29

Учител

преди 3 години

Прегрели или не, учителите, които имат желание, работят. Тези искания не са на учителите, а на синдикатите(с които се гордея, че нямам нищо общо) и целта им да насъскат обществото срещу нас е на 99% изпълнена. Да ни е честита поредната успешна манипулация!!!

28

Един учител

преди 3 години

Е ,статията постигна ефекта си - извержения срещу учителите ,още една тухла в стената "Разделяй и владей".Колко от плюещите графомани тук работят работата на учителя?Колко имат представа за спецификата ѝ?Давате ли си сметка, уважаеми коментиращи,че учителите са жертва на системата ,и на цирка с " обучението в електронна среда" наравно с вашите деца- учениците ,мм??.. А за дейността на " синдикатите" - по- добре да замълчим - ялови напъни,куп купешки думи - и толкоз...

27

Сервитьорката на бор

преди 3 години

Изискания за сервитьорка: владеене на английски, компютърна грамотност.А за учители???

26

Майка

преди 3 години

Ще им дават пари и за пижами.

25

Бебе

преди 3 години

Че те не са научени да работят.5, 6 часа по 45 мин.на ден с малки и големи междучасия с прочетети си урока сами или контролна с по три почивни дни през седмицата и много частни уроци с цена от 15 до максимума не го знам лв.Пожелавам им един ден да ги лекува някой от тяхните ученици

24

Димитър

преди 3 години

Вие сериозно ли? Ами медицинския персонал , полицаите и дори касиеркете в супермакетите.Всичси са с удължено работно време с.много контаки и по ниски заплати.Учителите не са ходили на работа повече от година но ще гласуват за Б.Б.Схемата е следната избираш бранш с най голям брой служители правиш ги с големи заплати работейки по пижами и осигурявайки неграмотни и необразовани деца .Партията печели от всякъде.

23

Анонимен

преди 3 години

Ами и аз прегарям на моята работа и се притеснявам и имам стрес. Ама на кого да се оплача? Имам свободата да напусна и да си намеря по-добра работа.

22

SS

преди 3 години

да де, ама вече даскалите стават прекалено нахални! Явно, скоро ще искат да се барат и държавни служители, и да им плащаме осигуровките...Ами нещата са много прости: който не е доволен от 2500 лв заплата - да напусне и да стане нещо друго! А не да иска, да иска, и пак да иска непрестанно. А това, което дава да е неконтролируемо, с неясен резултат и със съмнителна полза

21

Анонимен

преди 3 години

А родителите питате ли ги какво им е? На учителите ще им е добре вкъщи и да си вземат заплатките, а родителите? Нали се сещате, че детето като е вкъщи, родителя няма как да иде на работа, а?

20

Анонимен

преди 3 години

Дистанционното обучение все едно го няма. Всичко е само един голям тормоз с домашни които родителите трябва да пишат, заради самозабравилите се учители, всеки от който се има за най важен! Кръгла нула и отбиван на номер. По-добре спрете това самоубийство!

19

Анонимен

преди 3 години

В нашето училище онлайн обучението е на страхотно ниво. Учи се качествено! Зависи от всички в процеса, не само от едните или другите!

18

реалнафантазия

преди 3 години

Много хора казват ама това не сме го учили. Целта на училището е да научи децата да учат. Това означава, че този процес продължава през целият им живот.Добрите ученици учат независимо каква е системата. Тях нищо не може да ги спре.А знаем в България какво представлява масовото образование... и тази година е загубена. Функционалната неграмотност сред учениците ще нараства. :)

17

Глупости

преди 3 години

Къде са онлайн програмите специализирани за обучение /учениците да разполагат с тях/ по природни науки-напр. големи и специфични формули по органична химия, напр. как да направиш чертеж по раздел оптика по физика или чертеж и решение по геометрия.Или пишат на листове и после гледат да го докарат на фокус на камерата на компа или телефона-какво се е видяло няма значение ,да се отчита дейност. Супер "дигитално". ТОТАЛЕН УЖАСЕ!!!!!

16

Иван

преди 3 години

Спокойно, резултатите от матурите вече са обработени. Благодарение на онлайн обучението резултатите са по високи от предходните години.

15

Майка

преди 3 години

При малките горе- долу вървеше.Цяла армия баби, дядовци и родители доучваха с хартиените учебници.От 5 клас нагоре ,особено гимназиите- пълен хаос. В елитните училища тук-там може нещо да работеше, но в останалите ,особено в малките градове има по 5-6 деца от време на време в клас.Пълен провал , по-добре да имаше нулева година.

14

Елитна гимназия

преди 3 години

Моля?!Вие нормални сте?! Пълен провал ,тотален.Да имаш компютър и добър нет/това не винаги е налично/ не означава добро онлайн учене.Учителите масово са тотално изостанали от дигиталните технологии /не ги виня, възрастни са/, нямат стил за онлайн преподаване, няма адаптирана програма-напр. химия ,геометрия, физика-как се пишат сложните формули и чертежи-пишат на лист и го докарват на фокус пред камерата?!Масово ги няма в час- учители или ученици.Ужас -резултатите ще са пак стъкмистика.

13

Анонимен

преди 3 години

Стига сте пищяли бе, как на нашият клас всички микрофони рабатят как нашета госпожа се справя. Децата си имаха всички часове по 40м.Без забележка сме към госпожата. Вършиси работата и отгоре даже всеки ден им проверява и домашните. Какво искате повече като има желание става всичко

12

Родител

преди 3 години

Половината часове въобще не се провеждат. Другите са с намалено време. На учителите или микрофонът не им работи, или нямат интернет, или ток! По математика са на половината на учебника все още! Онлайн става но макс. за 1 месец. Нито учителите, нито децата са виновни за това.Тази година е напълно изгубена!!!!!

11

Запознат

преди 3 години

Когато Демократична България говори за дигитализация, модернизация още от 2018 всички се смееха. Сега резултатът е налице. Сега ДБ пак залага в програмата си ударна модернизация и дигитализация и вие пак не гласувайте, а после че чудете защо всичко е един хаос в тая държава!

10

Анонимен

преди 3 години

Спрете със спора за онлайн обучението! Истината е че е стотици пъти по-добро отколкото в други държави, визирам Англия, Франция и Италия. И да, има проблем в малките селца, но не е толкова драстичен. Вероятно в някои общности е много драстичен, но не навсякъде! Децата се справят, учителите също.Сега, когато са ротационно тежестта е в/у учитилите-2 часа присъствено, после онлайн, после пак присъствено, зависят от училищния нет, около тях е шумно. Най-добре ще е от 5до 12 да са онлайн!