80

Диана

преди 3 години

Разбира се, че сърбите ще сънуват провокации! Гузен негонен бяга! Страхуват се и от сенките си...Затова казвам, че този театър там трябва да се прекрати незабавно - това, което сърбите правят там със сънародниците ни - прекръстването им, създавенето им на нов език, на нова писменност, на нова история, това е срам за човечеството и трябва да се прекрати незабавно! СВОБОДА ЗА БЪЛГАРИТЕ В СРМ, ВСИЧКИТЕ ПРЕКРЪСТЕНИ НАШИ СЪНАРОДНИЦИ ТАМ! НЯМА ТАКЪВ НАРОД МАКЕДОНЦИ, НЯМА! СЪД за СЪРБИТЕ!

79

Пендо=фашист

преди 3 години

родоотстъпника Пендаровски = фашист с голяма букваПендо не пипай българите в СРМ.Пендо ако си лакей на сърби и други нащастници това е твой проблем.Не пипай българите в струмско, скопско и охридско, те са 120 хиляди с доказани български корени.И много повече които ги е страх от бандитското ви фашистко управление.Долу ръце от българите.

78

Пендаровски-Родоотст

преди 3 години

Пендаровски-Родоотстъпник, котролирай си мозъка!!!Не сгрегирай българите в скопско.В СРМ живеят 120 000 българи.Това са 10% от населението.

77

Нено

преди 3 години

До ХичоХа,нима вярвате на "македонските"политици?Днес кажат едно, утре друго!

76

Бунгар

преди 3 години

Има доста антични карти където картинката е по различна. Стига сме пробурвали ситуация от даден исторически период. То и Дедеагач е било българско,ама сега Александрополис е Гърция. Било е българско 13 години,а преди това и след това картинката е друга. Само пример давам.

75

Брюкселски финансист

преди 3 години

За сведение на Пендаро: невъзможността да се открият македонски монети от древната античност и Средновековието доказва, че още тогава в Скопие са използвали кредитни карти и крипто валута!След дълги и упоритиразкопки Северномакедонски археолози откриха шлема на Александър Македонски. Радостни, те копаха още 6 часа и намериха лаптопа му!

74

Латун Пендар- менте

преди 3 години

Да попитам господинот Пендо : Каракачанот ли я црта мапата? Не е ли карта карта на Балканския полуостров от 1912г.?

73

татарКЪМбратеПЕНДАР

преди 3 години

СтевоПЕНДАРА мЪкедонски, гордоизтъпани се насред мегдано,и ду пето му пак нас рано,цъка-цъка луди коментари,много труд за малко пари.Нейде там в Скопский ДИСНИЛЕНД,антични историчари каканижат псалми жални,че албанец пак ги гази изодзади.Пискат, врякат, и реват,за Еуропска уния пищят.

72

БАН към Пендар

преди 3 години

Предложената от проф.Божидар Димитров /светла му памет !/НАГРАДА от 100 ХИЛЯДИ НЕМСКИ МАРКИ на Титовите историчари, Коминтерновски политичари и вся остальная сволачь-за представяне на АВТЕНТИЧЕН МАКЕДОНСКИ ИСТОРИЧЕСКИ ПАМЕТНИК...остана НЕПОЛУЧЕНА...оти такова жювьотнь нема!

71

КАРАКАЧАНОВкъмПЕНДАР

преди 3 години

И да знаеш, българите нямаме претенции за Луната, ваша си е.Ехь,Луно,Луно земьо македонска....

70

е ле па тия...

преди 3 години

Од Вардарот по длибоко нема и од Шар планина по високо нема.Само племето МАКЕДОН е по старо от динозаврите.

69

Скопски историчар

преди 3 години

Каква е историческата истина след като ти Пендаро не си историк,а си роден и израснал като измислен северномакедонец от далечната 1945г.,пряк потомък,на Филип и Александър Македонски и пишеш на измислен и набъкан със сърбизми,български език.Въпроса е как ние можем да накараме и убедим всеки,северномакедонец да стигне чрез исторически извори до убеждението,че е всичко друго но не и потомък на древните македонци,които историята е отнесла като етнос от тези земи преди повече от 2000 г.........

68

заСВЕДЕНИЕна Пендара

преди 3 години

Хората са го казали: две държави с един народ!Това изчерпва всички коментари.

67

густо майна Филибето

преди 3 години

Обърках се от Филипополис,,,,аз съм истинския македонец защото живея в град основан от пра,,,пра,,,1000 пъти пра дядо ми Филип Македонски,онези чукондури от Вардаро ще ги съдя ,че искат да ми откраднат идентичността!Кой знае от къде са се досурнали в бащини ми двори и първата им работада ми отнемат историята и езика !

66

анаЛизатор

преди 3 години

Ако изобщо се приеме,че днес съществува"македонски език",много ми е интересно защо такъв не е съществувал по времетона Османската империя,по времето на Александър Македонски или през Средновековието.Македония е географски регион, превърнат в държава вследствие на целенасочена политика от типа "разделяй и владей",практикувана от сърбите и поощряванаот запада.Но пък и сърбите си го получиха с Косово,просто политиката на англосаксонците е на Балканите да няма голяма и силна държава......

65

КАРАКАЧАНОВкъмПЕНДАР

преди 3 години

България не бърза за никъде!Който иска Еуропска уния да си приведе в порядък историята и езика....!Краденето и фалшифицирането на историята не се толерира в ЕС!

64

Пендаро си тананика

преди 3 години

НА ЧИСТ ЛИТЕРАТУРЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК:Край Вардарооо...шум се вдига,марсианци ронът сълзи и пъшкат скубейки косите си...ето Самуил пристига и гальовно воеводи си зовееее...Съберете се воеводи Зайо Байо ке ви води към Еуропската уния...Гоце Делчев с пищова си изпуца,рече и отсече:БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ ПЪРВА РАДОСТ Е ЗА МЕН!

63

Алберт Айнщайн

преди 3 години

"Само две неща са безкрайни - вселената и македонската глупост, като за първото не съм сигурен."

62

археологическаНАХОДК

преди 3 години

Надпис в АНТИЧНА книжарница на Северна Македония: Поради изчерпване на "Историята на Северна Македония ",желаещите могат да я поръчат по телефона. Ще им бъде изпратена с кратък СМС !

61

КАРАКАЧАНОВкъмПЕНДАР

преди 3 години

Ако сега стане от гроба Ванче Михайлов що ли ке стане в РСМ? Определено ще е интересно!ША фърчат косми и гаще до небесата...и набързо ще почнат да декламират на висок глас:"Аз съм българче,обичам нашите планини зелени....БЪЛГАРИН да се наричам, първа радост е за мен!"