22

Анонимен

преди 3 години

елате в Пирдоп, въдуха е пълен с арсен , сяра , живак .. ама нямаме финни прахови частици и всичко е ОК ...

21

шопендар

преди 3 години

софия е в котловина,с недобра вентилация,единственото решение е газификация на софия и селата в котловината,но на разумна цена

20

Анонимен

преди 3 години

Като прочетеш че Горна е на второ място и изпадаш в екстаз. - нито заводи , нито движение , а откъде това замърсяване ?

19

Бивш русенец

преди 3 години

Навремето майките на невръсни деца ,какъвто бях и аз тогава ,направиха ПЪРВИЯТ протест по време на комунистическата диктатура в страната!

18

Анонимен

преди 3 години

То пък само Русе е най-мръсният град На тази територия кое е чисто? Такова чудо и в африканския свят няма.

17

Анонимен

преди 3 години

Преди комунизмът им беше виновен. Цъфнаха и вързаха при демокрацията. ***

16

Бивш русенец

преди 3 години

Да! Затова Русе вместо 200хил. вече са по-малко от 150хил. жалко за хубавия град.

15

Жалко, но факт

преди 3 години

Много притеснителен репортаж, забележете как се свиха пенсионерките , като видяха задаващите се от лево "младежи"...

14

Анонимен

преди 3 години

Някой знае ли как прекръстиха предприятието Монтюпе в Русе. Същото, което уж използва филтри при производство, а си мирише на химикал и в центъра на града. И така е от години, повече от пет. Като ги изгонят от тук ще се местят вече в Африка.

13

до Пенсионер

преди 3 години

Предният беше от ГЕРБ. Същата работа. Еднакви са. Единственото спасение е евакуацията. То затова в момента Русе няма и 50 000 души, а предприятията неистово търсят работници и ги возят всяка сутрин от над 150 километра.

12

до 11

преди 3 години

То блоковете са от преди да започне обгазяванията. Ти позволявай да се строят предприятия които замърсяват, ТЕЦ-ове, горящи ***, пък чакай на гората да ти пречисти въздуха.

11

Анонимен

преди 3 години

o, prekrasna turisticheska ekstra atrakcia za poklonnicheskia safari torizam v rbg...niama nujda setne ot kadene i prikadiavane s tamian v vrajdebna za slaveichetata, gurgulicite, paticite, lebedite, dvata aslana v oboriste i v ovcha kupel...;)

10

Анонимен

преди 3 години

Ми то няма как да има блок до блок,всички дървета отсечени и после да викаме,че въздухът е мръсен. Кой да го пречиства. Отделно се хвърля пясък по улиците за опесъчаване. Къде отива този пясък после. Много ясно,че вятърът го разнася навсякъде и го дишаме. Той не се изпарява.

9

русенец

преди 3 години

"Към момента станцията, която Община Русе евентуално ще закупи или ще вземе под наем, все още нямаме яснота и къде ще бъде разположена"... Другарят кмет живее в едно китно село без промишленост и му е през трътката. Иначе не е нужна станция за да се установят основните замърсители. Иначе по традиция шеф на РИОСВ е бивш служител на замърсяваща фирма, в момента е от "Лубрика". Предният - от "Монтюпе".

8

русенец

преди 3 години

Оставете фините прахови частици, кажете как е с въглеводородите и защо все още предприятия като "Монтюпе", "Лубрика" и Оргахим продължават да ни тровят? Стига сте се оправдавали с печките на твърдо гориво, защото и лятото е така.

7

Отело

преди 3 години

- Дездемона, ще тъ удуша, или ще тъ пратя у Русье!- Удуши мъ, не мъ пращай у Русье!

6

ДДРОнег

преди 3 години

В РУсе главният, но не и единствен замърсител е бившето Монтюпе-алуминиеви отливки на двигатели !Другият може би е ТЕЦ-а ?!А и коли много се карат, е както навсякъде ...Ако има вятър - разкрава мръсотията, но каот се лсучи безветрие - огромна шапка смог над нискат ачаст на града !!!

5

Размисли и Страсти

преди 3 години

Сега да не вземе някой да се обърка в мислите си, че в Горна Оряховица замърсяването е от автомобилите/както се опитват да ни убедят/!Не, че и в София е от автомобилите.

4

Анонимен

преди 3 години

"Хората се умориха, вече само пишат, не им се ходи по протести."А колко романтично беше когато с "Дишай" и Екогласност се буташе народната република! Сега като я бутнаха, яка им гърбина - децата на запад, пенсията малка, животът мизерен, въздухът - мръсен, а Генерал Борисов им пази свободата!

3

Тихбялдунав

преди 3 години

Зимата - мъгла+мръсен въздух, лятото - стада изключително едри и кръвожадни комари.