56

Огнян Кунчев

преди 3 години

В този инструмент може да променяте: 1. брой заразени до момента 2. дали 70% трябва да бъдат заразени за свършване на епидемията в БГ3. колко са интензивните легла за Ковид-19 4. ваксинационен план (по два начина)и т.н. Както се казва, enjoy!Проблемът на тези интервюта е, че не остава време да си обяви човек работния сайт, което правя тук.

55

Ognyan Kounchev

преди 3 години

Ето адреса на уеб-базирания инструмент, където всеки може да си смята прогнозите, като изхожда от различни предположения за брой на заразени до момента: atvbg-seir.eu/А тука е публикувана основната статия, по която е направен инструментът: https://papers.ssrn/sol3/papers.cfm?abstract_id=3766521

54

Tonita-7

преди 3 години

В средата или към края?По-точно не може ли да изчислите?:))Искам да знам:)

53

Идеалист

преди 3 години

Прочетете историята на Испанския грип. Няма нужда да правите много изчисления. Така е било и с него. Разликата е, че това не е Грип, който поразява епителните клетки на дихатетелната система. Корона виръсът причинява тежко, полиситемно заболяване, защото поразява ендотела на малките кръвоносни съдове и водидо до тромбози т.е. множество микроинфаркти в разлини органи, най-често се поразяват белите дробове!

52

Феникс

преди 3 години

Доказано е .На трима умни им трябва един *** да работи за да не умрат умните от глад .

51

Анонимен

преди 3 години

Как ще свърши като ваксините сега ги тестват на доброволно боцкани за да се събере информация за тяхното лошо и полезно действие ? Никоя фирма не знае нищо и НЯМА ЛЕЧЕБНО СРЕДСТВО ЗА ЛЕКУВАНЕ НА КОВИД ! Абсурд .Минимум предричам без да съм математик ,шаман , хирург, специалист по гъбични инфекции или министър председател ... 5 години ще е цирка .Цената ще е биологичните ни данни - здравна история , кредитна. икономическа история ,политическа . В Брюксел всеки с досие ,няма само Москва едно време да го прави . Другарите комисари го измислиха .В САЩ да же и отпечатъците ти имат като на прес

50

Физик

преди 3 години

Ооооо, нЕма кой да ви чака до тогава!

49

прав е!

преди 3 години

И аз така си го изчислявам на калкулатотра на телефона! Краят ще е на 23-ти юни, 2022 г. следобед, в 15.30 ч. за съжаление ми е счупен монитора и не мога да видя колко секунди....

48

скептик

преди 3 години

Ангел КУНЧЕВ,Огнян КУНЧЕВ-ама тези Кунчеви дали нещо вярно казват?

47

Смях!

преди 3 години

То начало едва имаше, за какъв край говори тоя аграр :D

46

Анонимен

преди 3 години

Грешка. Пландемията няма да приключи докато не престанем да вярваме и да се съобразяваме с властващите комунисти и да слушаме облсужващите ги пропагандиращи медии!

45

Анонимен

преди 3 години

Кунчев да си изгори дипломата.Сега ще направя аналог на разсъжденията на Кунчев, разликата е, че той приема, че заразилите се са повече, а аз ще приема, че починалите са повече.В България са регистрирани 268579 заразили се и 10999 починали от вируса, но гледайки данните за общата смъртност в България в сравнение с миналите години, починалите от Ковид-19 са примерно не 11 хиляди, а 27 хиляди човека, което прави над 10% от заразените. При 5 милиона заразили се, 10% са 500 хиляди починали.

44

стоян

преди 3 години

До юни Боко Тиквата ще е с доживотна присъда при бай Ставри.

43

Анонимен

преди 3 години

Тея са за mpenане ! Де що имо придворен пудел-, всичкото се изреди да ни плаши !И да се ***да плашите - пътници сте, само си усложнявате положението !Ах как не мога да го срещна тоя "математик" да ми сметне той кой поред ще е от тези 50000 ?!

42

Край

преди 3 години

Верен сбор от неверни данни.Никой не знае - колко хора се го боледували защото не се прави едно елементарно изследване на 5-6 хил души представителна извадка за антитела. Трабва да са от различни професии, възрасти и краища на България. Никой не знае колко хора въобще никога няма да се разболеят от това нещо -просто защото са така устроени. Егати и науките дето са ги учили тия професори и академици. Пожарникаря-бодигард ще се окаже най-умен - проба грешка е тактиката и това е правилното.

41

Пиер на Ква Драт

преди 3 години

Математик от БАН: Краят на пандемията ще е около юни 2022 г. Читател: Края на математиката на тоя ще е около юли 2022 г.

40

до к28

преди 3 години

Обяснението на факта, че в МВР най-много са ваксинирани, но и най-много са заразени, е следното: полицаите не са обикновени хора, а както навремето поетът В.Андреев е написал: "не човек, а желязо..". Тях ваксина не ги хваща. Би следвало шефът на НС на КАТ да прецени, че подчинените му кадри са преносители на КВ-19. Проверяват книжките на шофьорите с голи ръце и ако някой от тях е заразен, заразата неминуемо ще се пренесе още на min. 4-5 души след него.Г-н министър на МВР? И защо не носят маски?

39

Анонимен

преди 3 години

Края на пЛандемията ще е когато бил ГЕЙтс прецени че са изчистени достатъчно люде,които само хабят природните ресурси!!

38

Перо

преди 3 години

Няма математик, който да не знае, че с погрешни данни и най-добрият модел дава погрешни резултати. 5-6 пъти повече са нерегистрираните случаи в Германия. Но в България с нейното в пъти по-лошо здравеопазване нерегистрираните са 10 пъти повече. Т.е 2,5 милиона от общо под 5 милиона, без емигрантите, са преболедували. Плюс 300 000 ваксинирани - ето 60% колективвен имунитет. Професорът плаши излишно хората, било за да се ваксинират, било да обслужи простия с простите.

37

Анонимен

преди 3 години

Не знам този математик дали отчита че ваксината вероятно защитава между година или две? А мутации срещу които ваксината има намалена защита? А защо гони 70%, като в учебниците по имунология пише между 70% и 85%?Иначе браво, човека може да смята. Ама светът е толкова шарен и с толкова неизвестни, че не се поддава на елементарни сметки каквито този ни представя. Той все пак разчита хората да забравят какво е дрънкал докато дойде 2022-ра...