24

ЧЕКМЕДЖАН

преди 3 години

ВРЕМЕ Е ДА ГИ ГЕПНА И ДА ОБВИНЯ ОРЕШАРСКИ

23

банки ментета пари

преди 3 години

Пасиви, активи, лихви, пари, кредити, ....и др. сложни думи. Ноо какво има в действителност една банка-камион-инкасо, коли, малко компютри и принтери, столове, ПДЧ или фурнирован талашит, някой имат разни заложени къщи/апартаменти или земя. Долу горе това е материалното. Всичко друго е листи и ел файлове и хартия във всякакви форми-пари. Горе долу подобни са електронните пари. Т.е. днешният свят е една.. хартия

22

Анонимен

преди 3 години

До 22 Привлечените средства от банките са пасиви, а не активи. Объркал си се.

21

sceptic

преди 3 години

В заглавието се сравняват две несъпоставими величини, струва ми се. Първата - активите на банките е моментална снимка на балансова дата на всички пари, с които те работят: главно чужди (привлечени) и около 8-10% - техни собствени. Вторият показател - БВП на държавата измерва произведеното за годината, т.е. не е моментална снимка, а измерване на потока. Поради това, например, и активите на държавата ни на балансова дата сигурно ще са по-големи от произведения БВП за година.

20

банките

преди 3 години

не са български а се намират на наша територия-БОЖЕ ПОМЕНИ БОЖЕ ТЕЗИ НЕГРАМОТНИЦИ

19

Анонимен

преди 3 години

За това ли има такса да си държиш парите в банка и такси и ограничения като си ги теглиш? Един вид хората спонсорират държавата и поддържат банките.Но иначе навсякъде ограничения за плащания в кеш.

18

Анонимен

преди 3 години

Да го д..... бедните !!Пбщо взето така се получава

17

Православен славянин

преди 3 години

Национализация на всичко ,изграждане на ново ТКЗС и АЕЦ Белене !

16

ББР

преди 3 години

Банката винаги печели само в Monopoly и в полето 00 на рулетката.

15

до поправка

преди 3 години

Банката винаги печели.

14

Анонимен

преди 3 години

до 12 Поправка,Я прочети по-внимателно статията, говорят за нарастване на Активите и кредитиранията, разсрочване на кредитите (рядко са безлихвени), не за влоговете и сега модерните инвестиционни портфейли(чиста печалба за банката при нулев риск за нея), че да ми говориш за влогове и привлечени средства.

13

гост

преди 3 години

всъщност, не-плащането на лихви води до повече печалби

12

Д

преди 3 години

Отрицателните лихви по депозитите вече са факт в Дания и Холандия. Очаквайте скоро и тук. И тъй като българинът е сравнително финансово неграмотен ще набуха всичко в недвижими имоти, което най-вероятно ще доведе до японския сценарии - балон в недв. имотите и после 20 години бавен спад в цените им поради стагфлация съчетана с тежка демографска инерция.

11

Поправка

преди 3 години

За банките това, за което говорите (привлечените средства от граждани и фирми) са пасиви, тъй като са чужди средства - сиреч задължения. Евентуално, с тези чужди средства могат да придобият активи (вземания), от които да реализират печалба.

10

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 2Ако имаха "покритие", каквото го искате, 2008-а щяхме да ядем трици. Разберете го хора - златният стандарт работи само, ако икономиката не отчита големи спадове или ръстове.

9

Анонимен

преди 3 години

Ами по-лошо е като няма. Без ифнансов ресурс не става. Плюете по банките, но без пари не се хващатае да правите КАКВОТО и да е... Банките съществуват, защото хората имат нужда от тях.

8

Анонимен

преди 3 години

До Православен славянинWTF?

7

Анонимен

преди 3 години

Бавно ни готвят за следващата промяна. Сега ще вземат на "лошите хора" парите от банките. Реално ще вземат парите на всеки, дето е събрал на 50 000 лева, а тея БАШ лошите нема ги барнат, зщаото те ще са събирачите.

6

Православен славянин

преди 3 години

Банките са символа на злото ! Те носят голямо нещастие ,те убиват милиони хора всяка година !

5

Тали банка

преди 3 години

Това е всичко друго освен "стабилно състояние", колкото повече пари има в банките при отрицателна доходност, толкова по-зле за тях. А самата "държава" не произвежда нищо освен простотии.