23

Whitestar

преди 3 години

Как с точност ще се определи сумата?! Та тя би трябвало да варира, в случай, че има върнати стоки, в случай, че са продадени и чрез фирма, а и в случай, че са продадени повече стоки, през други сайтове!!! Искам точен отговор, как се определя сумата със сигурност?

22

Nona

преди 3 години

ОФ,нимоашъомръ! Некадърниците,които допуснаха изтичането на данните на 5 милиона българи сега ще ми попълват данъчната декларация?!? Цинизъм и срам!

21

ДА

преди 3 години

АлооооуНАПа!!А като данните ще излязат в сайта ви на 16.03.,вместо на 09.03. както беше обявено,защо не удължихте и срока за подаване с отстъпка!!??Срока остава 31.03.!!Да бехте го съкратили още,за 24 часа,който успее да хване отстъпката,хване,който не успее,да хване нещо друго!!Удължили срокове,съкращавате ги в крачка,но се биете в гърдите,че нещо сте направили,държавни хрантутници!

20

неандерталец

преди 3 години

Нищо не попълват в НАП, казват ти да си намериш счетоводител.

19

мхм

преди 3 години

крайно време беше, а не да има 100 човека в НАП, и никой да не иска дори да ми отговори на въпрос. Всички очакват от теб да си счетоводител. Аз като съвестен гражданин съм дошъл да си платя данъците с малкото пари, които са ми останали (което много хора не правят) и да подпомогна държавата си, отивам там и буквално ме псуват, че съм някакъв *** и ***. Да, явно наистина съм, щом съм дошъл като балък да си платя съвестно данъците, а после ме правят на нищо и не ми помагат с попълването.

18

до 18

преди 3 години

Грешката си е на твоите счетоводители и адвокати. Да си гледал какво са подавали. НАП само окомплектова вече подадените данни. Нищо повече.

17

Анонимен

преди 3 години

А при грешка, коствала ми 3 дена, адвокат и двмаа счетоводители да поправя, каква ще е моята компенсация? И нека да попитам - ако няма такава, защо просот не ги укрия? Рушвета ще ми е по-евтин от цялта бумащина!

16

Анонимен

преди 3 години

До IT-спец"Гледам в беге""... бреййй гоялма си работа, уе!

15

Анонимен

преди 3 години

Ok ok ok ....В ЦЯЛ СВЯТ, поне в този който става за нещо, данъчните декларации се попълват от ГРАЖДАНИТЕ, именно за да няма грешки. А най-малкото се спестяват десетки, ако не и соттици милиони.

14

Анонимен

преди 3 години

И след това ще трябва да платите много високи дънъци.Не благодаря.

13

Анонимен

преди 3 години

Че то и миналата година беше така. Подадох я за секунди онлайн.

12

Финансист

преди 3 години

За да няма грешки, тези от НАП да попълнят собствените си декларации. Може да попълнят и тези на останалите бюджетни служители, както и тази на Бойко Борисов. Свикнали са само да получават, но не и да пишат. Ще отвикнат доста бързо. Особено след изборите. Честито на финансовите експерти от банките и третото правителство на Мутрата !

11

Анонимен

преди 3 години

Човек не може да е на 2 места едновремнно.НАП искат да го докажат, че може да се преставляват от името на някой друг."Демокрация" шменти капели

10

Анонимен

преди 3 години

Мда, НАП... Ежемесечно подавам данни за заплати, осигуровки, данъци за всеки човек по ЕГН, също и чиста сума, дата на плащане... И вместо НАП да си накара програмистите да направят една елементарна програмка за сумиране на няколко числа, пак аз трябва да ги събера и да ги подам отделно. Всъщност аз и колегите счетодители вършим два пъти ЦЯЛАТА работа (и то излишно) на НАП, а после НАП били попълнили... Поне едно мерси да бяха казали. И да бяха обещали догодина да го направят наистина те.

9

поглед

преди 3 години

НАП не прави нищо за да попълва и декларации. Таз заслуга се дължи на платците на доходи, задължени да удържат данъка авансово и по-конкретна на техните счетоводители. И така последните са тез, на които който както иска им качва на гърбовете каквото иска. А това е и повторно подадена информация, защото в НАП няма кой да обработи първата и да я подаде към декларациите на данъкоплатците. Като пишете не питайте НАП, а някой, който им върши работата как става и какво се случва. Онези и това не знаят

8

Брут Колева

преди 3 години

Я, па тия ще ме карат и данъци да плащам.

7

IT-спец

преди 3 години

Гледам в БГ откриват топлата вода за декларацийте, тук в Исландия от поне 12 години всичко си е попълнено, това което трябва да направи човек е да се логне в сайта на данъчните тук, да прегледа декларацията, има калкулатор който може да отвори и да види дали ще му връщат пари или ще има да дава и евентуално да промени нещо ако се налага, след това само се натиска изпращане и готово, нищо сложно...

6

Анонимен

преди 3 години

a koi popalva nap? :-)

5

Анонимен

преди 3 години

За да няма болни НАП ще боледуват заради нас от вируса.

4

българка

преди 3 години

НЕ, НЕ ГИ ПОПЪЛВА НАП ДЕКЛАРАЦИИТЕ ! Спрете с тези манипулации - като тиквата, дето прави всичко сам и раздава от свое име нашите пари. НАП натовариха частния бизнес, по-точно счетоводителите, да подават един куп справки с информация, която по принцип съществува в НАП. Но тъй като мързеливите чиновници НЕ ИСКАТ да работят и да обобощят информацията, принудиха фирмите да го правят За да може после тиквата да излезе и да каже, че ни е попълнил декларациите и ни е услеснил! ДОЛНА ЛЪЖА-както винаги