12

Sachse

преди 3 години

За 4. Младежът: Приоритетните групи ги решиха политиците с участието на разни НПО-а, като напр. "Сдружение по етика", разни социолози и т.н. Най-напред това се спазва на 100%, което , като изключим липсата на ваксини, създава ред. Щом са ти дали час , за тебе има и ваксина. Чувам какво представляват коридорите в България: чакаш часове и накрая научиш че няма ваксина. Не хваля Германия, бих желал и в България да има ред. Във всичко! От изпразването на контейнерите с ***, до ваксинирането.

11

Sachse

преди 3 години

За 6. Нещо да напомня: " ... не хвърляй камъни в стъклена къща!" Бабите с памперси са плащали най-малко 45 години данъци и са заработели пенсиите на техните предшественици. Така че такъв аргумент сигурно и Вашата дъщеря няма да приветствува. По стечение на обстоятелствата познавам голям кръг зъболекари в провинция Саксония. Не познавам нито един, който да не е ваксиниран, те са към първата рискова група. За часа (Termin) се грижи всеки сам, чрез интернет. Във формуляра посочваш и желания център

10

do 8

преди 3 години

Какво по-точно питаш?В България има приоритетни групи плюс доброволна програма. Може да се ваксинираш на много места.В Германия има единствено приоритетни групи. Карат твърдо по план и ако има отказали се - ваксините стоят. Може да се ваксинираш в точно определн център.Сам прецени къде са по-добре организирани нещата.

9

Пи пи

преди 3 години

Барабар Петко с мъжете Къде сте тръгнали да се сравнявате с напреднали страни Не разбрахте ли че никой неможе да ни измести от последното място по всичко Ех мечти мечните са илюзия Както се казва гладна кокошка просо съну2

8

Анонимен

преди 3 години

Какава е разликата между нас и Германия при ваксинацията?Само при ваксинирането ли???

7

Анонимен

преди 3 години

Да добавя, че имунизацията се извършва в т.нар. "центрове". за 300 000 град в който съм, центровете са едва 2. Подозирам, че типично по немски, на първо място идеята е да не взема да се ваксинира някой, който не е планиран, защото по този начин нещата се контролират много по-лесно. Друга идея не виждам в това, да прекараш толкова много народ през 1 място за толкова кратко време.

6

Анонимен

преди 3 години

дъщеря ми е стоматолог в Германия.стоматол.клиника е нейна с кредит от 1 мил.евро.работи заедно с наетите 14 стомат.и сестри в кръвен аерозол в устите на пациентите и още не е ваксинирана защото според германците зъболекарите не са от първа линия и сега ваксинират бабите с памперсите от старчиските домове.а данъците които плаща са над 70%.3 старчески дома обслужва като стоматолог.а ваксина не и се полага.

5

Анонимен

преди 3 години

Ваксините са безполезни и вредни в този случай. И конспиративните теории се потвърждават. Идеята е да се преброи и опитоми стадото. Проверка колко сме послушни и склонни да изпълняваме безумни заповеди. Огромно разочарование у всички управляващи, че май не сме много склонни.

4

Младеж от Дюселдорф

преди 3 години

Трагично е положението в Германия. Няма никаква организация. Аз съм на 30 години и през март месец ще се ваксинирам в България, понеже ваксините са разпределят както е редно - като има повече, нека всеки се нареди и да получи. Тук - нищо. Над 1 милион дози седят, защото този и онзи не разбират и не ги искат. В същото време моите съседи - над 70 годишни, още не знаят кога ще ги ваксинират. Другия съсед на 80 му дадоха час за април месец. Така че фантазиите за септември за всички са приказка...

3

Sachse

преди 3 години

Аз съм от рискувата група (80+) и получих преди седмица първата ваксина (Pf & Bion), след три седмици е втората. Д-р Монев информира за ситуацията от негова гледна точка, и е обективен.Но би било полезно да се разкаже за цялата организация в тази държава около ваксинирането! (въпреки нередовност с доставка на ваксини).Тук всеки може да си представи какво е имал впредвид Бисмарк с думите: "Една държава е или свръх организирана и бюрократична или е дилетантска!" И всеки да си прави изводи.

2

Анонимен

преди 3 години

Няма място за сравнение с никой в тоя фарс. Във всяка държава всичко се развива абсолютно индивидуално сякаш там не върлува една и съща зараза. Доказаха ми че нямало характерни симпотми е няма да има в гриповете характерни симптоми няма, там имаме набор от симптоми, които я се проявят я не. Но нали гледаме все какво правят другите и тичаме да се правим на хрисими за парички и одобрение. Германия може да е систематична в някои неща, но там си поробиха народа точно по същия начин както на всякъде.

1

Анонимен

преди 3 години

Точно Германия е лош пример за управление на кризата и НЕ трябва да се сравняваме с нея или да бъде давана за пример. То на практика управление няма де. От началото на ноември всеки 2 седмици удължават с по 2 седмици тоталната карантина. Малките бизнеси на практика вече са ликвидирани. Живеят само храниетлните магазини и тея, свързани със строителство. Дори и автоиндустрията е вече на ръба.