13

Анонимен

преди 3 години

преди години правиха "ремонт" на други сгради наоколо. В общи линии разрушават и изхвърлят всичко без най-външните стени. Голяма част от тях път се повреждат от "ремонта" или вече са били повредени, чака че и там играе "майстора". В общи линии подменят 90% от нещата. Реално излиза в пъти по-скъпо отколкото да се разруши и след това да се изгради абсолютно копие на сградата.

12

Mitaka

преди 3 години

Другото е за неремонтирана сграда се дължи глоба 1/4 от стойността на сградата на година. Като не се плати се конфискува са неплатени данъци и се продава.

11

Mitaka

преди 3 години

Основен принцип във всички правови държави е че собствеността задължава. Дори и само за това, че е е опасна законът трябва да се направи така, че общината влиза прави ремонт и задължава собствениците да го платят. Като не искат се конфискува и продава сградата, плаща се за ремонта, остатъкът им се дава.Още повече за сграда ценност и паметник, тогава дори и да не е опасна, но за ремонт, пак задължителен ремонт.

10

РусенецЪ

преди 3 години

Първо ушеви да платят наема на дядо ми/т.е. на мен за 70 години. Защото ползваха имота ми. От мен ще има обструкция до дупка! И в килия са ме вкарвали там. Тъпата шега е, че съм бил в арест, който е моя собственост, нещо като съм си бил в къщи.

9

Край

преди 3 години

Абсурдния закон изисква сградите -паметници на културата да се поддържат във вида в който са. Няма кой да инвестира в козметични ремонти на гредоредни порутени сгради. Вместо това трябва да разрешат на собствениците да ги събарят и да построят същите сгради с новите технологии. Все повече памтенции ще падат по главите на българите - докато им дойде акъла.

8

Dragon

преди 3 години

Другите собственици им е ясно какъв "ремонт" ще им спретнат общинарите. Такъв че ще им отремонтират спестяванията и ще ги вкарат в дългове.

7

vlady

преди 3 години

Трябват истински паметници на културата. Да падат тухли, мазилки, декоративни елементи от фасадите и т.н. с грохот.

6

Анонимен

преди 3 години

великите собственици или да я продадат или да си свършат задълженията. В цивилизована държава нямаше да ги толерират, независимо какви "тегоби" са перживели през комунизма - повечето сме били потърпевши.

5

Анонимен

преди 3 години

Демек ще праснете ремонт по ЕС програма за 2 милиона лева, а остналите собственици ще трбява или да се рязделят с имущестовто или да додът по 200к на човек ... То тва бетер комунизъм, уе!

4

Анонимен

преди 3 години

Нали знаете, че общината ремонтира на десеторна цена?

3

по света е така

преди 3 години

Държавата да изкупи дяловете,и после да ремонтира колкото си ще!

2

Барселона

преди 3 години

Общината ремонтира и после си събира дължимото.То може да се протака докато сградата падне...Няма ли закони в тази Държава...

1

граблива калинка

преди 3 години

Сега... обшините да не се правят на ударени, години наред в тази срада беше окръжното управление на заптиетата, когато си платят наема за всичките години, колкото са я ползвали, и съответно ос-ра-ли, тогава да имат претенции!