37

Анонимен

преди 3 години

Трябва да плащат такса смет, обаче трябва да получат и адекватна компенсация ца затворените си бизнеси. Да питат колко е получил компенсации един холандски ресторантьор да речем едва ли е 23 лв.И бизнеса с езикови школи, танцови студиа и т.н.И те бяха затворени, плащат наеми за помещения, квалифициран персонал и т.н.Те също искат намалено ДДС на услугите от 20 на 9 %, намалени такси и т.н. Без да ни досаждат ден по ден!И те не взимат като в Холандия.А дали са ги одобрили за поне 1 помощ?

36

Фи

преди 3 години

Такъв бакшиш ще ви дам ,измамни крачмарчета,че ще трябва да ходите да се лекувате,смешки.

35

Анонимен

преди 3 години

Не знам каква такса плащат, но докато не работеха двете заведения срещу нас контейнерите за отпадъци се пълнеха нормално и около тях не беше ***. Преди това още към обяд вече бяха препълнени.

34

Примат Алибег

преди 3 години

Предлагам на всеки съвестен данъкоплатец да начислява поне тройна надценка на храната/напитките, които си купува от магазина и да се дарява на кръчмите, които не са имали удоволствието да им го сготвят. Освен това е необходимо да се обмисли и как при следващо евнтуално затваряне всеки в браша - от готвача до бармана да получава тавана на обезщтетение за безработица. Те го заслужават. Толкова много допринасят за .... нищо

33

наглеци

преди 3 години

тия не спряха... все искат нещо. Аман!

32

Анонимен

преди 3 години

Трябва да плащат такса смет, обаче трябва да получат и адекватна компенсация ца затворените си бизнеси. Да питат колко е получил компенсации един холандски ресторантьор да речем едва ли е 23 лв.

31

Заплата-Бакшиш

преди 3 години

Никой не разчита на заплатата - обикновено Бакшишът е този който изхранва цели семейства.БГ законодателството изостава много в това отношение.Бакшишът е огромен мотивационен фактор!

30

Бакшишът е

преди 3 години

Бакшишът е унизителен... и за този който го получава и за този който го дава... когато е малък...Затова трябва да се регламентира минимален % и размер за бакшиша...

29

Освен това...

преди 3 години

Бакшишът да може да се плаща с карта или с Изипей...Крайно необходимо е защото много хора вече не носят пари в брой и са в крайно неудобно положение... Освен това трябва да е ясно къде в чия сметка ще отиде бакшишът - това трябва да се контролира от клиента и да не може собственикът да ограбва труда на персонала.

28

Бакшишът-Задължителе

преди 3 години

Да се въведе задължителен бакшиш - това ще реши проблема:- бакшиш при вход в ресторанта;-бакшиш на сервитьора - за обслужването;-бакшиш на шеф-готвача - това е новост, която е много нужна за да се оцени труда на тези хора;-бакшиш за музиката - защото се плащат права;

27

На кирливия

преди 3 години

На кривия ресторант, таксата смет му е пречи.Таксата смет и данъка сгради направо ги убиват тези ресторанти.Иначе голяма част от тях ни хранят с лошо качество и вредни храни.

26

Анонимен

преди 3 години

Еее, тия големи балъци бе, много малко искат. Аз предлагам изобщо да не отварят и да им даваме по 50 000 на месец, минимум, щото са готини. Който каже че има заведение и хоп, получава 50 хилки. Без да плащат нищо разбира се, данъци, наеми, ддс.. Дума да не става.

25

Анонимен

преди 3 години

А някакви други изисквания имате ли? Видяхме ви колко не работихте 3 месеца. То бива наглост.

24

Анонимен

преди 3 години

Тия вече се оляха, като не им изнася да пускат кепенците и да се занимават с нещо друго.

23

Айде бе

преди 3 години

Прави са, заставам зад тях в тези им искания.

22

ЦК на ГЕРБ

преди 3 години

А да ви затворим пак искате ли ?!!!

21

Анонимен

преди 3 години

Ти го пуснеш под одъра, то ти се качва на одъра...Само те съществуват и са закъсали, да ги ожалиш!Наглост!Противни са!

20

Анонимен

преди 3 години

ресторантьори = измамници

19

Анонимен

преди 3 години

като не могат ресторантьорите да правят печеливш бизнес да отворят друг или да се наемат на работа.И без това не плащат никакви данъци на държаватаУкриват данъци и карат скъпи коли

18

мошеници ресторанть

преди 3 години

тези мошеници ресторантьорите, които не сам ми издали до сега един касов бон и укриват доходи, карат мерцедеси и БМВта искат пак народа да им плати сметките.От нагли по нагли.Борисов заради изборите и техните сметки ли ще плати на гърба на хората.Държавните пари са на народа а не на политиците та ресторантьорите да искат от държавата пари. Ресторантьорите да питат народа дали ще им плати сметката.