34

Чочо

преди 3 месеца

Автоинструктурите се возят на дясната седалка, като куфари и от време на време рязко натискат спирачката за да стресират учениците. Изобщо не обясняват правилника за движение по пътищата по време на практическите уроци, а си говорят по телефоните с жените си, колегите си, слушат новините по радиото, четат вестника или ядат.

33

Щирлиц

преди 3 години

Научете ги поне да паркират,че и това не могат.Пък после да прелитат ниско над магистралите.

32

Анонимен

преди 3 години

Как учебна кола на магистрала?Тия лyди ли са?

31

Анонимен

преди 3 години

измислените пътища у нас се наричат "магистрали"-140 са многа за тяхДа за десет годишен таралясник са си бая. Ама я подкараха някоя нова кола, дето не е еко версия на ЛГБТ-? Не се усеща - плавно и грациозно до 200. Даже не визирам определена марка - почти всички са си окей.

30

ДА

преди 3 години

До 52г-продТака е,полигона дава много!Гредам ги от балкона-и жени и мъже,цирк за едно паркиране.Ама то не се учи на курсвете,а трябва!Скоростна отсечка и зиг-заг-напред и назад,добива се някакво умение и усет.Ама къде ти,капат с 40 км. няколко седмици из града и посре-юруш по магистралите и по тъмно!Така не става.Изпита трябва да е пред КАТ!!!

29

???

преди 3 години

Преди години, когато аз бях на шофьорски курс имаше ограничение да не шофирам с повече от 40 км/час. Сега има ли го и ако го има чии ще го дирят на магистралата с до 40 км/час?

28

мишо бирочето

преди 3 години

моята книжка ми я дадоха в бургас, трасето беше едно и също всеки ден. разкарвах инструктора да организира клубчета на ГЕРБ. извънградско само първия път на един забравен от Бога селски път. добре че съм умен и внимателен и почнах сравнително късно да карам. Към курса да има и разглеждане на снимки от катастрофи поради невнимание и пиянстване и четене на материали от хора загубили близки или отнели живот.

27

И още

преди 3 години

Те нямат и час полигон, извънградско, нощно, колонно кормуване и теглене ! А дори и кормуване в пресечена местност. Имаше го за кат. С .Да не говорим какви бяха изпитите . Един милиционер седи до теб и те кара да обикаляш половин София преди да те отреже за след месец !

26

Анонимен

преди 3 години

Къде па намериха магистрала!

25

Анонимен

преди 3 години

Статитята е вярна- трябва да се учат да карат по магистрала , но Ви питам - старите шофьори къде се научиха - Никъде защото ги нямаше и нямаше и мощни коли ... иска се преди всичко да ги учат на Умения да бъдат внимателни на пътя към всички участници в движението ,ще кара вдясно с 90-100 и лека - полека ще се научи ,Е, ще пречи на "летящите батки " ама нали всички трябва да сме толерантни ,освен това никой не е виновен ,че измислените пътища у нас се наричат "магистрали"-140 са многа за тях

24

52г-прод

преди 3 години

Сега сме във Варна. Когато дъщерята взе книжка за 1 месец се зачудих малко и се почна... да се научи да паркира, магистрала, тръгване нагоре, назад,...абе цял курс направихме 2-3 месеца кара с мен докато доби смелост. Миналата година същото със сина. И масово е така! Т.е. трябва изцяло нов подход към децата и не трябва парата да е най-важното. Не е само до броя часове, а нямат условия къде да се учат. Във Варна няма НИТО един истински полигон. Ходят по паркинги и под моста в една кал! Трябват

23

52г

преди 3 години

Аз съм обучаван преди да има мобилни телефони в СБА(86-87г). Курсовете бяха бетер училище на Ладички, теория, междуградско, полигон, сняг, лед,..до м.Май или към 6мес. След всяко каране имаше разбор с цялата група, кой какво бърка, как е правилно и за домашно какво да прави. Тогава имаше свободен полигон малко извън града(Разград) и можеше да те закара някой с книжка и да караш до припадък. Имаше едни анкети кой какви грешки вижда у другите. ВСИЧКИ станаха много добри шофьори, дамите също

22

Анонимен

преди 3 години

то магистрали нямаме, те курсове ше правят?с тия дупки като кратери по пътищата курсът с луноход ли ще бъде?

21

ОТ ОПИТ

преди 3 години

ОНЯ ДЕН СИ КАРАМ 30. НА 200 МЕТРА ПРЕД МЕН МИНАВА ХОДЕЩ ПЕШ, ПРЕЗ ПЪТНОТО ПЛАТНО. ЗАБАВЯМ , ХОДЕЩИЯ ПЕШ МЕ ГЛЕДА Т..О ЗАБАВЯ И ПОЧВА ДА СЕ МОТАЕ ПО ПЛАТНОТО..НАСТЪПИХ ГАЗТА И ТОЯ СЕ РАЗТИЧА

20

Анонимен

преди 3 години

автошколи пестят средства от данъци и осигуровки, а държавата пропуска значителни приходи за бюджетаЯ ДА ХОДИШ ДА СЕ ПРЕГЛЕДАШ. ДЪРЖАВАТА *** И КРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО И НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КВО СТАВА С ПАРИТЕ.ДАНЪЦИ ПЛАЩАТ ВСИЧКИ А ПЪТЯ Е ГОЛА ВОДА С МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ

19

Анонимен

преди 3 години

статистиката на Пътна полиция тежките пътнотранспортни произшествия УНИКАЛНИ УМЕНИЯ ДА ИЗКРИВИМ РЕЗУЛТАТА ОТ ЕДНА СТАТИСТИКА В НЕЧИЯ ПОЛЗАПРИ КАТАСТРОФА С ВИСОКА СКОРОСТ , ПТП-ТО ВИНАГИ Е ТЕЖКО: ПОСТРАДАЛИ И ЗАГИНАЛИ Е ЛОГИЧНО ДА ИМА.....В ТИКВИНЛЕНД УСЛОВИЯТА ПРИ КОИТО ШОФИРАТЕ СА КАТО В СИРИЙСКА ВОЕННА ЗОНА И АВТОШКОЛИТЕ НЯМА С КАКВО ДА ВИ ПОМОГНАТ ОСВЕН С УВЕЛИЧЕНИ ЧАСОВЕ КОРМУВАНЕ В СОФЙИСКИ УСЛОВИЯ: ПОБЪРКАНИ ПЕШЕХОДЦИ, ЗАЕТА ДЯСНА ЛЕНТА , НЕОСВЕТЕН ПЪТ И ПЪТ ТИП "РАЗОРАН АСФАЛТОВ"

18

House M.D.

преди 3 години

Ами ако нямам смартфон?

17

Док

преди 3 години

Иначе е добра идея да ги учат да карат по-сериозно извънградско. Примерно хващат от Търново през Хаинбоаз с тировете и ако стигнат до Гурково живи, значи ще стават за шофьори.

16

Док

преди 3 години

Задължително на магистрала, казвате? Видин, Русе, Силистра, Търново и други около тях нямат магистрала на повече от 150 км около тях. В тия градове или по-точно половин Северна България колко още ще оскъпи курса?

15

Н

преди 3 години

Да ги учат , че на магистрала не се кара само в лява лента. И ако пред теб има кола , която изпреварва със 140 например , не се залепяш и не присметваш като див селянин идвайки със 160.