116

Назад

преди 3 години

Нямаше да има "предрасъдъци" ако за жалост 90+% от зелените не пасваха идеално на "предръсъдъците".

115

пфф

преди 3 години

ми как няма да има дискриминация като ромите отидоха заради социалната им система и да перът кючеци по цял ден , говоря за булшенството , след това лепят етикети на своите събратя , та те не можаха толкова години да се оправят у България и чакате с тоя манталитет да се оправят у Германия, няма как да стане , ще лежат и ще смучат от социалната им система без да си мръднат пръста, нямам нищо против , но са мързелива раса

114

Анонимен

преди 3 години

До Светозар 98"Поредната толерастка статия на Дойче Веле."И Дойче Веле, и Свободна Европа отдавна са мутро-соросоидно-прокопиевски и нямат нищо общо с реалността - поредните "оръдия" на мутрите в хибридната им война срещу българина и усилията му да оцелее в нормална среда.

113

Анонимен

преди 3 години

ако и немците не успеят да се справят с тяхната итеграция, мисля че най-накрая ще се обсъди възможността за зелен коридор към ... родните земипроблемът не е в антициганизъм, а в манталитета им, над 80% от тях не споделят европейските ценности :)

112

Joan

преди 3 години

Не мога да разбера защо не се върнат в Индия. Индия ги покани - всички роми по света да се приберат обратно в страната си. Има вече много добри условия за развитие и там. Повече университети, ай ти компании и т.н. Защо не се приберат в страната си, в своята култура, сред свои. Виждат, че не се интегрират добре в европейската култура, но продължават да настояват.

111

Shrek

преди 3 години

Има решение и Чичо го беше взел през 1939 г.

110

Един чичко

преди 3 години

Беше прав

109

Истината

преди 3 години

Не е вярно.чиста пропаганда.

108

Анонимен

преди 3 години

И какви предразсъдъци???За какво точно стават индийците в Еропа? (изключвам проституция, кражби, грабежи, нарко търговия)Вредно племенце, което има национална особеност - нормалните човешки неща - работа, спазване на закона и всичко останало за тях е "гаджа" - мръсно и неприемливо. Кражба, хитреене и живот на чужд гръб е правилно според тях.Какво друго да очаква човек от тези освен проблеми и необосновани претенции?Тоя защо се е замъкнал в Германия, някой викал ли го е там???

107

Анонимен

преди 3 години

Демокрацията спира да съществува тогава,когато започнеш да вземаш от тези,които искат да работят и да даваш на тези,които не искат" Томас Джеферсън - каква дискриминация,какъв расизъм ,какви 5 лева!!! Сами са си виновни за отношението на белите към тях!!!

106

Диана

преди 3 години

Според мен, нашият опит с ромите показва, че културата им е по-важна от образованието им - може да е образован, но културата му ако не се промени съществено резултатите могат да бъдат плачевни - имам впредвид Костов и неговата роля в разрушението на страната ни...

105

Някой

преди 3 години

Чудна работа. Да не би някой в Германия да е дискриминирал професор Чирков например (мир на праха му)??? За всичко останало са си виновни самите гнуcтopианци.

104

8

преди 3 години

У нас винаги са живели на гърба на българите!И сега!Абе, каква интеграция?Нас кой ни итегрира!Бедните ни родители отделяха от хапката си да ни изучат , а те щракат с пръсти кючеци и чакат помощи или се хващат на безполезни дейности като метачки и др,ги фиктивни длъжности за електорат !Това е!Има и свестни , но те са капка в морето!Рекохме , ще се заселят на запад , ама не-пак се връщат!Нещо трябва да се направи-както за всички българи ,това и за тях!Без привилегии!

103

ДДТ

преди 3 години

Работил съм в Германия близо 30 години и през това време с доста български *игани. Не познавам нито един от тях,който е бил съвестен и работлив и да му е прилагано някакво специално отношение и дискриминация.Измислиците на някои ромски организации са базирани на очакванията, че ако крадат и не спазват законите ще ги галят с перце.

102

Емиииии...

преди 3 години

Когато е да вземат ромале, това интеграция.Когато трябва да работят е тежка дискриминация.

101

bolbov

преди 3 години

Вярно е че доста роми крадат,например откраднаха ни едни стари пердета,които жената мислеше да ги хвърля.После нашата пред телевизора взе да бълва змии и гущери срещу крадците.Основнни обвинения бяха че са мръсни и черни. Точно в този момент съобщиха за фалита на КТБ и показаха Цветан Василев?!Чудна работа защо така!?Ама той не беше нито черен нито мръсен!Брей а станал голям крадец казаха.Да обаче всички кражби били по закон каза неговият адвокат.Жена ми имаше влог в КТБ !?

100

Анонимен

преди 3 години

Паразитиращи индивиди, с безкрайни претенции за равноправие и без никакво покритие не са желани никъде и в това няма нищо неестествено.

99

Анонимен

преди 3 години

Не разбирам с какво ромеите са повече от хората, та им се отделя навсякъде толкова внимание.Проблемът с интерграцията не е на германците, а техен.

98

Анонимен

преди 3 години

Равни с другите не се става с много претенции, а с много труд.

97

Да

преди 3 години

До някойДобре! След, като има кастово делене, кой определя, какви касти ще съществуват и това не е ли един вид расизъм? То излиза, че кастата на изпитващите гъдел в ръцете е най- многобройна и само чака наготово!