20

Анонимен

преди 3 години

До 21/ програмист/Може да има работа за програмисти, но не всички сме такива нали?! В останалите сфери е кошмар в момента. Аз искам да си сменя работата, обаче в моя сектор е голяма стагнация, а заплатите доста ниски. Ако ида в София, бих могла да си намеря работа с х2 на моята сегашна заплата, обаче можем ли всички да се наврем в София?! В провинцията нещата са доста зле.

19

аз да ви обадя

преди 3 години

Безработни и безработица са много разтегливи понятия. Най-лесно е като проверите колко са здравно НЕосигурените, защото който работи на договор, учи или е пенсионер се осигурява- останалите е ясно .

18

до#15, 16

преди 3 години

аз не живея в България от 20 години . Нещата са трагедия като следа и гледам новини .Това което навините казват за Англия е пълна лъжа . Радвам се че ни живея в България .. заплата взимам 9000лева за 180 часа на месец . Дори не сам и на договор :)

17

Taню

преди 3 години

И същевременно всеки нещо шани...

16

Анонимен

преди 3 години

до 14!Добре, но забравил си да споменеш че си има шуробаджанащина за тия много сериозни проблеми в Бг! Нали знаеш като дойдат избори с джибките в кои махали пьрво се обикаля с пачките!

15

До анонимен 14

преди 3 години

Не си прав че безработните са същите и като преди пандемията. Да има и такива за които казваш ти, но има и много хора които са без работа заради фалирали бизнеси. Днес безработните са в пъти повече ....

14

Анонимен

преди 3 години

България взе 43 милиярда евро помощ от ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ. Хората разчитат на помощи от 24 лева на месец ,защото яко ще *** хахаха.Не е за вярване , направо цял месец от глад ***

13

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 2Така наречените трайни безработни са превърнали безработицита в професия. Повечето нямат образование и професионални умения, правят се, че си търсят работа, но не правят нищо за да придобият някакви умения. И, преди пандемията същите не работеха, предпочитаха да живеят с помощи, от кражби, от просия или с пари от родители, баби и дядовци. Да намериш читав работник беше рядкост, в бюрото по труда малцина се тези, които наистина търсят работа. И, сега читав работник се намират трудно

12

Случаен

преди 3 години

Защо отчитате за безработни и в обявените % , само регистрираните в бюрата по труда? Има трайно безработни. След като изтече правото на обезщетение, те са принудени да се дерегистрират оттам и после нямат дълго време право на нова регистрация. Има също трайно безработни лица и такива без право на обезщетение, които също не не се регистрират в Бюрата и не влизат в официалната и напудрена статистика.

11

до 10

преди 3 години

Точно това е капанът. Теглиш кредит и сам си слагаш примката на шията. Банката винаги печели. Безлихвен кредит... ама друг път. Има някакъв гратисен период и после се почват безумни лихви. Нямаш никакви доходи, работа. Добре дошъл! Имаш жилище? Отлично. Само едно подписче... После идва съдебен изпълнител и една ведра бригада хамали, а ти оставаш да гледаш празна стая. Временно, защото следващото ти жилище ще е кашона от хладилника ти.

10

Анонимен

преди 3 години

По складовете и в строителството има недостиг на работници. И хич не са ниски заплатите. Обаче по- добре с малко пари от борсата, но не и изморен...

9

123

преди 3 години

А иначе добре се справяме, безработицата не е висока и взимайте от банките безлихвени кредити! Само да попитам как се връща кредит като нямаш доход! Но иначе говорят на хората безмислици!

8

Анонимен

преди 3 години

Всъщност е много по-голям процент. Нали вчера и аз бях до бюрото по труда. Хора на всякакви възрасти около 30 броя. Щом в 10h сутринта са толкова - значи, че на ден минават около 300, на седмица около 1500. Това прави 6000 на месец само в едно бюро по труда. А те са много! И това са само регистрираните. Нерегистрираните, работещите без трудов договор, сичкутуром не се знаят колко са. Доста неадекватна политика. Редовно виждам млади хора вече да ровят по кофите. Да, бе! Вирусът е виновен...

7

Шопа

преди 3 години

този който Ви е дал тази информация, сигурно е писал по слухове 15 - 18 години обикновенно се ходи на училище. В статистиката сигурно са включени и дистанционното обучение на 9-12 клас . Хайде като пишете по сериозно

6

Серсем

преди 3 години

Питайте Чекмеджан и той ще ги насочи да садят картофи и да стават овчари. За няколко болни в началото затвориха държавата ,а сега отново абсолютно неадекватни. Това не е малоумно,това е престъпно!

5

герпфоревър

преди 3 години

7% или 37%? Причината за безработицата не е ковидпандемията, а "цветущото" състояние на икономиката преди това, както и "супер адекватните и навременни" мЯрки на Великият ЩАБ и тиквеното правителство.

4

Анонимен

преди 3 години

Валерия Балчевска вчера пусна статия, че българина е първенец в ЕС по работа

3

komitataе в политика

преди 3 години

440 000 х.администрация и 400 000 безработни =6 милиона население -6мил. и 600 000 избиратели -браво и ясновидкит еи математиците дет се ширят из медиите не коментират цифрите

2

Анонимен

преди 3 години

Безработицата в страната е 7%, ама друг път. Тази статистика отчита само онези, които са записани в регистрите на Бюрото по труда, което уж им търси работа. Да си записан в тия регистри е едно от условията да получаваш обезщетение за безработица. Т.е. това са само хора, останали без работа сравнително скоро, а не трайно безработните. Реалната безработица в България вероятно е между 15% и 20%.

1

Анонимен

преди 3 години

Истинският резултат от лекарските грижи за здравето, при това много по-сериозен от Коко 19 и подобните на него настинки. Лекари, сега баба и дядо с оскъдните си пенсии ще мислят за внуците си, вместо обратното. А вие? А вие лекари ще стоите заложници в болниците като жертви на собственото си невежество, да пазите дядо и баба, защото без техните пенсии, безсимптомно "болните" внуци ще умират от глад.