28

P.S.

преди 3 години

И политическа и практическата задача на века и хилядолетието. През мозъците ви да не минава да режете дървета. Хартия - реликлирана или коноп, памук ....Пътя го знаете! И ако Григорий Перлман реши една от теоретичните задачи на хилядолетието, на нас се пада да решим първата практическа. Каквото можах направих. Вие сте!

27

Последни щрихи:

преди 3 години

Практическата задача на века и хилядолетието господа, ако я свършим като хората ще имаме бъдеще и то ще ни благодари! Забравете дребни разправии докато не оправим тая огромна каша. Много ми се иска и на мен да псувам виновниците за нея, но май ще сме всички, кой повече, кой по-малко, кой най-много!Процесът може да бъде обърнат, но се иска много работа, да бъде първостепенен приоритет и никакви злоупотреби. Не може да издъним тази операция ...

26

Принцип 13:

преди 3 години

Колкото повече възобновяема енергия използвате за процеса - слънце, вятър, геотермална толкова по-ефективни сме! От меленето и разбъркването, до транспорта и помпите - всичко възобновяемо така и време се намалява, че не ползвате въглеводороди за насипване на въглеводороди .... биодизела е изключение....

25

Принцип 12:

преди 3 години

Фабриките за биодизел можете да ги включите по два начина - обработка на биомаса и остатъчен продукт, не е много, но каквото остава след производство на биодизел всичко под земята .....

24

Принцип 10:

преди 3 години

Никаква пластмаса под земята. Само органична биомаса! Прави проблеми!

23

Принцип 9:

преди 3 години

Горе долу е така вкарвате 10 части листна маса, фекалии, вода под земята в шистовите кладенци и старите находища на нефт и природен газ - горе излизат девет части вода - водата отива в атмосферата и почва да се върти, валежи повече, въглерод и метан по-малко горе, спирате натрупването на парникови газове и най- рано на двадесетата година го обръщаме процеса!

22

Принцип 8:

преди 3 години

Обадете се на Майкъл Рейнолдс и екипа му за детайлите - в сместа където е възможно използвайте морска, а не питейна вода и имайте предвид, че е едно към 16 някъде. Тоест ще се използва 1 част вода, на повърхността ще излязат 10 до 15 части.

21

Принцип 7:

преди 3 години

Есенно време каквото падне на земята като листенце се събира, кравешки тор и оборски тор всичко се събира през годината, после мелачката, превоз, помпата и под земята .... Следващите няколко години ще са много тежки! Първо стенни са шистовите, най-лесно достъпни и най-бързо ефект ще има!

20

Принцип 6:

преди 3 години

Вероятно ще работи и при нефтени находища и находища за природен газ, стари и изчерпани!

19

Принцип 5:

преди 3 години

Най-голямата награда да знаете ще бъде, че след всеки напълнен кладенец, някъде някой в света диша по-чист въздух и някъде там започва да вали повече, и полуизсъхнала река почва да тече по-обилно.Имате работа за вършене!

18

Принцип 4:

преди 3 години

Изтрийте си го от главата, че ще стане бързо - по няколко причини - първо много сте копали, второ няма да можете да съберете, приготвите, нарежете цялата биомаса дето ще е необходима за една, две, пет, десет години, тая операция и ремонта на тоя сегмент от земната *** ще отнеме минимум 25 години по най-смели изчисления, трето някой кладенци ще изглеждат бездънни, защото едно е хидравличния удар второ е какво просмукала та се вода е направила след него ...

17

Принцип 3:

преди 3 години

На втора фаза наливайте възможно най-голяма плътност биомаса! И забравяте за тоя кладенец за следващите няколко милиона години, може и по-скоро, когато се превръща или във въглищен депозит или в нещо като нефт!

16

Принцип 2:

преди 3 години

Фаза втора: няколко месеца или години по-късно - тая операция като сте я направили на всички шистови кладенци връщате се към първия, отваряте пак, по мой груби изчисления всичко трябва да се е утаило отгоре ще има малко газ, слой вода и спечена биомаса отдолу, газа може или да го извлечете за горене (което е за предпочитане) и повтаряте процедурата. Трети път вероятно няма да има нужда!

15

Принцип:

преди 3 години

Отваряте кладенеца, пробивате допълнителна сонда - за контрол на налягането, като почне да излиза биомаса от втората сонда запечатвате с цимент и се изнасяте от там. Може да е съблазнително да изчакате отаяване и да пълните още и да излезе още вода обаче отнема време, което нямаме. Като запечатате с цимент пак създавате налягане и запича и втвърдява биомасата дето сте наляли!

14

ВАЖНО:

преди 3 години

Почнете от най-старите кладенци по изкопаване. . Дето не излиза газ от тях вече. Пълни са догоре с вода!

13

Интересната част:

преди 3 години

Имайте предвид, че освен ако не разполагате с много точно сонатно оборудване няма да знаете колко камиона ще ви трябват за тоя кладенец, но имайте предвид като обем ще излезе вода, трябва да вкарате биомаса с плътност възможно най-голяма над водната. Колкото по плътна е сместа толкова повече въглерод и метан изкарвате от атмосферата, обаче да не е толкова плътна, че да предизвиква запушвания. И не наливайте под голямо налягане, бавно и спокойно на най-ниско налягане помпите, че може да срути ...

12

Интересната част:

преди 3 години

Водата от повърхността като почне да се изпарява ще вони на метан, носете маски и защитни костюми, като се изпари се спичат и пробойните откъдето е излязла водата и запечатва кладенеца като оная гробница на Тутанкамон. Подземните реки може да направят нови коридори или да си възстановят старите.

11

Казах ви:

преди 3 години

Тия хиляди шистови кладенци са направили под земята швейцарско сирене пълно с вода. Казах ви че ще има инциденти. Не мога да знам колко биомаса ще ви трябва. Само ще ти кажа възможните инциденти: Карате цистерните до шистовия кладенец - почвате да наливате, вода ще почне да извира от всякаде, може и да не може да изкарате камионите, че ще стане от полупустиня на блато за час. Отдолу под земята ще се чува пукане, защото биомасата ще почне да навлиза в порите и да се втвърдява и запича!

10

IT-спец

преди 3 години

Много специалисти тук, живея в Исландия от 21+ години. Американски полигони НЯМА, американците отдавна се изнесоха и то къде ..? в Бургас (не е шега) както и ядрена енергия няма, само зелена е тук. Относно земетресенията, тресе се-да (а къде не се тресе сега, малко глобално стана), но вече свикнах-ме, статията е почтни на 80% точна, първия трус беше 5,7 после имаше доста от по 5, сега последните няколко дни по-силните са между 4.5 и 5 ...

9

Анонимен

преди 3 години

Шегата на страна, точно там е разлома между евразийската и американската плоча. Осезаемо се виждат. Даже има едно място на което двете плочи стоят една до друга и ако се гмурнеш под вода може с едната ръка да пипнеш Европа, а с другата Америка, а от долу има студена лава! Яко е ако си падаш по чалнати изживявания!