11

ЕДИН ВЪПРОС

преди 3 години

КОГА ще очакваме филм за катастрофата аналогично на този за Чернобил?Да видим и глупостта японска?

10

Анонимен

преди 3 години

До Нямаватенките се оправиха, чак когато ЕС им подари, изработи и постави купола. ЕС продължава да го подменя периодично, че ако чака на Могучая...... Европа ще стане на пустиня. Има една приказка "Дай на дивака атомни технологии и гледай после сеир".

9

Анонимен

преди 3 години

Катастрофата във Фокушима се дължи на японската гордост и надменност. поразени бяха само дизел генераторите и от там се наруши охлаждането на реакторите довело до тази клатастрофа. Ако японците бяха потърсили помощ, нови дизелгенератори можеха да се доставят за часове и да се предотврати всякакъв риск от прегряване на реакторите, т.е. нямаше да има изтичане на радиация и всички негативи впоследствие.

8

Няма

преди 3 години

Явно в Джапания вече няма камикадзета. Руснаците за няколко месеца овладяха аварията,ама щото още имат Матросовци.. Тия смотковци вече 10 години заразяват водата на Тихи океан и никой не им дири мана.

7

Анонимен

преди 3 години

Охааа, някой отрано е станал да заработва 1200те лева.:))))

6

Двойни стандарти

преди 3 години

А защо няма филм за Фукушима... И защо се мълчи че там катастрофата е гигантска сравнение с Чернобил?!

5

Анонимен

преди 3 години

Чернобил беше малкия дявол, големият се оказа Фукушима.10 години вече тонове силно радиоактивна вода се изсипват в океана всеки ден и никой нищо не прави по въпроса.Спомняме си колко хора пожертваха къде доброволно,къде не, живота си за да обезопасят Чернобил преди 30+ години...Къде е тази саможертва днес?Къде са напредналите технологии, роботите ликвидатори, изкуствения интелект, който да прогнозира последствията и да предложи решение... тъжна работа,а бъдещето на енергетиката все още е в атома

4

Анонимен

преди 3 години

Фукушима е частна ядрена централа. Частникът японец плаща, американецът строи АЕЦ на плажа.Частникът японец слага дизел-генераторите в мазето, за да не ги откраднат.Така стана частната катастрофа Фукушима.

3

Анонимен

преди 3 години

Вследствие на природното бедствие /земетресение, цунами/ в три от реакторите на най-мощната японска атомната електроцентрала "Фукушима 1" се получи неконтролиран ядрен разпад, което преведено на *** български език означава - взривиха се и съдържанието на активните им зони се изля в околната среда /земя, вода, въздyx/.

2

Анонимен

преди 3 години

Дали ядрената катастрофа във Фукушима през 2011 г. е най-тежката в света или е след кризата в Чернобил през 1986 г.? В АЕЦ Фукушима гръмнаха 3 блока /реактора/, а в АЕЦ Чернобил гръмна един.

1

Анонимен

преди 3 години

Българските мафиоти строят само хотели и подпорни стени на плажа, а японците дали на американците да им построят АЕЦ на плажа.