31

НЕТОЧНО!

преди 3 години

..в някои държави по света се изисква представяне на сертификат за имунизация срещу жълта треска, който е одобрен от СЗО"Да, такъв сертификат се иска в някои държави, НО САМО АКО ИДВАШ ОТ ДЕСТИНАЦИЯ С ПОВИШЕН РИСК ОТ ЖЪЛТА ТРЕСКА.Това е ствършено различно!И подобни компетентни мнения създават база за още по-некомпетентни регулации.

30

Голям праз

преди 3 години

Ако ме накарат да се ваксинирам ще напусна - нека си намерят после специалист да им бачка толкова усърдно за такава жалка заплата, като моята ;)))

29

до34

преди 3 години

Да, живели са в малко село с ниска гъстота на населението и никога не са излизали от него. Просто не са имали никакъв шанс да пипнат нещо. Всякакви болести са били в големите градове на Европа и никога в селата и провинцийте каквато е била България.За сравнение с днес - хората са натъпкани в мегаполиси и пътуват непрекъснато. Всеки биологичен вид натъпкан на едно място почва да боледува и линее. Справка - фермите за животни. Без ваксини и антибиотици всичко мре. В природата - не е точно така.

28

Анонимен

преди 3 години

Абе те хората до година две,ще огладнеят хубаво и ще видим кой на кого и как ще поставя условия!

27

Да МОГАТ

преди 3 години

Могат ДА си ИСКАТ задължителни ваксини, тестове както и задължителен секс на работното място.

26

Високоплатен

преди 3 години

Всеки ден болничен ми е загуба. Предпочитам да платя повече, но да посещавам сигурни места където няма да ми натресат някоя мизерия. Също предпочитам да работя за работодател който ме пази за да мога да си върша работата и да си взимам заплатата а не мизерните болнични.

25

Анонимен

преди 3 години

За такава демокрация, при която лесно да те уволняват, подрипвахте и ревяхте като мага рета по площадите след 1989 година, а не само за банани и тоалетна хартия.

24

Анонимен

преди 3 години

Това е демокрация от чист вид, свиквайте.

23

Добро утро

преди 3 години

Никой няма да го уволнят и в заповедтта да пише "не се е ваксинирал".Ще пише че е некадърен да изпълнява задълженията си. Това може да се докаже за всеки - идеални хора няма. А всъщност причината ще е че застрашава клиенти и колеги защото не се е ваксинирал. А ваксини няма. Добре дошли в новата реалност.

22

до24 Реалист

преди 3 години

Не само в България. Навсякъде. Силните на деня диктуват, останлите изпълняват. Видяхме опит нещата да са различни на 9 Септември 1944. Резултата също го видяхаме - просто се смениха едни силни на деня с други. Диктата продължи.

21

Реалист

преди 3 години

Едно е какво пише в закона, съвсем друга е реалността в България и не само за ваксинирането, а за всичко. Дали имали право? Това трябва да е риторичен въпрос. В Бълария дебеловратите бизнесмени-демократи имат правото да правят всичко, което поискат, а нормалните хора имат правото да изпълняват каквото им наредят мутрите и да им работят.

20

Ресторантьор

преди 3 години

Тези без ваксините ги уволних първи. Прецакват ми бизнеса.

19

Пенчо

преди 3 години

Ваксинационните паспорти не са достатъчни; по-добре директно да се вижда кой ваксиниран / кой не, в автобуса, ресторанта ... Примерно ваксинираните да имат черен кръст (леко пречупен), а гадните антиваксъри - с жълта звезда (с 6 лъча)

18

Анонимен

преди 3 години

След 1 или 2 години всички ще са ваксиниран и. Живота ще го наложи, в самолетите не пускат без ваксина, на почивка в Гърция искат да изискват ваксина, по фирмите и там започнаха. Навсякъде се готвят и вече искат ваксина. На теория е по желание, но на практика не е.

17

Анонимен

преди 3 години

Ето така фашизмът е настъпвал в Европа! Обективно погледнато фашистката идеология е желаната идеология за днешния глобален финансов свят. Трябва да ни е страх не от К19, а от това, което ни причиняват, възползващите се от ситуацията...

16

Анонимен

преди 3 години

До zerДа, задължена е. Правата са от всички и за всички. Без тях, ще може да ти сложа верига на връта и да те карам, да ми рабтоиш докато умреш

15

Анонимен

преди 3 години

До ДокторНе можеш да уволниш когото си поискаш, не и ако може да си позволят легална защита, но лошото е, че всички сме си забили главите в пясъка и се надяваме, да не ни го натирят на нас, затова си мълчиме ... и затова ни го натирват с 200 редовно.

14

zer

преди 3 години

права, права, права, но когато изпадне в нужда държавата е *задължена* ;)

13

Анонимен

преди 3 години

До 5Моля те... Говорил съм по тази тема стотици пъти. Масово закона не се спазва и игнорира, а хората, дори от странта на закона, мислят тези правила за глупави и неприложими. Работнически права? Пфф - мен 3 пъти са ме питали, дали съм еврейм (не съм, просто имам къдрава черна коса), един път ми изцепиха, че щото живея извън София, не ми трябвали толкова пари и ме резнаха с 500 лева. Колкото за обезщетенията - те са жалки и смешн, че не си струва.

12

Доктор

преди 3 години

И, може да уволниш който си искаш по каквато и да е причина. Работодателя има право на подбор.... Но при масата антиваксъри ... след като и много от лекарите ни са такива, абе какво да кажа...Ваксина ио не, на мен не ни дреме... И на повечето работодатели също, важно е човек да изкарва пари...