36

Анонимен

преди 7 месеца

Ей тва е то... Българинът е селянин и половина. Умира да си дава парите за глупости, но не иска да плаща данъци. После на масата реве, че държавата била загубена и вижте например "Германията". Ама в "Германията" драги ми селяни, чинно се плащат данъци. Айде с това мислене, обратно към Анадола да се чивтосвате с кози!

35

Анета

преди 7 месеца

До Българска работаТова не е топене, доносничество или прецакване. Това се нарича гражданско съзнание! В Европа и особено държави като Германия хората са научени на това и го правят постоянно, защото имат чувство за дълг, знаят, че трябва всеки да допринася към това да се спазват законите, защото капка по капка, вир става! Вашето селско ориенталско мислене е вредно, ретроградно и много опасно! Ако искаме да сме европейска държава, такива индивиди като вас трябва да няма!

34

Obscure

преди 3 години

Всеки лев укрит данък е трънче в *** на мафията! Какво по дяволите направи тази държава за мен, за да трябва да и плащам? Имам здравна осигуровка и здравна ЗАСТРАХОВКА, но като ми се наложи да ползвам услугите на пирамидата, наречена "Здравна система" половината неща си ги платих кеш. Една стотинка данък да мога да скрия или да помогна на друг да го скрие, с удоволствие ще го направя!

33

Анонимен

преди 3 години

На мене като ми дойдоха на проверка си ми казаха от кой е сигнала. Оправих нещата с данъчните, те си заминаха, а тази дето ми беше пуснала сигнала замина славно да бере ягоди. И до ден днешен ми се моли, че живота й бил много труден. Съдба

32

Whitestar

преди 3 години

Би трябвало да има много ясно разграничение в санкциите срещу дребни и едри нарушители! Сега, в момента такова липсва! Глоби се налагат за най-незначителни грешки, преследват се полезни за пазара, дребни предприемачи, а едрите се измъкват чрез ограничената отговорност!!! Нарушени са международните и национални счетоводни стандарти, в областта на принципите "същественост, значимост" и "предимство на съдържанието пред формата"!!! До кога, колеги данъчни инспектори, до кога?

31

Анонимен

преди 3 години

Ей тия в тоя НАП не ги знаят законите. За срам и резил станаха. За тва и ще йм падат актовете в съда. Скъпи бирници и наематели и жалбоподатели, да ви разясня само, че за всеки сигнал се знае кой го е подал. Нищо не се заличава, изтрива или подменя след това!!! Това е направено с цел превенция на злоупотреба/без вина виновен бях/, както и с цел ако се обжалва акта в съда, съда нищи всичко от начало, че накрая и жалбоподатели вика. Да се изкажат сега компетентно от НАП! Смешници.

30

Бай Миле

преди 3 години

Какво значи наемателите да си търсят правата, коментират данъчни?! Правата са записани в ЗЗД, съгласно договора за наем. Те нямат общо с разходите на наемодателя, нито отношение към личните йм плащания. Това е задължение на наемодателя, не е работа на наемателя. Ясно е, че го правят от злоба, за това наемодателите да вдигнат двойно наемите. А остава и интересен факта парите от глобите, които прибира НАП, освен данъците, в кое ли чекмедже отиват???

29

Анонимен

преди 3 години

Само мутрите имат право с незаконни доходи да пълнят чекмеджетата и да не плащат данък върху откраднатите милиарди. Останалите да плащат, за да има какво да крадат мутрите.

28

Данък върху стари

преди 3 години

Новият държавен терор и грабеж данък върху продадени стари вещи - това нормално ли е?

27

Българска работа

преди 3 години

КОЙ КОГО НА ДА НАТОПИ и ПРЕЦАКА.Българите са много омразен и мразещ се народ и робско племе.

26

Законен грабеж

преди 3 години

Държавата законно краде хората с данъци върху всички има ДДС и данък труд има, данък от А до Я плюс административни такси за държавната администрация.Държавата с тези откраднати и заграбени пари от както от бизнес така и от обикновените работещи хора. Тези пари отиват в държавната черна дупка и там правят още престъпления управниците отдали се на грехове и разврат. Какво по недостойно от Държавата да заграби и последният лев на човека който работи да се издържа, за хляба за да храни черна ду

25

Не е така

преди 3 години

Това не е кражба, а спестяване на пари. Как може да се нарича кражба когато си спечелил пари и не си съгласен да дадеш % рекетьорски данък на държава, която пръска пари за пенсионерски добавки, ромски надбавки и безплатни ваксини платени от данъци и такси.

24

Анонимен

преди 3 години

Ходих при един зъболекар- не му работел ПОС-терминала- иска в брой да му плащам. Викам му не се притеснявай за банков превод през мобилния ми трябват 3-5мин, само кажи сметката . да го е... в клоша.

23

До 30

преди 3 години

Хазната гуми милиарди и от едните и от другите. Дали крадеш 1000лв или 10000лв.,все си е кражба.

22

Анонимен

преди 3 години

До до 2020 са друг път. Поне няколко десетки хиляди крупни "бизнесмени" (т.е. професионлани престъпници) укриват яко приходи и не плащат данъци, но те са от нашите хора и данъчните не ги пипат. Та кажи ми ти, от кои хазната губи повече - от 2 милиона работещи на черно и укриващи по 1 000 лв. данък годишно, или от десетки хиляди мутраци, всеки от които укрива по няколкостин хиляди данък годишно, докато напълно незабелязан кара мерцедес за 200 000 лв.?

21

Анонимен

преди 3 години

оооо пишете бе.пишете до Бойко Борисов ако щете. всичко декларирам и плащам.да не съм луда да се оставя някакви наематели или съседи да ме рекетират.всеки лев постъпил при мен е обложен и деклариран.и това от години..пишете.пишете.може би ще се научите да пишете грамотно.

20

Пинко

преди 3 години

Аз си плащам данаците до всяка стотинка има тарикати и фирми укриват обороти от30 години Български манталитет те всички така правят крадът и лъжат иас така ще правя))

19

Държава?ДА ама само

преди 3 години

за НАШИТЕ ХОРА е тя !!

18

абоната е на ~~~~~~~

преди 3 години

Крадци се ширят във палати,а НАП проверка не им прави.измами са навсякъде в страната ни,а ДС строи лъжедемокрация.

17

Турист

преди 3 години

и още нещо повечето от тия де взимат заплата под масата нямат много избор..или взимат или отиват да си търсят работа.