72

БЪЛГАРИН

преди 3 години

Освобождението ни от турско робство ме кара да се чувствам горд,че съм българин, защото моят прадедо /баща на баба ми по баща/ Христо Иванов /не Бойкикев/ едва 17 годишен отива сам и се записва доброволец-опълченец и се бие с турците.Казал е на баба ми: Ако не бяха украинците на генерал Гурко, с нас беше свършено, турците щяха да ни избият като пилци. След битката, отново сам, по билото на Стара планина се е върнал в родното Корново, Софийско. Вечна слава на героите и Бог да прости загиналите.

71

ВМРО

преди 3 години

Хайде всички българи на изборите да излезем и да смачкаме БСП и партията на Слави. Бюлетина номер 1 ви гарантира европейско развитие и просперитет. В края на следващия ни мандат обещаваме Мин. заплата от 700 евро!

70

28

преди 3 години

Честит празник. Бюлетин а номер 28. Всеки българин трябва да знае кога е националния празник и номера на правилната бюлетина.

69

до 86

преди 3 години

До АнонименТова че си майка изяснява нещата .По-лесно ще ти влезе на друго място отколкото в главата.

68

Нормален човек.

преди 3 години

Честит празник сънародници. Само здраве , щастие и успехи. Победата на 04.04. вече е предизвестена. Само ГЕРБ. Госпожа Караянчева е на Шипка. Ще има автограф за всеки.

67

бг

преди 3 години

До АнонименЧестит Брест литовски мирен договор българи! С който се слага край на руската агресия срещу България от 1915г.

66

Анонимен

преди 3 години

До АнонименБългарите и български общественици са извървяли пътека до Русия да се молят на руснаците да ни освободят,факт,подкрепен с документи.Дори първоначално Русия не иска война и се опитва да реши мирно проблема,но след кървавите кланета извършени от турците върху българското население след Априлското възстание, голяма част от интелигенцията на Европа се възмущава,включително и писателя Виктор Юго,Макгахън,но никой не поема риска от война,поема го Русия и ни освобождава,нека Бог пази Русия

65

истина

преди 3 години

Днес честване 143 години от Санстефанския мирен договор, който дава пълна независимост на Сърбия, Черна Гора и Румъния от Османската империя. България не е страна в договора. Частична независимост България- получава на Берлинския конгрес с възстановяването на Княжество България - част от българските земи и население.

64

Варна

преди 3 години

А кога ще се освободим от измамата ковид?

63

Анонимен

преди 3 години

До ВъпросА преди тоя ден къде е била България на картата?Или викаш по-добре за тебе би било да сме си останали част от османската империя!Браво бе! Вече знаем кой ти е господаря!

62

Георги Илиев Митев

преди 3 години

Герберите управляват. Протестите продължават. Изборите наближават. Българите намаляват. Партиите никнат като гъби. Лидерите точат зъби. Искат да ни управляват. Пак ли ще забогатяват ? ! Със подхвърлени трохички ще ли оцелеят всички ? Управата пак добрува. Стадото мълчи , кротува. Социолозите - агенти ще надуват тез проценти. Вождът е непобедим , с подвизи недостижим ! Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани.3-то поколение репресира

61

Въпрос

преди 3 години

Какво празнуваме днес, началото на края на България, ааа да сетих се! Е честито ви

60

Анонимен

преди 3 години

Факт, колко деца имаш, а?Защото аз съм майка, не знам кой е фики, и детето ми не знае! Децата са това, което са родителите! Ако родителя знае, значи шанса детето да знае е голям!С такива като в тоя форум дето всичко плюят, нещата няма да станат по-добри!Каквото и да говорите, колкото и да извъртате фактите, няма как да изхвърлите Русия от историята ни и на хубавите местенца да я замените с Америка! Спрете да се пробвате, защото само дразните!

59

Анонимен

преди 3 години

Император Александър II е написал в манифест ясно за какво е водил война - за да не бъде угнетеното християнско население в Турция "разделено с нас и от целия Руски народ". Кишинев, 12 април 1877г.

58

Анонимен

преди 3 години

България се е освободила през 1878-*** поради неуспех на опита на Русия да анексира територията ни използвайки основно чужда кръв - тази на българи, украинци, молдовци, румънци, финландци, сърби, черногорци....

57

Анонимен

преди 3 години

Не ми пука дали господарите ви от американското посолство им харесва този празник или не!Русия има важна роля за освобождението ни. Американците какво са направили за нас? А да, помогнаха в разграбването и разпродаването на българското производство, мините ни са техни! Да не забравяме и помощта, която оказаха на арабския свят и свежата кръв, която дойде на орди в Европа като бежанци.Ако това е приятел според теб, то тогава предпочитам врага ти!ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!

56

Анонимен

преди 3 години

От турско робство.

55

ФАКТ

преди 3 години

До АнонименЗнаят българчетата, знаят. Колко две от махалата, които не знаят.А защо не знаят ли? Ами защото вие сте виновни, вие не си учите децата. В училище също не ги учат. Кой да ги учи, то пак сте вие там, вашите набори, дет вземат изпити със слушалки на ушите и дето по цяла нощ са в някоя чалготека. И на другия ден отива на работа, ама то главата му гърми. И дремуца цял ден, колкото да мине времето и да се прибере, да се наспи и вечерта пак да буха кючеци. Осакатихте децата, откъм всичко

54

Анонимен

преди 3 години

Факт спри да питаш убавите от маалата, питай българчета, те знаят верните отговори на всичките ти въпроси.

53

Chestit praznik

преди 3 години

Vas vi osvobodi Byfalo Bil i Vinetu blagodarete im i pomnete tova nova istoriq