покритие, след това метал-диоксид и после обикновннните бяха най евтини. Но захапе ли ти веднъж летата да я сдъвче, повече не ставаше да се слуша качествен запис и на това място почти винаги пак захапваше.

4

Анонимен

преди 3 години

"Напоследък интересът към касетите започва да се възражда."Това пък от къде го измъдрихте? Къде видяхте нови модели касетофони?

3

от 1

преди 3 години

Но иначе, поклон пред Отенс, трудът му действително заслужава похвала. Аз лично израснах в с магнетофонни ролки и появата на аудиокасетите (бях на 6-7 години) беше наистина жестоко преживяване. После се появи и уокмена, откачаха ми се ръцете да въртя аудиокасети на молив. В днешно време това звучи смешно, но тогава това беше върха на технологията.

2

Ваня

преди 3 години

До АнонименА най-качествените бяха --ЕЛ-касет!!! Но бяха много скъпи касетофоните за тях!

1

Анонимен

преди 3 години

Всъщност, има няколко различни формата на аудиокасети, разработени по едно и също време от различни фирми в различни държави и със сходни размери и характеристики. Касетата, разработена от Отенс за Филипс успява да се наложи на пазара и да прегази конкуренцията. Но Отенс и Филипс не са единствените изобретатели, създали касетата, просто тяхната се е наложила.