Бе пич, то ако ти четем глупотевините сегашното население на по 80+ години трябва да е пукнало още преди половин век! Защото при анемии първото нещо което им препоръчваха лекарите бе суров черен дроб. То тогава нямаше кой знае какви лекарства.
Като накърцам лучец , дроб/чета - тъй да цвърнат на тигана , после пребавяме малко червено вино и както казва народът :"Да ядеш и да ти плющят ушите".
То, че черния дроб има сериозни количества витамин А е безспорно, но всъщност най ценното му е витамин D във всичките му подразновидности. Нито едно растение не съдържа витамин D. За желязато изобщо дори не отварям дума. За предпочитане е да се консумира с МИНИМАЛНА термична обработка, ако се преборите с вкусовете си, дори суров!
Черният дроб е филтърът на организма. Не е много здравословен защото поема всички токсини на организма както е мидата за морето просто филтър, но без който не можем да съществуваме.
До Анонимен 3BLM (Животът на черните има значение). Аналогията идва от това, че човешките и3npaжнeния имат кафяв цвят. Много често ако незнаят цветната родителка от коя дупка е изпуснала "новороденото", те го имат за човек, което и в двата случая е грешно.Златното правило е: "Не ритай ла'но, защото не само ще се разсмърди, но ще осмърди и теб".
Бобът може да има белтъчини, но има недостиг на сяросъдържащи аминокиселини в аминокиселинния скор. Ако му добавим яйца илипо-скоро яйчен албумин нещата ще се подобрят, но несмилаемите въглехидрати рафинозов тип, ще дадат силен ряз ниско в гърба и ефекта ще е незабравим за околните.
7 храни, които подценяваме, а са полезни